Käyttäjän Jean S kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 661 - 670 (kaikkiaan 985)
  • Jean S

    Kysymyshän on vaan kysynnästä ja tarjonnasta. Suomessa väestöpyramidi on sen mallinen, että suuria ikäluokkia on paljon ja nuorempia reippaasti vähemmän. Koska nyt vaan on niin, että nämä kyseiset ikäluokat – anteeksi nyt vaan – poistuvat keskuudestamme lähitulevaisuudessa joko hautaan tai vuodeosastolle, ja talonostoikään tulevat ikäluokat ovat karkeasti puolet heistä, niin on selvää, että asuntoja tulee jäämään yli.

    Tulevaa romahdusta korostaa se, että suuret ikäluokat ovat asuneet itserakennetuissa tiilitaloissa, joissa on tasan se yksi asunto. Edellinen sukupolvi oli elänyt rintamamiestalon vintillä tai maalaistalossa, ja näistä jäänyt ylikapasiteetti aikanaan muuntautui kesämökeiksi maalla tai alakertalaiset ottivat yläkerrankin käyttöönsä. 1965 valmistuneelle valesokkelitalolle, jossa on se kaksinkertainen betonilaatta, ja joka on rakennettu vanhan teollisuuspaikkakunnan savipellolle… niin… hankala kuvitella miten sitä voisi jatkojalostaa.

    Ne meistä nuorista, joilla on koulutusta ja älliä, tähyilemme aina ajoittain ulkomaille ja moni on jo lähtenyt töitten perässä. Aika harva tietää, että esimerkiksi Hyvinkään väkiluku on laskenut jo muutaman vuoden ajan.

    Sijoittamisessa kannattaa muistaa paitsi tuotot myös kulut. 10 vuodessa kerrostaloasunto tahkoaa tyhjillään yhtiövastikekuluja noin 25000. Samassa ajassa valtion tien varressa oleva metsätila ei nykyisillä verotuslinjauksilla maksa mitään, paitsi tietysti korkokulut. Jos kehitysluokkajakauma on sopiva – eli se mitä itse ostan – töitäkään ei juuri tule. Suurimmaksi murheeksi jäänee se, että siirtyykö puunkorjuun nollaraja joskus vielä lähemmäs tehtaita.

    Jean S

    Etelä-Hämeessä mustikka näyttää olevan pohjoisen tai luoteen puoleisilla rinteillä ja yleensä taivasalla. Mustikka kukki tosiaan hyvin, mutta suristimia ei näkynyt siihen aikaan, eli nämä ovat taas (kuten viime vuonna) niitä viimeiseksi kukkineita, paksun lumihangen alla olleita paikkoja.

    Jos mustikkaa haluaisi kasvattaa, pitäisi varmaan kasvatella sopivalla pohjalla kuusi-mänty sekametsää ja sellaiset 80-120m2/ha eikä missään nimessä enempää. Epäilen vähän, että niissä niinkutsutuissa harsintajätemetsissä taisi olla mustikalle paremmin valoa ja ravinteita.

    Heinittyminen on ihan varteenotettava kysymys. Tavallinen hakkuuaukko ja metsäpaloalue – jota se aukko apinoi – käyttäytyvät jonkun verran eri tavalla. Tuntuu, että metsälauhaa on aika paljon nykyään. Palstan seniorikansalaiset voisivat ottaa metsälauhan esiintymiseen kantaa?

    Jean S

    Jos tässä nyt saa sanoa, niin allekirjoittanut kaipaa tänne enemmän ajankohtaisia tositarinoita, joista voi oppia jotain, ja ehkä ajoittain vähän vähemmän paasausta.

    Jean S

    Olen miettinyt, että voisi jossain vaiheessa ostaa sijoitusasunnon – mutta esimerkiksi Baijerista tai Itä-Saksan puolelta. Tai Pohjois-Italiasta.

     

    Jean S

    En ole perehtynyt juridiikkaan sen osalta, kenelle vastuut viime kädessä jäävät. Tiemaksuhan on suoraan ulosottokelpoinen ja kiinteistö viime kädessä on panttina sen maksamisesta, mutta toisaalta taas perimättömien saatavien yleinen vanhenemisaika on kolme vuotta. Itsellänikin on metsiä useiden sellaisten teiden vaikutuspiirissä, jolla ei aktiivisesti toimivaa tiekuntaa ole tai jonka maksua minulta ei ole yritettykään periä tai jonka hoitokunnasta minulla ei ole tietoa. Tiekunnanhan pitäisi tietysti periä maksuja, mutta jos eivät peri, niin ei kai se osakkaankaan ongelma ole, ja jos tie menee huonoon hoitoon, niin on varmaan osakkaankin intressi alkaa selvittää asiaa.

    Jos jollain on aikaa ja energiaa niin selvittäköön.

    Jean S

    ”kun sopivia taimia on jo valmiiksi riittävästi olemassa”

    -> niin juuri. Ja silloin kysymys on nimenomaan se, miten metsää kannattaa hoitaa, että niitä sopivia taimia on jo valmiiksi olemassa.

    Jean S

    Ainakin Vihdissä olen katsellut, että vaahteraa tulee kuusen taimikoihin ihan kiusaksi asti. Tammea olen nähnyt lähinnä hajayksilöinä vielä siellä sun täällä.

    Jean S

    Niin, siinä valokuvan etualalla on jo ihan tarpeeksi kuusentaimia. Siihen ei tarvitse saada enää mitään. Sitävastoin niille koivuille ja männyille on tehtävä hakkaamalla tilaa muualle, ja isojen kuusien poistaminen on paras mahdollinen shokki metsälle.

    Jean S

    Kuvassa on mäntyjä ja koivuja, joita voidaan vähentää, jotta kuusentaimet saavat kasvutilaa.

    Ne männyn ja koivun taimet, joista tulee valtapuita, tulevat, kun samassa kuvassa taustalla olevat isot kuuset kaadetaan ja siihen tulee se pienaukko. Näin tämän homman pitäisi parhaimmillaan toimia.

    Mutta jos koko metsä on tasalaatuista ja tasalajista puupeltoa, niin ei muuten toimi.

    Jean S

    joo, tosiaan tutkimusten mukaan tukkimiehentäi tärvää niitä muokkaamattomaan maahan istutettuja taimia X % enemmän kuin muokattuun maahan istutettuja (jossa X on muistaakseni 20-30), mutta toisaalta sillä tavallisella mätästystaksalla (300 eur/ha) ostaa taimia (0,2 eur/kpl) sen verran reippaasti, että vahinko tulee kyllä kuitattua ja jääkin vielä.

    Laita sitten 10 % mäntyä ja älä laita yhteensä yli 1500 tainta/ha.

Esillä 10 vastausta, 661 - 670 (kaikkiaan 985)