Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset
-
Pystykaupassa metsäosasto maksaa urakointimaksun tilitysmenettelyn kautta, joka on sidottu puunhintaan siten, että urakointimaksu vähennetään puun hinnasta, eli kantohinnasta. Sisältää myös muut korjuun kustannukset tehdashintaan asti. Näin olen asian ymmärtänyt.
Laskutusmenettely tarkoittaa siirtymistä tilitysmenettelystä laskutusmenettelyyn, eli siirryttäisiin normaaliin lasku tai maksu periaatteen käyttöön.
Tolopainen: Se vika, että pääset tekemään muutakin kuin kuitupuuta ja verovapaana, niin pitkälle kuin vähennyksiä riittää. Kysymys on metsäosaston softista ja ennen muuta motoista, metsänomistajien puun korjuussa.
Ei kannata pitäytyä menneessä, siitä ei ole hyötyä kenellekään. Ja jos mikä ihmetyttää, ovat metsänomistajat, ja että ovat enimmäkseen hiljaa. Niin se kuitenkin on, että perinteinen hankinta alkaa olla mennyttä aikaa, korkeintaan jämät, jotka eivät muuten kelpaa, mutta eiköhän nekin ole hoidettavissa.
On syytä tehdä kunnon reformi kerralla. Siirryttäisiin toimituskauppaan, eli kaikki saman kauppatavan alle, jossa ostaja maksaa puusta ja maksaa korjuusta ja käytetään laskutusperiaatetta.
Pyhällä hengellä ne jätkän motot kulkevat, ei muodostu edes kuluja. Se on kymppi säästöä, eikä tarvitse kuin hipaista.
Tuskinpa tässä Jätkän armoilla ollaan, vaikka satuja kerrotkin. Kollegio se on täällä joka vastustaa, eikä siinäkään mitään erityistä ole, omillaan täällä toimeen tullaan. Heti kyllä hyökätään, jos joku uskaltaa ns. virallisen linjan ohittaa. Onhan tämä siinä mielessä typerää keskustelua, fiksummat jättävät mieluummin osallistumasta, mutta palstaa kyllä seurataan, ei se jää huomaamatta.
On se tuottelias mies tuo jätkä, hoiteli perunkirjat kuntoon ja perusti lääkäriaseman ja nyt on jo lakiasiaintoimistoa perustamassa. On siinä yhdelle miehelle puuhaa, ettei vaan mene puurot ja vellit sekaisin tai olleet jo pitemmän aikaa.
Metsuri motokuski: Kuutiohinnalla on tekemistä korjuun kustannusten kanssa. Korjuuhinta vähennetään kuutiohinnasta, eli kantohinnasta ja on näin puunhintaan sidottu.
Softasta, on myös sellaisia softia, jossa hyväksyttävästi säädetyllä motolla saadaan jopa kymmeniä prosentteja alempi tulos, enkä usko että on edes mistään harvinaisesta tapauksesta kysymys.
A. Jalkanen: Ei oikein käy yksiin, jos jk:lla tavoitellaan parempaa tuottoa ja alempia kustannuksia ja saavutettu etu koplataan puun hinnasta, niin kuin tällä hetkellä toimitaan. Ei ollutkaan puun tuottajan etu?
Entisetkin ovat vielä kärsimättä. En ole huomannut, että täällä olisi kukaan nykysysteemiä moittinut, en sitä ole tehnyt minäkään. Ainakin tähän asti ovat köntät sun muut asiat sopineet. Että ihan perinnönjakoa myöten täällä ruoditaan, ettei vaan kukaan pääse hyötymään. Ilmeisesti ollaan asian ytimessä, siitä onnittelut.
Toinen tuolla aiemmin esillä ollut seikka oli korjuun laskutus, joka sekään ei tunnu teille kelpaavan. Ei se kyllä kelpaa minullekaan, mutta vain siitä syystä, että muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Korjuun kustannus on sidottu puun hintaan, jolla perusteella sitä tilitys ja hankintalisä periaatteilla hoidetaan. Ei ainakaan toistaiseksi toimita laskutusperiaatteella, ovat ilmeisen ylivoimaisia asioita, ja se, miten vahingollista on korruptoituneella tavalla korjuun kustannukset hoitaa.
Jätkä: Tuolla edellä toteat JK:sta/harsinnasta: Todelliset korjuukustannukset nousevat hurjiin lukemiin.
Niinhän ne nousevat, sillä AY-liike vaatii niin tehtäväksi. Harvennuksilla ja erityisesti JK:lla, se on heti kymppi pois puun hinnasta, vaikka hakataan samanlaista puuta. Myöskään metsänomistajien korjuupalvelua ei oteta huomioon, vaikka metsänomistajat ovat todellinen vaihtoehto ja kilpailutekijä puukaupassa ja korjuumarkkinoilla.
Ovathan ne hurjat lukemat (mitkä sitten lienevätkin?), ohjataan, suljetaan ja maksatetaan ja vielä puukauppa ohjataan avohakkuille. Ainakin minun mielestäni on selvää kusetusta.