Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset
-
Tolopainen on oikeassa sukupolvenvaihdoksen ja lahjaveron suhteen ja Perko metsänhoidossa ja sen tuotoissa. Eihän tämä keskustelu etene, jos pitäydytään tiukasti vastakkainasettelussa ja tässä tapauksessa metsänhoidon suosituksissa, jotka eivät kelpaa jk metsänhoidon vaihtoehdoksi. Jk metsänhoito edellyttää taimettumista ja metsän uusiutumista. Eihän paljaan maan vaihtoehto kelpaa, sitä nyt tarjoillaan, mutta myös arvostellaan ja onhan se laissa. Hyväksytään sitten rusinat pullasta, otetaan 2-3 kertaa, jonka jälkeen viljellään. Ehkä tämä ei ole se tapa jk metsänhoidoksi, mutta onhan se urakoitsijoille mieleen. Eivät ole taimistot ja uusiutuvien metsien varominen haittoina ja saahan teollisuus puunsa halvemmalla ja helpommin.
Ei nyt sattunut havaintoa tuosta tuhosta. Mäntymetsät vaikuttavat terveiltä ja poikkeuksellisen hyvinvoivilta, jos väristä voi jotain päätellä. Aina ei niin ole ollut.
Havaintona, mäntymetsien väri on poikkeksellisen hyvä, ainakin Pohjois-Suomessa ja enteilee hyvää kasvua ja lämpösummaa.
Ei näytä toimivan sekään, vedotaan suosituksiin ja sen mukaan toimitaan. Pieleen menee siitäkin huolimatta ja tuloksiin päästään kielloista huolimatta.
Viimeisintä jk metsää on tukkimetsää luokkaa yli 50 prosenttia tukkia ja hyvässä kasvussa. Samalla tilalla on avohakattua ja keinollisesti uudistettua taimikkoa, jossa on tyhjäkäyntiä vielä parikymmentä vuotta ja hoitotoimet. Ei ole epäilystäkää kummalle puolelle kallistun.
Aivan, voihan se joillakin olla ainut tarkoitus sotkea. Teen mieluummin hankintakauppaa ja aina tilaisuuden tullen jk metsänhoitoa. Ja aivan siitä syystä, että on metsänhoidolle parempi ja kauppamuotona antaa paremman tuloksen.
Hoidetuissa jk metsissä ei ole paljasta maata, sitä vastoin jaksottaisessa on tuottamatonta aikaa. Tuskin on kannatusta puuttua, jos hankinnalla pääsee samaan tai yli, valinta on selvä. Kalustoa on saatavilla ja sopii paremmin myös jk metsiin. Vaihtoehtoiset sijoitustuotot saa olla.
Ei mitään uutta. Kauppa käy ja kalustoa on saaravilla. Rippe avaa hyvin hankintakeskustekua. Valitettavasti korkokeskustelu lähti raiteille, jota ei ollut tarkoitettu. Kantorahatulon erotus on sikäli paikkansa pitämätöntä, sen varaan ei voi rakentaa. Hoidetuissa jk metsissä tuotot menee tukkisaannolla päinvastoin. Jk metsät tuottavat, missään tapauksessa kysymys ei ole paikallaan polkemisesta tai taantuvista metsisstä. Jos tällaista vertausta voidaan käyttää, aivan hyvin se sopii myös jaksottaisen metsiin.
EDIT. Ei taida olla mitään ”velvoittavaa” myöskään teollisuudella tai koneyrittäjällä. Hoidossani oli molempia hoitotavan metsiä ja tein molemmantavan puukauppaa ja käteiskauppaa. Että, ei nuo menettelyt vieraaksi ole jääneet.
Omistaa tuotantolaitoset, mutta ei puuntoimittajien yksityismetsiä. Jovain kyllä kritisoi mehtäukon ”toimivaa” menettelyä. Myös metsänomistajien pitäisi olla oikeutettuja mehtäukon mainostamaan toimivaan menettelyyn. Kovin on vähäistä hankintakaupan osuus, käytännössä lähes 100 prosenttia menettelyn ulkopuolella (kartellia pukkaa). Sama koskee jk metsänhoitoa.