Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset
-
Se toinen lenkki on sihteerille. Ei tarvitse huolehtia, minä vaan kaadan puita.
Ei oikein tunnu todelliselta, sillä käsitykseni mukaan tutkijana Lauri Vaara on selvittänyt erilaisia vaihtoehtoja ja tullut ilmoittamaansa tulokseen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että metsätyöt on tehtävä traktorilla tai muutoinkaan tutkimuksen kriteerien ilmoittamalla tavalla. Päinvastoin, hän on ollut aikaansa edellä ja on tätä nykyistäkin aikaa edellä. Hän on päivittänyt tutkimuksensa tulokset ja esittää pystykaupan lakkauttamista ja vapaan kilpailun avaamista.
Eikös se rööri ole niin, että siitä puhe mistä puute.
Eipäs metsäukkokaan ota huomioon sitä, että metsätalous kansallistettiin, eriytettiin maataloudesta, eli otettiin sellaiseen (lue korruptoituneeseen) kollektiiviseen yhteiskäyttöön yhteiskunnassa. Siihen loppui maa- ja metsätalouden yhteiskäyttö, työt ja metsänomistajien ansaintamahdollisuus, joka on jatkunut muuttumattomana edelleen tänäkin päivänä. Eli ”tilattiin” tekijät maksua vastaan omaan metsään.
Maa-ja metsätalouden yhteiskäyttö olisi taannut metsänomistajille kaluston käytön, myös motojen käytön jo aikaa sitten. Teollisuushan ei ole hyväksynyt metsänomistajien moton käyttöä vielä tänäkään päivänä.
Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kehityskulku olisi päättynyt, vaan siitä, että metsänomistajat olisivat voineet olla asioista päättämässä ja päätöksiin vaikuttamassa.
Kysymys on sen kokoluokan asioista, että turha täällä on valittaa (oma moka), tai jopa kehua hankintakauppaa, joka jätettiin korvikkeeksi metsänomistajille. Haloo!
Saahan nähdä missä vaiheessa ne rajat tulevat vastaan?
Mitäs tämä muuta on kuin sosialisointia tai kansallistamista, joita pidän samana asiana. Esim. pystykaupan mandaatilla (80-90 %) toteutettava puuhuolto ilman, että siihen metsäomistajalla on mitään sanomista. Tai tukipolitiikka, jolla halpuutetaan. Maataloudessa halpa ruoka ja metsätaloudessa halpa energia. Näihinkään tuottajalla ei taida olla paljoa sanomista ja se halpuutus on syöty jo moneen kertaan, eli mennään tukien varassa, jota sitäkin halpuutetaan ja uhataan lopettaa kokonaan. Suurin osa tuista (maataloudessakin) taitaa olla kansallista tukea ja valuu muualle, minne se on tarkoitettu.
Vauu… sopimus mikä sopimus. Pääasia on kuitenkin, että keskustelu jatkuu ja että ei mentäisi henkilökohtaisuuksiin.
Pistetään vaan Jätkä jakoon nuo kaikkein omituisimmatkin parivaljakot. Valitse sinä ensin, niin minulle kyllä kelpaa se toinen.
Metsuri motokuski, ei pidä hermostua. Minua kiinnostaisi, missä kulkee rajasi sosialisoinnin ja tällaisen perin suomalaisen kansallistamisen osalta. Väität kysymyksessä olevan yleisen, jopa globaalin ilmiön, alkutuotannon ja luonnonvarojen haltuunotosta. Sitähän se onkin, mutta joko integrointia ja tällaista kansallista lipostelua tai pekkarointia on harjoitettu riittävästi, kun vaihtoehtona olisi ollut vapaa kilpailu ja seurauksena kilpailuedun menettäminen. Saatiinhan tilalle kartellit ja monopolit.
Sinua ei ilmeisesti huoleta myöskään aloituksen isännättömän rahan käyttäminen. Sen käytöllehän ei ole asetettu ylärajaa, ei sulkua, eikä ole olemassa edes sitä julkista hinnastoa, vaan se näkyvä osa on sitten meidän kaikkien luettavissa puunhinnasta.
Visakallo: Kumpiko se sinä olit? Minulle kyllä sopii sitten se toinen!
Kuusessa ollaan. Kyselet metsänomistajien ulosliputushintojen perään. Tiedäthän sinä sen, että niitä metsänomistajien ulosliputushintoja ei ole olemassa, sillä metsänomistajia ei ole hyväksytty ”tarjouskierrokselle”. Neuvottelut käydään teidän konemiesten ja metsäosaston välillä. Huolesi kartellista ja kartellin kartellista on kuitenkin aiheellinen, onhan korjuun kartelli todellinen tällä hetkellä ja jos metsänomistajat vaativat ”ulosliputushintansa” lunastettavaksi, jota monet toivovat, voihan siitäkin muodostua kartelli ajan oloon.