Käyttäjän Jeps123 kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 134)
  • Jeps123

    4 vuotta kuten myyräsykli??? Onko sellainen sykli todettu Länsikairassa? En ole kyllä koskaan kuullutkaan.. Nuo tahtoo olla sellaisia jättiyleistyksiä.. Lappi on iso alue! Uskon että Länsikairan pöllöt ja juurikin ne pienpedot on asiasta toista mieltä!

    Jeps123

    A. Jalkanen pienpetojen määrällä vain vähäinen vaikutus metsäkanalintujen määrään. No mikä ne sitten voisi tappaa?

    Ei kai se auta kuin kääriä hihat ja lukea se opinnäyte. Onneksi tuossa vaan se 20 sivua.. Pitää kai heittää sille Miisulle välissä haastetta..

    Jeps123

    ??? Tää hukkaa noita kommentteja bittiavaruuteen!


    @A
    . Jalkanen Kirjoitin aikaisemmin

    Mitä tulee sun vaihtoehtoissaalishypoteesiin:

    https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/kestava-kehitys/sopulien-kannanvaihtelu-vaikuttaa-tunturilintujen-pesintaan

    Alkuperäisjulkaisu: The impact of weather and the phase of the rodent cycle on breeding populations of waterbirds in Finnish Lapland

    Se ettei kettu kykene kompensoimaan myyrien ja sopulien puutetta linnuilla ei tarkoita sitä ettei se niitä söisi! Niitä lintuja ei vaan ole syötäväksi niin paljoa ja ketunkin poikastuotto kärsii!

    Siis jos on todettu toimivan Tunturi-Lapissa, niin mikä tuossa on ongelma?

    Ja siis: ”Sopulien ja myyrien syklinen kannanvaihtelu vaikuttaa vesilintujen ja kahlaajien pesintään, vaikka nämä lintulajit eivät käytä nisäkkäitä ravintonaan.”

    Vai onko tuon tutkijalla sitten ollut vaikeuksia hahmottaa mitä on tutkimassa?  Käsittäisin ”tunturilinnut” eriksi kuin vesilinnut ja kahlaajat.. Huoh..

     

    Jeps123

    @A. Jalkanen Palatakseni pesätuhoihin, Arto Marjakangas kertoo kirjassaan ”Teerenelämää” että tutkimusten mukaan metsäkanalintujen pesät ovat maisemassa satunnaisesti, osin juuri siksi että pedot eivät opi etsimään niitä. Tämä tarkoittaa myös että mikäli ns. pienpedot saalistavat ensisijaisesti myyriä jotka ovat normaalisti elinympäristöuskollisia eivätkä mene esimerkiksi hakkuuaukoille, metsäkanalinnuille jää välialueita joissa ne saavat kohtuullisen rauhassa pesiä. Poikasvaiheessa ne lähtevät soille ja mustikanvarvustoihin hyönteisten perässä, joten siinä on toinen vaaranpaikka. Todennäköisesti suo-ojitusten umpeenkasvu ja jatkuva kasvatus siihen sopivilla kohteilla suosivat poikasvaihetta.

    Kiitos selvityksestä. Eikö tuo ole sama juttu mistä AC kirjoitti, mutta kun ärisee eikä selventänyt miten nuo välialueet palvelisi maalintuja niin ei tainnut tajuta Erkkikään..

    AC ja muutkin voivat varmaan kertoa mielipiteensä jos ajattelevat toisin kuin tuolla aiemmin ajattelin.

    Kysyin kaverilta että uskoisiko Huuhkajan käyvän ketun kimppuun. Arveli että tuskin käy terveen kimppuun mutta poikaset ja kapikettukin vaarassa!

    Jeps123

    A. Jalkanen Totta, juttelin nyt yhden toisen kaverin kanssa vähän noista metsästysjutuista. Kyselin siitä tutkimuksesta. Tultiin siihen tulokseen että se tyyppi ei välttämättä luotettava. Se taas väitti että hänellä se paperiversiona, mutta ei muista mihin on työntänyt!

    Mäyrä on jo Torniosta ylöspäin havaittu, ja Keminmaassa jo vakiintunut eläjä..

    Ketun yleisyydestä sota-ajan jälkeen meinasi että se yksi mies sanoi että kyllä sitä kettua kannatti pyytää, vaikka ei olisi saanutkaan. Hyvänahkainen kettu vastasi hyvinkin 2 kuukauden tiliä mottimetsässä.

    Nuo sitten ei suoraan ammuttavat lajit vaatii osaamista ja siksi ei kaikki niihin edes yritä. En hoksannut kysyä, koska noita on alettu ansoilla pyytämään. Lintuja on kuitenkin ansattu ja tätikin oli repinyt housunsa ja myöhästynyt koulusta kun oli tapellut linnun kanssa 😉

    Vahvisti myös käsitykseni ilvesjahdin yleistymisestä. Ensin ne luvatkin kai olleet tiukassa ja ei osaamista, niin ei ole ollut oikein halukkaita. Nyt luvat ei ongelma ja Ruotsista tietotaitoa ja joku plotti (loppakorvainen koira, en ole ikinä nähnyt, mutta sen kanssa ne on hokeneet) niin se on jo kun vaan havainto jäljistä niin puoliksi pivossa.

    Jeps123

    A. Jalkanen Kiitti, mutta se sen tyypin mainitsema tutkimus sieltä 1980 – 1990 luvun paikkeilta kiinnostaisi..

    Jeps123

    Saako joku kauriista lajiraporttia ulos tuolta riistakolmiosta? En jaksa ymmärtää miten se tulisi ulos niistä linkeistä..

    Taitaa olla serveri nurin.. Nyt tuli
    <h1>504 – Service currently unavailable</h1>

    Jeps123

    Täällä mainittu ilves tehokkaaksi ketun tappajaksi. Olisiko muita vaihtoehtoja? Susi ilmeisesti, Ahma? Karhu tuskin viitsii vaivautua, vai?

    Maakotka?

    Jostain luin siitä supikoirasta että valtaisi ketulta elintilaa? Mihin tuollainen voisi perustua?

    Olisiko ulkomailta lainattavissa jotain lajia?

    Villiintynyt kettuterrieri?

    Jeps123

    @Metsänmies Jos on voimaa kantaa, 560 on hyvä valinta suurten pihapuiden kaatoon ja moton apuna ylisuurten puiden kaadossa. Normaalihakkuussa se on turhan iso, 550 riittää mainiosti. Eivätkä kaikki 550 yksilöt ole ongelmatapauksia, suurin osa niistä toimii moitteettomasti. ???? On tää ihan kelpo foorumi!

    Jeps123

    Täälläpäin ennen tosi kirkasvetinen järvi myös rehevöityy jonkinlaista vauhtia. Sen verran iso, niin ei nyt ihan heti umpeen kasva!

    Joskus -60 luvulla? upposi järjetön määrä jäälle kasattua apulantaa kun jäät pettivät! Hiekkaranta, missä lapsena leikin nyt sellaisen 10 – 30 cm paksun karikekerroksen alla. Tehneet sellaisen aallonmurtajan rantaan ja kiepittää semmoista moskaa siihen. Sen jos kuorii pois niin tulee hiekkaranta.. Kaislaa alkanut ottamaan myös jonkin verran. Näkyy jokapuolella missä joki tai oja laskee järveen niin löytyy kaislikko.

    Tuo siis ilman turvetuontantoa!  Messissä ollaan..

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 134)