Käyttäjän Jätkä kirjoittamat vastaukset
-
mehtäukko. Puhtaaseen puuhun menee ehkä hiukan hitaammin kuin hyvä normaali. Teroitustaito ratkaisee siinäkin ja purupiikkiä voi kokeilla madaltaa, riippuu toki sahasta.
Kiveen ajoa ei kannattaisi kokeilla. Jos hiekkaisia puita on pakko sahata, niin niissä kovapalat kestävät pidempään sahauskunnossa. Oon huomattava, että hiekkatien varressa männyn tyvessä tavallinen ketju tylstyy jo kaatokoloa tehdessä pahoin, jos ei osaa sahata oikein.
Jätkä 5.8.2024, 12:05Ei nuo teipit ole tahmeita lainkaan. Liukkaita ennemminkin.
Jätkä 5.8.2024, 12:00Kovapalaketju kestää tyydyttävän terävänä pidempään kuin normaali, mutta kyllä sekin tylsistyy. Jos hankit ketjun Ronkaiselta, saat samasta paikasta myös teroitusta varten laitteet hankittua.
Jos jo on teroituskone, jossa hiomalaikka, niin riittää timanttilaikan osto. Mutta ellei sellaista ole, tai ei aio hankkiakkaan, niin vaihtoehtoja on: Akkuporakoneeseen timanttiviila (jos haluat teroittaa maastossa). Taikka akkukäyttöinen suorahiomakone maastoon. Myös verkkovirtamallinen kone toimii – lisäksi timantti hiomapuikko.
Jätkä 28.7.2024, 16:35Hakkuukoneen hankinta voisi olla toteutettavissa vaikka kimppakoneena, eli toisella ajo- ja toisella hakkuukone. Molemmat operoisivat vain omillla koneillaan.
Tosin on muutamia sellaisia hakkuukonekuskeja, joiden harvennusjälki miellyttää ihan varmasti jokaisen asiaan perehtyneen silmää. Toki niillekin pitää ennakkoraivaus tehdä.
Jätkä 28.7.2024, 13:27Tunnen puuntuottajan, jolla on metsää useampikin hehtaari. hänen poikansa opetteli hakkuukoneen kuljettaksi, osti pienehkön moton, jolla hän hakkailee omia metsiä.
Yhteistyösopimus on läheisen naapurin kanssa, joka omistaa jonkinlaisen ajokoneen. Tekevät hankintahakkuita lähinnä omiin metsiin, jotka ovat lisääntymään päin.
Isäntä pyörittää tilitoimistoa ym, kertoo metsänomistamisen olevan hänelle harrastus.
On pitänyt kirjaa, josta selviää, että omatoiminen hankintahakkuu tulee kalliimmaksi kuin tulisi pystykaupat, mutta hakkuutyön jälkeen metsä on niin paljon paremmassa kunnossa, että homma on ehdottomasti järkevää.
Jätkä 28.7.2024, 10:23Jokin aika sitten erään ison sairaalarakennuksen kaikki ikkunat jouduttiin vaihtamaan, koska alumiinipyofiilit hohkasivat kylmää. Tilalle vaihdettiin puukehykset.
Harrastelijat saivat edulliset kasvihuoneiden lasi-ikkunat lähes noutokustannuksin.
Jos höyläämössä automaatti syöttää aihiot koneeseen, niin esim lasin poka-aihiossa on neljä vaihtoehtoa, joista vain yksi on oikea. Vaan mitäpä tuotakaan ymmärtämättömälle selittää, ei se käsitä.
Jätkä 27.7.2024, 20:06Suomessa ei osata käyttää puuta, silloin kun kehittyneet maat asuivat taloissa, joissa oli ikkunatkin, suomalaiset könnäsivät maakellareissa ja luolissa.
Alumiini on toki loistava ikkunoiden kehys, vielä parempi olisi kupari tai hopea – johtaisivat lämpöä ja kylmyyttä paremmin. Myös sellainen rakenne hikoilee vettä rakenteeseen, mutta sehän ei ole ongelma, kun rakentaa ikkunoiden alusseinät uudestaan kymmenen vuoden välein.
Jätkä 27.7.2024, 18:34Tolopainen on raskaana ja on huolestunut, kun sen kehittyminen on kestänyt jo vuosikausia. Ei vaan kuulu kutsua kuvaukseen, vaikka synnytyksen aika selkeästi on koittamassa, koska poikasen kärsä jo näkyy. Norsuhan tiettävästi kantaa kauvan…
Jätkä 27.7.2024, 14:11”Taitaa sivuvirroista riittää laatutavaraksi volyymit on terassilankun tapaisissa tuotteissa. Nykyään ku kertopuuta rakenteellista lujuutta vaativiin kohteisiin ja sormijatkettu karmiaihioissa ja männyn värinenkään ei ole muodissa niin erityisen suurta markkinaa en odottelisi, että tulisi muotiin.”
Yhä edelleen maksetaan kantellista n. 3* parhaan A-laadun hinta. Ohuet listat suorasyisestä ja oksattomasta männystä maksavat tautisen paljon. Saksassa ns. kittilista maksoi kaupassa 50 000 € / kiinto.
Oikein sahattu ja höylätty ikkunan poka tiheäsyisestä puusta oli otettu 600 vuotta vanhasta rakennuksesta Ranskassa. Puu oli puolen millin syvyydessä uuden veroista. Suomessa pokapuut tehdään mistä sattuu ja höylätään väärässä asennossa. Ei kestä säätä vastaan.
Jätkä 26.7.2024, 19:29”Minun on aika vaikea ottaa kantaa huonoihin autoihin, kun sellaisia ei ole vuoden 2000 jälkeen itsellä ollut.”
Jos seuraavan auton valintaan kuluu lähes vuoden valintaruljanssi pitkine koeajoineen, Ja senkin jälkeen valinta osoittautuu huonoksi, kannattaa aloittaa uusi kierros heti kun on uuden saanut käyttöönsä.