Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset
-
Onhan se nautinto, kun saa olla metsässä. Se on monellekin urbaanille luksusta ja kateuden aihe. Siitä kannattaa pitää kiinni, en minäkään kyllä vaihtaisi. Ja saahan pelastettua ne kympit, jos vaikka pystykaupalla saisi saman, mutta kulujen jälkeen myös nollatuloksen ja pilalle sotketut metsät, niin kuin tuolla aiemmin savottamies toteaa.
Mehtäukko: Kysymys on edelleen kuutiohinnasta ei kuutiotuotoksesta ja sen hinnasta. Asiahan on juurikin niin kuin esität, mutta kun se kuutiohinta muodostuu liian korkeaksi, on ongelma, jota ei ainakaan vielä ole ratkaistu. Eihän sille puulle ole jäämässä hintaa.
Asiaan vaikuttaa myös muut pystykaupan ja metsänhoidon ongelmat, joihin kannattaa perehtyä tuosta viereisestä viestiketjun linkeistä.
No jos et kerran sisäistänyt, niin lajitteleppa sitten ne oravannahkasi järjestykseen.
Metsäalalla lähes 60 vuotta. Toimihenkilönä ja metsänomistajana, ostometsät. Olen sisäistänyt LV sanoman, emme kuitenkaan ole yhteistoiminnassa. Kehoittaisin kuitenkin tutustumaan LV viestiin tuossa viereisellä palstalla.
Onhan tämä keskustelu ollut aika erikoista, puolustetaan kiusaajaansa, eli nousevia kustannuksia ja laskevia puunhintoja. Samoin sitä, että kustannusten maksaja metsänomistaja suljetaan kilpailun ulkopuolelle. Metsänomistajia ei ole hyväksytty puukaupan ja korjuun markkinoille, jolla olisi todellista merkitystä kustannusten hillinnässä ja puunhinnassa.
Kommarit ja sossut istuvat täällä kirstun päällä ja ulkoistavat metsänomistajaa!!! Helppoakin tuntuu olevan, ennen oli sentään kämppälaki. Mikäpä on ulkoistaessa, ei ole ylärajaa eikä hinnastoa, riittää kun maksaja on tiedossa ja tuhtaatakin voi laittaa mielen mukaan.
Taksan laskentakin tuntuu olevan kunnossa. Mitä enemmän kuutioita sitä suurempi tili. Metsänomistajalle se tietää, mitä korkeampi korjuun kustannus ja sitä alempi puun hinta. Ja eihän puunhinta ole noussut, se laskee vaan.
Kysymyshän oli kuutiokustannuksesta ei kuutiotuotoksesta.
Tilaa myös Mhy, mutta hankintakauppana, joka ei tarkoita metsänomistajien tasavertaista asemaa koneyrittäjiin nähden. Siitä syystä pystykauppa on esteenä. Tarvitaan yhteinen kauppamuoto koneyrittäjille, jossa myös metsänomistajat voivat olla mukana. Se on totta, että logistiikan ja laadun vaatimukset on täytyttävä. En näe siinä esteitä.
Puunkorjuun tehokkuutta mitataan työtunnin kuutiometreillä kuutiometrin kustannusten sijasta. Maksaja – puun myyjä – eristetään puunkorjuusta ja sen taloudenpidosta puun pystykaupalla. Voiko tätä sen paremmin sanoa ja perustella, mitä se tuossa aloituksessa on sanottu.
Jätkä/Visakallo. Nimen omaan perusteluja ennemmin, kuin torjua tämäkin viestiketju tuollaisella hulvattomalla herjanheitolla?
Visakallo: Ei ole mitään salaliittoja olemassa, joita toistuvasti epäilet, omilla täällä mennään. Avoimeen keskusteluun täällä on ainakin pyritty. Tahtoo vaan olla, että ne haistattelut tulevat ensimmäisenä ja sitten tyhjät heitot. Eivät taida aiheetkaan olla sieltä helpommasta päästä. Siinä mielessä olisi hyvä että perusteltaisiin, jos jotain esitetään. Toivottavasti mehtäukko saat vastauksia tuossa edellä.