Käyttäjän Jätkäpätkä kirjoittamat vastaukset
-
Ei ole kyllä niin kallis kuluerä panostaa 50€ 4l 2t öljyyn etteikö kannattaisi jos kerran hyvää on, saa kuitenkin 200l 2% pensaa, saa raivuria huudahtaa aikalailla tai moortorisahaa tankata 5 tankin päivätahdilla useita päiviä ennenkuin tynnyri on tyhjä. Isompia tappioita tai voittoja tulee itse raivatessa kun jättää taimen kaatamatta tai kaataa vahingossa ylimääräisen.
Jätkäpätkä 30.4.2018, 08:31Ihmettelin myös viimeviikolla 2t öljyn kanssa kun purkin kyljessä oma ”mitta-astia” joka näytti 2% seosta, varmuudeksi tein 2.5%. Poikasena jos mopedin tankkiin laittoi piti olla 2.5%, jos 2% laittoi niin kiinni leipoi, kaikkein halvinta jos osti piti laittaa likelle 3%. Luulisi että jos öljyn valmistajalla on vara purkin kyljessä suositella 2% niin sen täytyy käydä koneelle kuin koneelle, samallalailla mäntä heiluu oli tilhi tai husku.
Jätkäpätkä 29.4.2018, 16:09Metsäyhtiöillä tuppaa olemaan omat sääntönsä niin puun varastoinnin kuin kelirikon suhteen metsäautotiellä. Kerran olen joutunut lapiohommin kun oli puuauto käynyt päivän aikana kääntymässä metsäautotiellä ja painunut 30cm, ei päässyt henkilöautolla yli. Tien alussa oli selvästi merkki kelirikko ja painorajoitus 3t. Peltoakin on kerran lanattu lumesta käännöspaikaksi ilman minkäänlaista lupaa, olikin lanattu heti puolihehtaaria, ainakin neljä rekkaa olisi samaan aikaan siinä kääntynyt, no olihan siellä melkein rekkakuorman hankintaerä. Komeat jääpoltteet tuli. Varastointiin ei ole koskaan kysytty lupaa, ei nyt siitä haittaakaan ole ollut kun ojan päälle varastoitu.
Jätkäpätkä 29.4.2018, 09:48Kyllä sillä puulla silti toisinaan on parempi hinta ja kysyntä kuin toisinaan. Jokunen vuosi sitten ei kuusitukki kelvannut ollenkaan ja joku vuosi ei koivupölli. Nyt kelpaa ja hinta kuitenkin ylöspäin menossa. Eihän metsä kultakaivos ole, mutta en itse ainakaan kertaakaan ole joutunut maksamaan kun on harvennuskauppaa tehnyt, olipa kyseessä miljoonakone tai 200€ husku. 2007 hintoja tuskin päästään ylittämään. Kyllävain se hinta tuppaa kesällä olemaan pikkusen parempi kuin talvella.
Jätkäpätkä 25.4.2018, 22:12Kyllä monesti yksityistiestä tai täysin omalla maalla olevasta on syytä olla tarkkana. Ei sen tarvitse olla kuin harmiton marjastaja joka ei viitsi 300m kantaa marjasankkoa vaan ajaa pajerollaan sen kevytrakenteisen metsätien läpi, syntyy sentin painanne, seuraavalla sateella siinä on vähän lammikkoa, tulee seuraava auto joka painuu pari senttiä enemmän, vähän isompi lammikko, rossipyörät ja mönkijät, metänomistaja ja jää kiinni omalle tielle. Tarvitaan kaivuria ja soraa, riittäneekö kieltomerkki ja riistakamera kun aletaan hakea maksajaa? Ei taida riittää, mutta jos on puomi ja sen läpi ajetaan, on ajaja rikollinen ja maksaja, riistakamerankin käyttöön on oltava vähintään tien jokaisen osakkaan suostumus, riittäneekö sekään? Joka suvi näistä paljon kirjoitellaan, mutta mielestäni syystä.
Jätkäpätkä 25.4.2018, 15:37Riippuu paljon taimikosta kuinka usein on raivattava, jos on kovasti heinän ja roskan valtaama kuusentaimikko niin voi hyvinkin olla neljäkin kertaa 10 vuoteen tarpeen, jos hyvän haluaa. Toisaalta joskus näkee oksaisen männyn kasvattajia jotka raivaavat melkein vuosittain metrisen taimikon kuivahkoa kangasta kaataen joka ainoan risun, siinä en näe järjenhäivää.
Jätkäpätkä 20.4.2018, 11:46Kävin metsässä katselemassa joko saisi ajettua rangat kotia rantteelle, vielä oli lunta niin paljon että syksyllä kaadetuista ja hyviin läjiin kasatuista puista ei näkynyt kuin jostakin läjästä päälimmäinen puu, saanee odottaa vielä ainakin viikon.
Jätkäpätkä 18.4.2018, 16:07Kyllä moottorisaha ajelee monen rakennustyömaalla ja remonttihommissa, purkuhommissa kesän, eikä siitäkään vähennetä sitä osuutta pois, vaan koko sahan osuus kelpaa metsätalouden kalustoksi. Ei minulla vaikka suht nuori olenkin ole minkäänlaista kiinnostusta ajella mönkijällä hupiajelua, vaan nimenomaan yli 90% metsätyötä.
Jätkäpätkä 18.4.2018, 09:24Olisi mukava kuulla verottajan perustelut miksei traktori, tässätapauksessa myös mönkijä voi kuulua metsätalouden kalustoon jos sitä siihen käytetään? Samalla periaatteella ei moottorisahakaan kuuluisi metsätalouden kalustoon kun taloudesta löytyy kuitenkin kirves ja pokasaha, vai kuvitteleeko verottaja jos myyn nuppikuorman kuitua, omistan käyttökelpoisen mönkijän ja siihen kärryn, että raavas mies olalla kantaa puut laanille? Kelpaako mönkijän metsäperävaunu verotukseen täysin, vai kuvitteleeko verottaja että kuljetan pian kourallisen hiekkaa siinä pankon päällä? Kyllä minusta mönkijä on työkone metsätaloudessa siinä kuin moottorikelkkakin jos sillä ajetaan myyntipuuta vaikka nyt se nuppikuorma, kuten olen tänätalvenakin seurannut erään kelkkamiehen tekevän. Kyllä sitä apunakäyttäen pienen alan lannoittaisikin, vaikka käsin kylväen, mutta raskaan kuljetuksen hoitaisi mönkijä. Isommat ja raskaammat metsätyöt ovat sitten vähintään oikealla traktorilla tehtäviä.
Jätkäpätkä 15.4.2018, 21:49Ostohetkellä hinta on kohtalaisen suuri kun ajattelee että käyttötarve on päivän luokkaa per vuosi. Tietysti on totta ettei vähennysten jälkeen hinta ole kohtuuton, jos sillä 20 vuotta sahailee…