Käyttäjän jees h-valta kirjoittamat vastaukset
-
Kyllä pete sallitaan kysymys ja on yksi poika jälkipolvea siunaantunut. Tosin metsätaloudessa olemme suhteellisen irrallaan ja odotettavissa on että en ainakaan muutamiin vuosiin vielä ota häntä huomioon sen enempää metsätalouden päätöksissä.
Mutta silti hänelle tulee jäämään paljon enemmän kuutioita kun minä olen perinyt. Eli nolla kuutiota on oma perintöosuuteni meidän maatilastamme. Hänelle sentään tulee jäämään tuhansia kuutioita joka tapauksessa. Muutamat talot ja mökit lisäksi.
Joten aika paljon parempi lähtökohta kuin itelle siunaantui.
Silti hänkään ei ole tuudittautunut mitään vartoilemaan vaan painaa toiminimellä rakennusalalla tasaiseen tahtiin.
Työhulluuden on perinyt kyllä.jees h-valta 4.8.2012, 19:57Kunhan nyt ekakertaankin ensin ja aivan varma etten sille alalle enää raivaussahaa ulkoiluta. Minään kesänä.
Sen verran itikoitten sapuskajonon kohteena tullut jo oltua.jees h-valta 4.8.2012, 19:51Enpä tiedä missä tuo suorittava noin heikkoon koivikkoon aina törmääkin. Omilta P-Satakunnan tiluksiltani on aina tullut koivukuitua todellisten sekametsien hakkuissa 25-30 mottia vähintään hehtaarilta. Koko ei ollut yhdessäkään mitään riukua vaan jo kerran olen joutunut M-liiton hakkuusta jopa rahastamaan koivutukit kuitukasasta pois. Nyt siis kyse päätehakkuista joissa valtapuu kuusi. Ja niitä sieltä kyllä jatketaan edelleen muutama vuosi eteenpäinkin. Kaikissa ei ole ollut edes ennakkoraivaustarvetta kuten tuolla vero-osiossa totesinkin.
jees h-valta 3.8.2012, 21:33Sehän olikin varmaan se kuusikko joka tuhoutui itikkaongelmista tai ainakin se pari hehtaaria. Paljon olet pete sitten ottanut opiksi.
Sentään jo ”mäntynauhoja” kuusikon koristeeksi. Minulla onkin nyt menossa itikoista ilmeisesti puhdas männikkö joten ei tainnut sinun ”sekametsäsi” nyt sitten tulevaisuuskuusikon apuja paljon antaa.jees h-valta 3.8.2012, 21:28Suorittavan mielestä siis venättän pojjat hoitaa lehtipuut paremmin kuin me! Heh,olipa veto.
Eihän täällä ole kasvatettu koivua vaan juuri se mitä hoitamattomuuttaan jää. Sitä samaa hies-paskaa sieltä ryssälästä tänne junavaunuittain lykätään mutta ei syystä muusta kuin että siellä sitä tulee muutaman kymmenien vuosien kasvuna aivan riittämiin kuitenkin. Aivan hoitamattomana, kas kun metsät siellä ammuttiin suurinpiirtein säleiksi sodissa. Ja se lehtipuu ne aukot sielläkin on täyttänyt. Mutta siellä ne kasvoivat ja järeytyivät toisin kuin meillä kun kaikki lehtipuu oli kieltotaulun ykköskohdassa.
Täällä aina kun alettiin ”hoitaa” metsää se tarkoitti lehtipuun poistoa. Oli sitten järeytynyt tai ei. Maahan vaan.jees h-valta 3.8.2012, 18:50Hiukan aiheen vierestä voin tässä kertoa miten verottaja epäili veroilmoitustani kun en ollut merkannut kuluja lainkaan tähän ”Vanhas-verohuojennusbalettiin”.
Miten ei muka edes mhy-kuluja leimikon teosta ym.?
Jouduin puhelimessa kärsivällisesti selvittämään etten käytä mhy-tä ja metsäpalvelusopimuskumppanini ei veloita noita kuluja.
Ja kun ei ennakkoraivausta edes niin sehän oli aivan outo tilanne verovirkailijalle.
Lupasivat kuitenkin merkitä tiedoksi että ovat minua kuulleet.
Näin ”väärinkin” voi toimia.jees h-valta 3.8.2012, 18:37Kuten tiedämme maamme on puustoltaan yksipuolistunut lähes pelkiksi havupuumetsiksi ja niitä on enemmän kuin riittävästi, siitä aivan samaa mieltä n-merkin kanssa. Sensijaan lehtipuuta rahdataan jatkuvasti ulkoa miljoona mottia vähintään vuodessa.
Siksi olisikin tärkeää hiukan järkeillä minkätyyppistä metsätaloutta haluamme nousuun. Kuusikon lisälataaminen ona hulluutta pahimmasta päästä mutta lehtipuun monipuolisuus hyvälaatuisen lehtisellun ja energiatuotannon ruokkijana aivan ylivertainen.
Nyt onkin esim. havu-ja lehtisellun hinnanero tasaantunut ja vientimahdollisuutta piisaisi. Mutta nyt se tehdään veli-venättäläisellä puutavaralla. Onko järkee vai ei?jees h-valta 2.8.2012, 21:35Kuitupuunkasvattajalla kyllä aivan hyviä mielipiteitä mutta joitain vähän vieroksun: En näe mitään syytä perustaa Metsäliittoa uudelleen vaan nykyinen toimii nimenmuutoksestaan huolimattakin edelleen aivan hyvin.
Mitä tulee energiapuunkasvatukseen kotimaassa löytyy täällä sille kyllä käyttöäkin runsaasti. Miksi pitäisi noiden laitosten tarve tuoda ulkoa?
Lupaan edelleen kasvattaa kymmenessä vuodessa 150 mottia energiapuuta/ha ja sillä ei vielä tarvita edes myrkkyjä eikä apulannoitusta.
Nykyisin kyllä jalostetaan puuta moneksi ja sivutuotetta menee energiaksi.
Ja edelleen tarvitaan bulkin ostajaa ja uloshan sitä viedään ja pidetään kansakuntaa pystyssä nk. puujalalla.
En näe suuria ongelmia metsäalan toiminnassa, ne ovat aivan muualla.jees h-valta 1.8.2012, 22:29Miten muuten tämä sadannan lisääntyminen sitten sataa ”laariin” kuusifanaatikolle jos joka kesä saadaan esim. suopursuruoste ruskistamaan uudet kasvut?
Vai onko usko lujempi kuin tieto?jees h-valta 1.8.2012, 19:35Taneli oikeassa kuusen suhteen. Ei auta kyllä kantoa raivatessa jättää. Se tuli kuitenkin omaksi hyödyksi kun vanha omistaja oli raivannut männikön alusen puhtaaksi pienistä alikasvoskuusista noin puolen metrin kantoon. Nyt omalla harvennuksellani ne olivat kuitukuusia ja otettiin talteen pinoon.