Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 3,821 - 3,830 (kaikkiaan 4,480)
  • Jovain

    Rane: Ei ole mistään yrityksistä sulkea. Kyllä metsänomistajat on jo suljettu korjuun ulkopuolelle. Ei tarkoita muuta metsänomistajien sulkemista pystykaupassa, eikä sääntelyn lisäämistä, vaan nimen omaan sen purkamista.

    A. Jalkanen ja monet muut eivät ilmeisesti sisäistä tai eivät halua sisäistää (sossut) sitä, että jos metsänomistajien osuus korjuussa on vähenemään päin, niin onhan siihen oltava jokin syy. Syyksi tarjoillaan nykyisen mallin mukaisia erilaisia vaihtoehtoja metsänomistajan noudatettavaksi. Ne eivät kuitenkaan ole se varsinainen syy. Syyksi riittää myös vuosikymmeniä jatkunut metsänomistajien ulos sulkeminen. Eli jos ei ole kysyntää ei voi olla myöskään tarjontaa.

    Korjuun kustannukset nousevat kokoajan, niitä ei ole saatu hallintaan. Ja koska tilanne on tämän kaltainen, tuskin niitä on yritettykään saada hallintaan. Bisnes on muualla kuin metsänomistuksessa.

     

    Jovain

    Sadun kertojat vauhdissa näemmä. ”Niinhän sitä sanotaan, että siellä koira ölisee missä kalikka kalisee”.

    Visakallo: Kyllä se hinta puulla on olemassa, sekin hinta, josta korjuun kustannukset on vähennetty. Esim. tukki menee reilusti pystykaupan hyväksi, vaikka kustannukset on jo vähennetty.

    Ethän siitä Visakallo mihinkään pääse, että korjuun kustannuksista n. 90 % on pystykaupan korjuun kustannuksia ja että pystykaupan korjuun kustannukset ovat piilokustannuksia, ovat metsänomistajien rahaa ja ilman, että metsänomistajia hyväksytään korjuupalvelun piiriin pystykaupassa. Eli tienaamaan omista rahoistaan. Kysymys on edelleen siitä miljardista, korjuun kokonaiskustannuksesta, eli ”isännättömästä rahasta”, sanotaan, koska se raha on metsänomistajilta sanoisinko suljettua rahaa.

    Jovain

    Onhan hankinta ja metsänomistajien korjuupalvelu ajettu anhittomaksi. Sen kustannukset ovat huomattavasti suuremmat, mitä puunhinta taulukot osoittavat. Verrattaessa pystyn hintoja hankinnan hintoihin, on otettava huomioon myös se, että pystyhinnoista on korjuun kustannukset jo vähennetty.

    Onhan näissä tulonsiirtoa pystyn hyväksi, mutta on myös kallista, hankintapuiden vastaanotto, mittaus ym. ja vaatii omat järjestelynsä, oman kauppamuotonsa ja logistiikkansa? Onhan meillä siihen varaa, metsänomistajille omansa ja teollisuudelle omansa?

    Nämä hankintaan sisältyvät tulonsiirrot ovat kuitenkin vähäisiä siihen nähden, mitä pystykaupassa aiheutuu siitä, että metsänomistajia ei oteta korjuupalvelun piiriin. Puhutaan isoista tulonsiirroista, piiloperinnästä ja isännättömästä rahasta, joka on miljardi luokkaa.

    Jovain

    Onhan se Metsänhoitoyhdistyksen toiminta ongelmallista. Mhy:n korjuupalvelu joutuu toimimaan (kikkailemaan) puun ostajan ja myyjän välimaastossa. Samoin toimimaan hankinta ja pystykaupan välimaastossa, koska pystykauppaan sisältyy näitä metsänomistajaan kohdistuvia rajoituksia. (Mo. urakointiin, mittaukseen, puiden vastaan ottoon jne.) Ja koska metsäomistajia ei hyväksytä pystykaupan korjuupalvelun piiriin. Siitä syystä korjuupalvelun kaupoissa noudatetaan hankintakauppoja.

    Kauppatavan muutos on ratkaisu näihinkin ongelmiin. Otettaisiin metsänomistajat reilusti mukaan korjuupalvelun piiriin. Jää senkin jälkeen valinta vapaaksi, toimiiko itse, vai käyttääkö palveluja, niin kuin on käyttänyt tähänkin asti.

     

     

    Jovain

    Ei ole suljettu, samat palvelut olet saamassa kuin pystykaupassakin puun toimittajana. Sen sijaan muutos estää pakolla sulkemisen, eli metsänomistajat pääsevät toimittamaan puuta toimituskaupassa, hoitamaan korjuun omatoimisesti, niin halutessaan. Pystykaupassa se oli estetty.

     

    Jovain

    On mallia.

    Puuki: Eiköhän pystykaupasta ole kysymys tässäkin yrittäjän tarjouksessa. Uskoisin  metsänomistajan  ja metsänhoitoyhdistyksen pystyvän vastaamaan tähänkin huutoon. Ei mennä vielä tutun kauppaan.

    Myös puun hinnoittelussa on marginaaleja, joista kymppi jos toinenkin on noukittavissa. Tunnetusti metsänomistajalla ei ole edunvalvontaa, joka voi olla etu myös metsänomistajalle. On siellä marginaalia puunhinta taulukoiden kuopissa metsänomistajalle ja hänen sidosryhmilleen. Ei ole Ay tarkastaja taksakirjoineen.

    Jovain

    Suljet metsänomistajat korjuun ulkopuolelle jatkossakin, lupaat vain pienen siivin hankintaa. Sitä’hän nämä mahtimiehen kotkotukset tarkoittavat.

    Jovain

    Ei ole mistään valinnanvapauden rajoittamisesta, jos toimituskaupassa metsänomistajat tuodaan takaisin korjuupalvelun piiriin. Päinvastoin!

    Jovain

    Kallis on kupla, joka tuossa kuplii ja ilmoitat vielä sen hinnankin. Ei taida olla meikäläisen asia mennä, kyllä se on sinun itsesi mentävä, itsehän olet asiaa esittämässä. Johan tuollainen höttö on vaaraksi kansakunnalle ja varsinkin metsätaloudelle ja varmemmaksi vakuudeksi voisit ottaa mukaan tienaamasi miljoonat ja jakaa vaikka    tarvitsijoille.

    Jovain

    Mhy:n korjuupalvelun rooli on toimia välivouhkana myyjän ja ostajan välissä ja laskuttaa palveluistaan metsänomistajaa. Menettely on turha, ylimääräinen ja kallis, muutenkin ahtaassa tilanteessa, jossa myös metsäosasto perii kulujaan ja tekee sen puun hinnasta. Korjuupalvelun kaupat ovat hankintakauppoja.

    Ns. kauppatavan muutos avaisi tämän korjuupalvelun ongelman, niin kuin avaisi monta muutakin puukaupan ongelmaa. Toimituskaupassa metsäosasto tarjoaa puusta ja tarjoaa korjuusta ja jättää puunmyyjän varaan, ottaako korjuun palveluna, vai korjaako itse, tai yhteistyö kumppanien kautta. Mhy voi korjata metsänomistajan puita tässä tapauksessa toimimatta välivouhkana ja että siitä maksetaan metsänhoitoyhdistykselle? Mikä olisi tuo käytännön järjestely?

Esillä 10 vastausta, 3,821 - 3,830 (kaikkiaan 4,480)