Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset
-
”Mikä ongelma – aloitus olisi tehtävä paljaaksihakatulta alalta”. Mikä ettei ja on myös pystymetsiä, jotka soveltuvat kasvatuksen vaihtoon ja tulosta voidaan seurata. Kerrot myös ylivertaisesta sovellutuksesta kuusen kasvatuksesta. Harvemmin kuitenkin näinpäin, että kuusi taimettuu liikaa. Sitä voidaan hillitä ja olisi metsän tuoton ja hoidon kannalta eduksi. Tupla puustopääomat hillitsevät taimettumista ja tuoton kannalta puustopääomien lisäämisellä päästään helposti tuplatuottoihin, mitä myös peitteiseltä metsänhoidolta edellytetään.
Eihän peitteisessä metsänhoidossa kannata pyrkiä kehitysluokkien tai muusta syystä pyrkiä muuttuviin kasvatusolosuhteisiin. Kullakin kehitysluokalla on omat puusto ja kasvatusohjelmansa ja onhan kiertoajan keskimääräiset kasvu/tuotto lukemat määriteltävissä, mutta ne poikkeavat peitteisen jatkuvasta puustopääomien tuotosta. Voi olla optimi sekin ja aina myös metsänhoidon yhteistoimintaa voidaan tiivistää. Sitähän metsänhoito kokoajan on, mutta mutta..
Valitettavasti ei ole havaintoa paremmasta euromääräisestä tuloksesta päätehakkuusta. Samoja hintoja ovat maksaneet ja etu tulee tulevista myynneistä. Väitetty korkotuotto ei myöskään kasvata metsää, kyllä siihen tuottava metsä tarvitaan.
Ilmeisesti on tahallisesta harhaan johtamisesta? Tuo Puu Hastelijan 500 000 e/100 v. on kymmeneltä metsähehtaarilta, eli kymmenkertainen vertailuun? Yksi nolla pois.
Mikä ihmeen puustopääomalle laskettava kulu? Voihan jaksottaisen uudistamisvaiheen metsän eriyttää tuottavasta metsästä ja nähdä jäljelle jäävä metsä alempiarvoisena metsänä ja jopa kuluna. Voi sitä ollakin, mutta eihän tuottava puustopääoma voi kulu olla. Jaksottaista vastaavilla 2/3 puustopääomilla metsä tuottaa ja myyntiä saadaan aikaiseksi myös avovaiheen aikana.
Tutkimuksen tulokset eivät voi olla omia mielipiteitä?
Nimenomaan, niitä vastauksia on annettu. Metsän alkukehitys, kuten ensiharvennukset ovat vielä tappiollista toimintaa. Maksetaan tukea, että saadaan kannattavaksi ja tulevat hoidetuiksi.
Niin se on, toinenpuoli aikaa menee kärvistelyyn ja tamppaamiseen. Lasketaan tappiolliseksi tuottamisen ajaksi. Jk:ssa sekin aika on kokoaikaista tuottoa.
Myös jk:ssa ratkaisevaa on puustopääomien tuotto. Jos jk:n puustopääomat nostetaan tasolle, minne ne kuuluvat, myös tuotto on sen mukainen.
Häirintää nimenomaan erilaisilla väittämillä ja kovin tuntuu ahtaalle hyväksymään mitään muuta. Eihän jk:ssa ratkaisevaa ole puuston ikä, vaan puuston tuotto aikayksikössä ja sitä tuottoa saa jatkuvana tuottona. Eikö houkuttele kokeilemaan ja mitä tuossa laskelmia on tehty, eivätköhän ole käytännössä ja teoriassa paikkansa pitäviä.