Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset
-
Visakin tamppasi pilalle jk metsänsä, ei taida Visallakaan olla jäljellä kuin jokunen suojuspuukuvio. Oikein käsiteltyinä olisivat olleet hyviä jk metsiä, mutta minkäs teet, kun jk metsiä ei enää ole. Menivät lähes kaikki korjuuseen pitkän sulun aikana. Eivät kelvanneet, kun eivät täyttäneet jaksottaisen kriteereitä, aukeaksi niitä on laitettu 50 vuotta valtakunnassa. Nyt sitten ihmetellään..
Jovain 24.2.2024, 13:22AJ:n olisi syytä muistaa, ei sotaa. Trump johdatteli amerikkalaiset pois esim. Afganistanista ja Syyriasta ja on osoittanut rauhan työtä myös muualla. Tuskin tarkoittaa sotaa myöskään Ukrainassa.
Jovain 24.2.2024, 11:52Putin pitäisi saada pysäytettyä, mutta kuka sen tekee? Hyökkääjällä on imperiumi puolellaan ja puolustettavana, mutta on myös imperiumiin kuuluneita alueita takaisin valloitettavana. Suomalaisetkin ovat puolustuskannalla. Nato ei lähde sotaan, mutta kuka sen sitten tekee? Trump on luvannut sen tehdä, jos hänestä tulee presidentti. Ja jos ”hulluudesta” pitää taistella, Trump on siinä vahvoilla. Uutisten mukaan Biden on Putinin suosikki USA:n presidentiksi.
Jovain 23.2.2024, 14:45Poimintahakkuita ja pienaukkoja ei luokitella avohakkuisiin ja niiltä ei edellytetä uudistumista/uudistamista. Niitä kuitenkin tehdään, ilman jk metsälle asetettavaa vaatimusta. Vika on laissa ja siinä, että taimia ei synny. Ennen aikaan tehtiin paljon pienaukkoja, mutta ei yhtään (niin väitän), ilman vapautettavaa taimikkoa tai nuorta metsää. Tehtiin myös paljon siemen- ja suojuspuuasentoja ja varttuneiden metsien edelleen kasvatusta, niiltä myös vaadittiin uusiutumista. Kummajainen metsälaissa on tällä hetkellä, että jk metsää lähdetään perustamaan. Jk metsä harvoin tulee sitä kautta, vaan on syytä mennä metsän luontaisten vaihtoehtojen kautta.
Jovain 23.2.2024, 12:04Se voi olla myös niin päin, että meillä on annettavaa, mutta jatketaan.
Jovain 23.2.2024, 09:41Metsänhoidossa on merkittävä ero, onko metsä uudistunut tai edellytetäänkö metsän uudistuvan tai edellytetäänkö metsän uudistumista lainkaan. Nykyisessä metsälaissa uudistumista ei edellytetä. Metsänhoidon kannalta vaihtoehto on tuo ensimmäinen. Siinä ”investointi” uuteen metsään on hoidettu ja toteutunut. On niitä peitteisen metsänhoidon ensimmäisiä alkeita.
Jovain 23.2.2024, 09:03Anna olla Perko, tuulimyllyjä vastaan on turha taistella. Agenda on jk metsänhoitoa vastaan ja asiakysymykset valuvat kuin hanhen selästä, ei ole tarkoituskaan hyväksyä. Voi olla etäispesäkä täällä, mutta merkittävä ja keskustelun ja puujalan hallinnasta on kysymys. Isommissa kammareissa uhataan jopa yleislakolla. Että, vielä pitäisi mennä tutustumaan hänen metsäänsä, josta tuskin on antia jk metsänhoitoon, omahyväiselle vaikuttaa.
Jovain 22.2.2024, 09:18Tiedä, auttaako katsella Visan metsiä, kun ne ovat jaksottaisen metsiä. Avautuuko peitteisen metsänhoidon salat Visan metsissä, kun lähtöasetelma on jotain tuonne päin 100/10. Auttaako historiallinen tarkastelukaan ajassa, kun julkilausumasta on aikaa 70 v. ja jk sulusta 50 v. Sekin jaksottaisen hyväksi ja jk:n puolesta (2014) on vain 10 v. Vähäistä on antaa vastinetta ja vähäistä on myös tuohon historialliseen tarkasteluun nähden. Ei taida olla perusteita siinäkään, jos mentäisiin ajassa keskimääräisesti eteenpäin, 30 vuotta eteenpäin. Olisiko metsänhoito tasapainottumassa siinä ajassa?
Jovain 22.2.2024, 08:12<p>Ei AJ:kaan tarkoittanut jaksottaista metsänhoitoa ja on siinä mielessä oikeassa (asian ytimessä), mitä tarkoitetaan vapautettavalla alhaisella pohjapinta-alalla eli pienaukolla. Metsänhoidon kannalta on tarkoituksen mukaista, että siellä on se taimikko, kasvatettava metsä valmiina. Mehtäukko haluaa nähdä asian toisella tavalla ja on toisaalta oikeassa. Yhden ja saman hoitomuodon (jk) elementtejä käytetään kahden erillään pidettävän hoitomuodon hoitamiseen. Se on tätä päivää ja on metsänhoidon kannalta turmiollista. </p>
Jovain 21.2.2024, 17:31Niinhän se on kuin Puuki kirjoittaa, mutta on myös otettava huomioon. Sen ”vajaatuottoisen” metsän alla voi olla (toivottavasti on) edelleen kasvatettava metsä, taimikko, joille annetaan tilaa ja joka antaa ajassa ja tuotossa edun. Se etu voi olla vuosikymmeniksi eteenpäin. Näin ainakin, jos peitteisen metsänhoito ymmärretään oikein. Altapäin hoito ei sitä tee ja on aika paljonkin eria asiasta kysymys, jos niitä jk metsiä avataan pystymetsään. Kun tällä hetkellä niitä jk metsiä pitkän jaksottaisen metsänhoidon hallinnan jäljiltä on vähän. Kyllä Puuki tämän tietää, hän tarkoitti tuossa muuta.