Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset
-
Eihän tämä mikään sosiaalisen kanssakäymisen palsta ole.
Gallup voi selittää vastakkainasettelua, toinen on konemiehet, ei sovi logistiikkaan ja kolmas vuorineuvokset. ”Metsänomistaja ei omalla maallaan”. Epätosilla väittämillä kuvitellaan saadaan menetelmä (jk) torjutuksi. Aika huonoilla kyllä jk metsänhoidon perustiedoilla mennään. Jk metsänhoitoa on esim. mitä Makarov (myös Visa) tuossa esittää. Taimettumista/nuorta metsää (pääasiassa kuusta) on muodostunut/muodostumassa ja jotka hakkuun jälkeen on tarkoitus ja pitää hoitaa kuntoon. Ei olla valmiita uhraamaan menetelmälle (jaksottainen) ja raivata pois.
AJ: Niin hyvä vaihtoehto kuin jatkuva kassvatus onkin. On sen suositusten mukainen sisäänajo (myös hyväksikäyttö) jaksottaiseen metsänhoitoon tuottanut mainitsemiasi ongelmia. Se, että jatkuva kasvatus otettaisiin osaksi jaksottaista metsänhoitoa, jatkuvalla kasvatuksella voisi olla parempi tulevaisuus. Olisi ainakin paremmin kontrolloitavissa ja ohjattavissa. Eihän ns. jatkuva kasvatus ollut tarkoitettu metsänhoidosta eriytettäväksi hoitomuodoksi, siinä vaan pääsi niin käymään.
Jaksottaisen luontaisen metsänhoidon luokitus estää ns. jatkuvan kasvatuksen luokituksen. Estää sen, käsitellään erikseen (eriytetään) ja siitä syystä luontaisen metsänhoidon luokitus on syytä yhdistää. Päästään ns. normaaliin päiväjärjestykseen metsänhoidossa.
Uskon mieluummin tutkimuksen tuloksiin ja omiin tuloksiin, kuin väittämiin täällä.
Selväksi tuli ja näillä mennään! AJ: ”Mahtuu, enkä tiedä mitä etua luokituksen muuttamisesta olisi”. Poistuisi se haitta, joka tällä hetkellä on. Jk käsitellään ja luokitellaan erikseen. Kaksilla rattailla ajamisessa ei ole mitään järkeä. Timppa, samoja asioita selvität, joiden parissa minäkin olen toiminut. On kuitenkin otettava huomioon, että myös jaksottaiseen metsänhoitoon kuuluu luontainen metsänhoito. Ja sen elementit ovat päällekkäisiä ns. jatkuvan kasvatuksen kanssa. Kehittyneestä teknologiasta huolimatta, myös luontainen metsänhoito on otettava huomioon. Siitä me emme pääse mihinkään ja se toteutuu yhdistämällä nämä hoitomuodot. Kaksilla rattailla ajaminen päättyy siihen paikkaan.
Höpö höpö Visa, on syytä uskoa myös tutkimuksen tuloksiin!
Kysymys oli jk:sta. Toimenpiteenä jk kuuluu jo tällä hetkellä hyvin pitkälle jaksottaiseen metsänhoitoon. Voisiko myös jk:n luokituksen siirtää jaksottaisen metsänhoidon luokitukseen?
”Jovain onko olemassa eriyttämistä”. Totean vain, että eihän täällä metsänhoidon aihepiirissä juuri muuta olekaan, kuin eriyttämistä. Jos siitä pyrittäisiin eroon, olisi paljon metsänhoidon ohjeistusta ja sen hallintaan liittyvää kirjoitettava uusiksi. Tietenkin voidaan soveltaa sellaisena, kuin sen itse kukin näkee, mutta kyllä sinne metsänhoidon ja korjuun repertuaariin pitäisi mahtua peitteinen (jk) metsänhoito sellaisenaan. Ilman, että sitä käsitellään ja luokitellaan erikseen.
Ammatti Raivooja (Ammatti Raevooja savoksi). Olet ilmeisesti nuori ja vähän kokematonkin, mutta sinulla on paljon hyviä ajatuksia. Ei nämä jk:t ole keksittyjä ja paperilla olevia juttuja, vaan ihan ihteään jk:ta. Nyt kun on vielä vähän hakusessa, ei näitä jatkuvan kasvatuksen tapoja ole keksitty lennosta. Ne ovat olleet olemassa jo kauan sitten, niitä on käytetty ja ovat toimineet samassa metsässä. Ihmettelenkin tätä nykyistä metsänhoidon eriyttämistä, kun voidaan toimia myös samassa metsässä. Olkoon sitten Pukkalan vapaan tyylin metsästä.