Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset
-
Omistaa tuotantolaitoset, mutta ei puuntoimittajien yksityismetsiä. Jovain kyllä kritisoi mehtäukon ”toimivaa” menettelyä. Myös metsänomistajien pitäisi olla oikeutettuja mehtäukon mainostamaan toimivaan menettelyyn. Kovin on vähäistä hankintakaupan osuus, käytännössä lähes 100 prosenttia menettelyn ulkopuolella (kartellia pukkaa). Sama koskee jk metsänhoitoa.
Jovain 14.8.2024, 06:59Epäillään kartellia. Yhtiön puille kannolta on oma logistiikkansa ja puunmyyjän puille tievarresta omansa. Tilanne on käytännössä vaikea. Menettelystä on kuluttajaviraston päätös, joka on kannolta suosiva, eli vapauttava. Puukauppa ja korjuu ovat ajautuneet kokonaisvaltaisesti puunkäyttäjän (teollisuus) hyväksi ja toimialaksi. Niin kokonaisvaltaisesti, että puunmyyjät eivät ole voineet ylläpitää valmiuksiaan ja kalustoa, jolla vastata haasteeseen. Mhy:ten toiminta palvelee teollisuuden toimialaa.
Jovain 13.8.2024, 21:55Hankintakauppakäsite ei ole kadonnut minnekään. Yhtiöt tekevät hankintakauppaa, mutta pidättävät logistiikan itsellään. Eivät luovuta urakoitsijaa puunmyyjän ainespuukaupoille, sitä ei tee Mhy:skään.
Jovain 13.8.2024, 13:42Hankintamyyjät itse Mtk:n suosituksella pilasivat… Taisi olla aika punaisella siihen aikaan ja voi olla, tyyli ei ole muuttunut tähän päivään.
Jovain 13.8.2024, 07:06”Määrämittaharsinnan” jäljiltä metsien tuotto on tuplattu. Sitä ei oikein ansiona voida pitää, Mera ohjelmia väheksymättä. Mutta tuloksiin ei myöskään päästy, metsänhoito sulkuun laittamalla.
Jovain 13.8.2024, 06:09Tuskin on todellista, että yksi tai muutamat hallitsevat Suomalaista metsäkeskustelua.
Jovain 12.8.2024, 07:37Sidottu pääoma syö metsän tuoton. Eriksson tarkoittaa suuria puita, ”joiden tuottoa ei pääse hyödyntämään oikeastaan koskaan”. Ei voi olla, poistettujen puiden tilalle kasvaa uudet ja pääoman tuotto jatkuu. Minkä takia Erikssonin tutkimuksessa jatkuvan kasvatuksen tuotto on nollattava ikuisuuteen ja sitä verrataan jaksottaisen nyky hetkeen? Ei voi olla sekään, Arvometsä vertaa molempien tuottoja nykyhetkeen ja saadaan päinvastaiset tulokset.
Jovain 11.8.2024, 19:31Ei tainnut olla Visalle. Ei taida vielä yleisesti olla jk hoidolla kasvatettua puuta. Kymmenen vuotta ei siihen riitä ja tarjoillut viittaukset eivät myöskään sitä olleet. Jk metsänhoito toimii siinä kuin jaksottainen metsänhoito. Eiköhän edellä kerrottu ole vielä jaksottaiseen kuuluvia.
Jovain 11.8.2024, 07:10Näin tuntuu olevan, Tuskin uskolla tai hurmoksella on tämä ropleema kuitattavissa. Huvikseenko vai pilanpäitten jatkuva kasvatus on otettu lakiin. Arvometsä tarkoittaa lukuisia alan tutkijoita ja ei ainoastaan Arvometsä. Mm. Eroopassa on havaittu metsänhoidon vaikeuteen. Yli 1200 sivua olette suoltaneet paatosta ja käsityksien tasolla enimmäkseen.
Jovain 10.8.2024, 21:31Voihan sitä jotain kirjoitella, tämän ei pitäisi olla keneltäkään pois. Hirviongelma on lisännyt kuusen kasvatusta ja tietenkin nykyinen jk lisää kuusen osuutta. Mänty on kärsinyt tästä pahoin. Mutta miten nykyinen tilanne olisi paremmin hallittavissa. Jos pitäisi kaikki metsän kasvatustavat mahtua samaan metsään (MH sitä kokeilee). Kuviokohtainen on liian pieni alue, on mentävä suurempiin kokonaisuuksiin. Voidaan paremmin luotaiset vaihtoehdot ottaa huomioon. On tietenkin valinta kysymys, millä hoitomuodolla mennään. On myös alueita jotka huonosti taimettuvat ja uusiutuvat, mutta on myös tällaisessa väljemmässä mallissa paremmat mahdollisuudet valopuiden luontaiselle uudistamiselle.