Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 4,624)
  • Jovain Jovain

    Onhan se ymmärrettävää tuo mehtäukon huoli. Lakirajan ylittäminen tarkoittaa jo nollatuottoa, sitä alkaa olla myös metsänhoidon puolittaminen. Kannattaa lopettaa aukon tekeminen ja metsien vajaatuottoiseksi hakkaaminen ja säilyä mieluummin täysien puustopääomien tuotoissa. Toki hyvin ohjatussa metsänhoidossa myös eurotuotoissa.

    Jovain Jovain

    Tuskin metsänkäyttöilmoitukset kertovat täyttä totuutta. Tuskin se on edes mahdollista, sillä lähtökohtaisesti kasvatettavien ja uudistettavien metsien välinen yhteys ymmärretään väärin. Eihän uudistettavat metsät voi olla kasvatettavia metsiä. Nykyisessä luokituksessa pienaukko/poiminta hakkuut luokitellaan kasvatettaviin metsiin, vaikka ovat uudistettavia metsiä. Luokituksessa ko. metsiltä ei vaadita edes uudistamisvelvoitetta, ei säästettäviä/valmiita taimistoja, ei metsän uusiutumista. Menettely on tehty helpoksi logistiikan kannalta ja toinen asia on sitten, mitä se tarkoittaa metsänhoidon kannalta. Luonnon taimistot ja uusiutuvat metsät, jos niille on vielä tilaa nykyisessä luokituksessa ja metsänhoidossa, ovat niitä kasvatettavia jk metsiä ja ohjautuvat jaksottaisen metsänhoidon piiriin. Siellä ovat myös tilastoinnin piirissä.

    Jovain Jovain

    Kyllä noihin Visan ja muihin kerrottuihin lukuihin päästään, kun vältytään puustopääomien puolittamiselta (suositus). Ymmärtääkseni Arvometsän, myös Lähteen, painottavat riittäviä jaksottaisen metsänhoidon vastaavia puustopääomia. Mieluummin 20 + ppa kuin 10 + ppa lukuja.  Sen lisäksi vertailuissa jää huomioimatta avohakkuun jälkeisen jakson o.o ppa. Eli minkä suuruinen metsän tuotto voisi olla ja jota seikkaa mm. Perko painottaa.   Eihän metsien puustopääoman puolittamisella päästä tuloksiin, kun vielä avohakkuulla (puolittamisella) annetaan pettää itseään. Metsien uusiutumisen ja taimettumisen potentiaali on olemassa ja sitä voidaan metsänhoidossa ohjailla ja täydentää.

    Jovain Jovain

    AJ: ”Puuston pohjapinta-ala jaksottaisessa on kekimäärin ehkä 20-35 m2/ha ja jatkuvassa 10-25 m2/ha. Ero on merkittävä ja sitä perustellaan pienemmällä puustopääomalla, uudistamisen varmistamiseksi”.   Onhan tästä oltava huolissaan, sillä suosituksissa tähän on päädytty. Alentaa metsien tuoton ja alentaa hiilinielun. Eihän se näin voi mennä, kova on hinta uudistamisen varmistamiseksi, kun se uudistaminen usein epäonnistuu ja varmistetaan viljelemällä.  Lähtökohtaisesti jatkuvapeitteisessä metsänhoidossa puustopääomat kuuluu olla samaa suuruusluokkaa kuin jaksottaisessa metsänhoidossa. Sillä varmistetaan metsien tuotto ja hiilinielut ja myös jatkuvapeitteisen metsän uusiutuminen. Eihän metsän uusiutumiseen tarvita puustopääomien puolittamista. Sen ovat osoittaneet mm. Arvometsä tutkimus ja käytännön tuloksillaan. Peitteinen metsänhoito on paljon muutakin, ei vaan taimettumisen  varmistamista.

    Jovain Jovain

    Tuhon tie, jatkuvan kasvun harha, hyvin sanottu! Velkasaneerausta ja valitettavasti edelleen velaksi joka päivä. Paljon kuulee kehuttavan Suomalaisilta itseltään, miten hyvä elintaso Suomessa on?

    Jovain Jovain

    Eihän niitä jk metsiä vielä ole, on hyvin vähän ja oikein toteutettuna ja hoidettuina erottuvat kyllä. Huonot tuntuu olevan valmiudet jk metsänhoitoon. Väitetään mitä väitetään ja jos olisi vielä hallitaoikeutta metsiin, diiliä tuskin tulisi.

    Jovain Jovain

    Pystyä alemmalle puunhinnalle vaihtoehto on avohakkuu ja toinen on jk metsänkasvatus alemmalla puunhinnalla, näillä perustellaan. Aika kaukana tästä on kasvupyrähdykset, mutta ne kyllä auttavat, jos vaikka väitetään, jk metsänkasvatuksen hinta on/olisi alempi.

    Jovain Jovain

    Sori, tuli huono ilmaisu, tuo toinen osio oli tarkoitettu metsuri motokuskille. Niin se vaan menee, ettei avohakkuun jälkeen tule kasvupyrähdyksiä. Kyllä pyrähdykset loppuvat siihen avohakkuuseen. Mutta eihän puukauppa ja metsän kasvatus pääty siihen. Kasvatusta voidaan jatkaa, mutta on myös varauduttava pitkään odotukseen.

    Jovain Jovain

    Mehtäukko, ei ole surkuteltavaa, erilaista faktaa täältä tarjoillaan.   Mm. mikä sitten on vaihtoehto 10-15 euron alemmalle hinnalle. Se on se avohakkuu, niin kuin toteat ja sen jälkeen ei tapahdukaan enää mitään kasvunpyrähdyksiä.  Se on vähän kuin se autokauppa, kannattaa pitää itsellä, jos autolla on käyttöarvoa. Käyttöarvosta ei makseta mitään, niin kuin ei metsän puistakaan?

    Jovain Jovain

    Huonosti ajatukset kohtaavat näillä palstoilla, jos metsässäkin. Pidetään jopa kehuskelun aiheena; ”faktaa on menestyksellisesti viljelty”. Voi olla jopa kolme nikkiä ja sama kirjoittaja?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 4,624)