Käyttäjän Jätkä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 15,231 - 15,240 (kaikkiaan 15,480)
  • Jätkä

    Kun taimet ovat vielä noin pieniä, ei varmasti kannata hätäillä, vaan antaa niiden taistella omillaan eteenpäin.
    Tuossa vaiheessa toisesta latvasta tulee varmasti poikaoksa, joka sinällään ei vaikuta edes tulevan tukin laatuun ollessaan ihan tyvessä,
    (poikaoksan paikka on tukin päässä, jommassa kummassa päässä.
    Jos haaran leikkaa nyt, tulee leikkauskohtaan pihkatulppa lähes välittömästi, Kasvukauden loputtua niin ei enää tapahdu.

    Jätkä

    Tarkennuksena teille, jotka ette mitään pysty tekemään tai teettämään ilma, että yhteiskunta verorahoilla maksaa palkat ja kustannukset, ilmoitan, että en ole vähäisenkään ansiotyön tarpeessa – päinvastoin.
    Tekemättömiä töitä on paljonkin, mutta en saa niihin sentinkään tukea, koska en hae sitä.
    Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos valtio maksaa puuntuottamiskustannukset, niin metsätkin kuuluvat valtiolle.
    Puusta pitää saada niin hyvä hinta, että MO:n kannattaa panostaa sen tuottamiseen. Nykykurssilla ei ole toivoakaan saada esim viljelykustannuksia koskaan takaisin, mutta ei se ole yhteiskunnan maksettavaksi tarkoitettu kustannus.

    Jätkä

    Joskus kuskailimme tavaraa, esim. lautaa ja lankkuja, joiden osoite oli ihan vieras paikka. Tulimme siihen tulokseen, että kun tavara on vielä meidän omistuksessa, niin saamme kuljettaa ilman liikennelupia.
    Traktorilla kuljetettiin tukkeja sahalle, omat puut, ei ongelmaa, mutta traktoriin verollinen polttoaine.
    En tiedä, mikä on nyt tulkinta, enkä paljoa välitäkkään.

    Jätkä

    ” /Palvelut/Profiili/?userId=4655
    RE: Metsäkeskuskin on tehnyt työtä, jota varten se on perustettu
    $ Mielestäni ennakkoraivaus kuuluu metsänomistajalle ilman mitään Kemeroita. On se kumma, kun maanviljelijät ja metsänomistajat eivät tee mitään ilman tukia. ”jätkä”)

    Metsänomistajat ovat niin moninainen joukko, että vain murto-osalla on mahdollisuus tehdä ennakkoraivauksia / hoitotöitä itse. Ei pidä nyt aivan noin paljon yleistää 🙂
    Muutaman kerran olen käynyt ennakkoraivaamassa ja nyt on käsittelyssä tuleva ensiharvennuskohde. En ole huomannut näiden toimien vaikuttavan kaupassa puun hintaan, ehkä raivaus on lisännyt ostohalukkuutta?

    Eli tavis mo voi tarjota hakkuita ilman raivausta, ostaja ottakoon mahdollisen lisätyön hinnassa huomioon. Saattaa kyllä olla, että ongelmat jää urakoitsijalle – ikävä kyllä.
    Lähetetty: 1 h, 34 min sitten
    Lähettäjä: harrastelija ”
    Lukeeko tuolla, että metsänomistajien olisi tehtävä itse, omin kätösin, ennakkoraivauksensa? Minä en ole sellaista vielä löytänyt, lienee näössä jotain hämminkiä, silmalasit tosin on tämän vuoden aikana uusittu.

    Jätkä

    Missä kohtaa olen väittänyt ennakkoraivauksen maksajaksi KEMERAa?
    Kysyn Harrastelijalta.

    Jätkä

    Meillä vakiintuneet urakoitsijat ovat tehneet etupäässä hyvää taikka erinomaista jälkeä.
    Joitakin kohteita on sattunut silmään, joissa puiden valinta ei ole mennyt ihan nappiin.
    Iso kone ensiharvennuksella ei ole paha, jos siinä on pieni koura. Voimakas puomi mahdollistaa rungon siirtämisen pystyssä js ilmassa – temppu, jota ei pikkuvirveleillä tehdä.
    Haamu-urakin Sampolla häviää muutamassa vuodessa näkymättömiin.
    Ihan oikea MOTO – mutta sopiva harvennuksille, on avainasemassa ja tietenkin sille sopiva ajokone.
    Sinänsä on hämäävää verrata koneiden painoa. Ratkaisevaa on pintapaine, joka saattaa raskaammassakin koneessa olla kuitenkin hyvinkin pieni.
    Mielestäni ennakkoraivaus kuuluu metsänomistajalle ilman mitään Kemeroita. On se kumma, kun maanviljelijät ja metsänomistajat eivät tee mitään ilman tukia.

    Jätkä

    Kyllä se perse on noussut penkistä satoja kertoja ilman sentinkään korvausta, kun on ”omia” kuvioita viljelty, perattu, raivattu.
    Ennen oli ukaasikin, että jos ei hoida uudistusaloja jne, lautakunta hoitaa homman ja laskuttaa siitä.
    Nyt viimeisten KEMERA- sääntöjen mukaan rahaa on tulvinut niin, että siitä on riittänyt ammattimetsurin palkkauksen jälkeen vielä isännällekin muutama kymppi ikäänkuin ”palkkioksi”.
    Minusta pitäisi olla laki, jonka perusteella valtio voisi ottaa haltuunsa metsät, joita ei hoideta ohjeiden mukaan.
    Tarvittaessa ennakkoraivausta sellainen pitäisi myös maksattaa MO:lla, joka ei ole asiaansa hoitanut, silloin raivatuista leimikoista voisi maksaa kympin verran enemmän kiinnolta.

    Jätkä

    Meidän opetusmetsässä on muutaman hehtaarin istutettu Siperianlehtikuusikko -70 luvulta, jossa on ollut melkolailla täydellinen latvojen taittuminen jostain 2 – 3 metrin korkeudelta 2 – 3 sentin paksuisena.
    Osa on korjannut aika hyvin vian, mutta keikki ei. Sahattiin niitä sirkkelissä ja siellä on puun sisällä melko pahoja vikoja – jopa lahoakin.
    Tulee kohta tukinostaja pettymään karvaasti, kun alue tyhjennetään.
    Minä ostaisin mäntykuidun hinnalla ja tekisin upeita sisustuspaneeleita. On värikäs ja kaunis puu, vuosilustot melkoiset, Lehtomaisella kankaalla.

    Jätkä

    Noiden mutkien syy lienee ns. luonnontuho, jollaisia täälläkin on joskus tapahtunut, Eli puiden latvat vaurioituvat ja oksasta syntyy uusi latva. Syy voi olla esim perinteinen ”variksen polkeminen”, joka usein ilmenee kaatopaikkojen ympärillä, tai jokin tauti, ötökkä, eläin, lumipaakkujen kerääntyminen tms.
    Taimien menehtymiseen voi olla syynä viljelymateriaalin alkuperä, liian suuri siirtämismatka, taimitarhalta saatu tauti, taikka liian nopea istutus maan muokkauksen jälkeen.
    Kalkkipitoinen maa on yleensä erittäin viljavaa.

    Jätkä

    Kuvitellaan ”pienkone, jonka suurin leveys on 1,5 metriä. Siinä kuormatila olisi 1,4 metriä, ehkä vähemmänkin, koska karikat on taivutettu sisäänpäin.
    Kun sen kuormatilaan mätetään keskipituudeltaan kolmosta ja kuorman korkeus on metri, niin onhan siellä kuormaa 4,2 irtokuutiota.
    Kun kiintotilavuusprosentti on 60 %, niin kuormassa on pyöreät 2,52 kiintoa.
    Kapea kosla ja korkeahko kuorma on jo melko kiikkerä keinuteleistä huolimatta, Esim Telakarhu oli aikoinaan melko legendaarinen kaatuilija, eikä Pontus ollut paljoakaan parempi.
    Tuollaisilla virityksillä ei edes metsuri-kuljettajalle taida kerääntyä palkkarahoja, vaikka kone ja sen huolto olisi ”talon puolesta”.
    Ja tuollakin tehokoneella on rampattava palsta ihan kuralle, koska kapasiteetti on lähes olematon.

Esillä 10 vastausta, 15,231 - 15,240 (kaikkiaan 15,480)