Käyttäjän Jiivee kirjoittamat vastaukset
-
Tosiaan tavoitteena ei ole säästää maanmuokkaus ja istutuskuluissa viikonlopun ruokakauppalaskun summaa, vaan kasvattaa puuston litrakokoa mahdollisimman nopeasti siitä tuo 1200-1400 tainta. Viralliset kasvatusmallithan tuottaa kuitua mukavasti sitä tarvitsevalle, mutta jos tavoitellaan mahdollisimman nopeaa kiertoa ja taloudellista hyötyä kasvattajalle, onko tuo taimimäärä liian pieni? Hyvät harvennustalvet kuuselle ovat etelässä olleet viimeaikoina vähissä, jos EH jätettäisi pois, koneella käytäisi metsässä vain kerran ennen uudistusta, mielestäni sillekin täytyisi joku arvo keksiä.
Jiivee 6.4.2018, 13:01Olihan niitä viisaitakin vastauksia tullut aiemmin, en huomannut keskustelun 2. sivua.
Jiivee 6.4.2018, 12:55Verotus on huomattavasti kevyempää verrattuna yksityiseen, puuta myydään ja metsiä hoidetaan aivan tavalliseen tapaan, säätiön hoitajan toimesta tai valtuuttamana. Yleishyödyllisyys ainakin minulle suuri kysymysmerkki, en myöskään tiedä miten kankea omistusmuoto säätiö on hallinnon kannalta ja miten helposti sieltä saa tuloutettua varoja itselleen tai lähipiirille. Joku viisaampi voisi asiaa valaista. Mielenkiintoinen aloitus.
Jiivee 9.3.2018, 21:02Tuo korkea omavastuu ja pienempi hinta oli tiedossa. N. 20 vuotta vakuutusta maksanut, kerran n. 3000e sieltä on tullut takasin, joten aika paljon miinuksella mennään. Tuho saa olla varsin merkittävä, että esim. 20v. maksut tulee ”kuitatuksi”, toki suuret tuhot mahdollisia, mutta olisiko jollakulla riskienhallinnan laskukaavoja joita voisi soveltaa metsään?
Jiivee 30.3.2013, 17:29Laippa ei vapise sahattaessa puuta, mutta kun tekee sahausliikkeen ilman puuta niin johan vapisee (ala-asennossa melkein 1 cm arviolta ja ylhäällä vähemmän). Kaikki kiinnitykset ovat kiinni, eikä klappia tunnu missään. Laippa on hiukan vinossa, kun sitä oikein tarkkaan katsoo.. Laipan vaihtoa koitan ensiviikolla, tänään en kauppaan kerennyt, kun oli niin hyvä sää tehdä niitä klapeja.