Käyttäjän Jätkä kirjoittamat vastaukset
-
Kyllä se niin on, että taimikon seassa ei onnistu energiapuun kasvatus niin, että taimikon kehitys on hyvä.
Jos uutta sukupolvea yritetään perustaa istutustaimilla, pitää niille arvokkaille taimille antaa mahdollisuus pärjätä elon taistossa.
=Perkaus männyntaimikossa, kun vesakko on noussut samaan korkeuteen männyn kanssa.
Kuusikossa pitää ottaa hallanvaara huomioon.
Jos toimii Jessen opein, ei kannata istuttaa tai kylvää mitään, ainoastaan maanpinnan kevyt rikkominen riittää ja ”poltinpuuta) (risua) tulee sen verran, kuin maaperä pystyy tuottamaan.Nuo Jessen jutut antavat hieman osviittaa hänen käsityksistään metsätaloudesta. Ne perustuvat pelkkiin haaveisiin.
polttopuun kasvatus näyttää olevan hänellä puupäälaji, mutta kun hän esiintyy isojen pinta-alojen ja monen metsätilan omistajana, niin polttopuuta pitäisi olla metsissä paljon ilman kasvattamistakin.
Tarve hänellä on polttaa parikymmentä mottia märkiä puita vuodessa, joten tuolla vauhdilla hänen metsänsä jäävät hoitamattomina tuhon huomaan.Jätkä 30.6.2016, 17:12”Se on ihan perustaitoteroitus vaaralissta sahatatylylsälllä
Ketjulla ei sahaaminen tehokasta ei se isokaan saha
mene tylsällä ketjulla mihinkään käy sahanpäälle
Laipat ja vetorissat jos olisi palkalla töissä saisi
viimmeisentilin netissä ja opaissa kyllä opetaan
teräketjunteritus ei mitään rakettiinsöörienduunia
19.ekuntarjousketjut aivan sekuliketjua ei
Knnatta ostaa Sisältöä on muokattu
Lähetetty: 28 min sitten
Lähettäjä: MIKANDER ”Kerroppa sitten Mikanteri, millaisilla ketjuilla SINÄ sahailet ja paljonko niistä makselet?
Myös se kiinnostaa, kuka SINUN teräketjusi terottaa ja millä sen tekee.Jätkä 30.6.2016, 06:15Jos ajatellaan, että sahataan tankillisella repulta pois päin, niin alueessa pitää olla kokoa aika reippaasti. Täälläpäin sellaisia alueita on todella harvoin, Meillä maastossa on luonnon ja ihmisten tekemiä lu8ontaisia käsittelyalueen rajoja, melkein voisi sanoa, että suoraan ei pysty liikkumaan tankillisen vaatimaa aikaa ( n. 2 tuntia) ilman, että joutuu kuviolta pois, taikka pitäisi kömpiä ojan tms yli.
Jonkin tasoista järjenkäyttöä osoittaa tapa, jossa tukikohta on kuvion rajalla, josta vetäistään noin sata metriä poispäin – riippuen tietenkin maastosta ja tuulen suunnasta.
Jos vastaan tulee jokin selkeä raja, esim oja tai sähkölinja tms, palataan takaisin jne.
Kun tankki on tyhjä, kävellään kuvion rajalle, siirretään varikkoa eteenpäin, ja tankataan saha ja sahaaja. -Uudestaan sama homma.
Eli alue käydään läpi lohkoittain.
Mielestäni parin tunnin keskeytymätön sahaus on sellainen panos, että sen jälkeen on jo tauon paikka.
Jos sahaa lisätankki valjaissa, niin miksi sekin on niin iso, että sillä saisi jo parikin kertaa tankattua?
Miksi ei selässä ole eväsreppua ja polkupyörää tai muuten kaikkea omaisuutta yksintein?Jätkä 29.6.2016, 19:31Tunnen minä useitakin ammattitaitoisia ammattimiehiä, mutta kukaan ei ole vielä ilmoittautunut NIIN hölmöksi, että raahaisi koko huoltovarikon tavaroita mukanaan sahatessaan.
Ei vaikka sahaisi minkälaisella bensarosvolla.
Kun on kerran lapsuudessaan hukannut laajaan taimikkoon reppunsa ja kanisterit ym, on oppinut sen ainoan oikean tekniikan, jolla homma pysyy hanskassa.
Kun HVA:lla kestää tankillinen sen verran, että neljän tankillisen sahaamisessa kuluu kahdeksan tuntia, ei reppu ja kanisteri ole liian kaukana, vaikka se olisikin viidenkymmenen metrin päässä. Tärkeintä on, ettei tarvitse kulkea siinä raivatussa kaskessa ja arvailla, meneekö oikeaan suuntaan.Jätkä 28.6.2016, 07:18Sahatavaran tarve Englannissa ei varmaan lopu EU:sta irtoamiseenkaan, samoin paperia tarvitaan edelleen, joten se kaikki on kiinni valuuttakursseista ja myyntimiesten taidoista.
Venäjä voi tosin saada sahatavaraansa kaupaksi hyvin, onhan maat EU:n ulkopuolella kohta molemmat.Jätkä 28.6.2016, 07:11Kantokäsittely on siisti homma tuolla Roundupilla. Kun tekee seoksen ja pistää siihen väriainetta, esim vesiliukoista petsijauhetta, saa merkattua käsitellyt kannot.
Metrin pituisen kepin latvaan jätetään pieni haarukka, johon sidotaan nyrkin kokoinen superlonitollo. Kastellaan tollo seoksella ja töpötetään väriainetta kantoihin. Pajut ovat yleensä samassa juuristossa, joten kaikkia tyviä ei tarvitse värjätä.
Paju ei leikkaamalla taida nujertua koskaan.Jätkä 25.6.2016, 17:41Tuon tappion osoittaminen on verrattain helppoa. Puuntuottamisesta on menoja, jotka avohakkuun jälkeen ovat melko korkeat / ha. Kun sijoitetulle pääomalle on kuitenkinlaskettava korkoa ja korolle myös, kaikki hoitotoimenpiteet nostavat kulumomenttia.
Puutavaran hinta kaikissa muodoissaan on pysynyt annallaan, tai jopa laskenut huolimatta siitä, että rahan arvo on myös heikentynyt.
Ainoa, joka puukaupoissa todella ”nettoaa, on hän, joka perii hakkuukypsää metsää, josta ei ole maksamattomia velkoja ja parturoi metsän sileäksi.
Tämäkin laskentakaava perustuu vain metsän pitkään kiertoikään.
Inflaatio on nykyvaluutoissa lähes nolla, joten sekään ei ole antanut puun hinnalle nostetta.Jätkä 25.6.2016, 09:17Niin ja onhan ”Meton hakomapuita” niillä alueilla, joilla metsot elelevät.
Ison männyt latvassa nyppivät neulasia melko paljonkin, mutta ne on harvat ja valitut puut, jotka Metsoille kelpaavat. Ne kyllä pitäisi jättää pustyyn hakkuun yhteydessä.Jätkä 25.6.2016, 09:09En kyllä kannata suria telakkatukiakaan, enkä vastaavia järjestelmiä. Niissä suurimmat kulut taitavat monesti olla järjestelmän pyörimisen aiheuttamia, hieman niin kuin monissa hyväntekeväisyyskeräyksissäkin, hyöty jää muutamaan prosenttiin.
Yhteiskunta tukee kaikkia tuotannonaloja jo lapilisien ja koulutuksen muodossa.
Joku 25 vuotias henkilö, joka on valmistunut yhteiskunnan järjestämän koulutuksen avulla vaikkapa sitten metsätalousinsinööriksi, on valmistumispäivänään maksanut yhteiskunnalla kymmeniätuhansia. Jos teollisuus joutuisi itse kustantamaan kyseisen paketin, olisi se mielestäni oikeus ja kohtuus, mutta niin vain on, että verunmaksajat ovat maksumiehen paikalla.
Tukien maksaminen suoraan tuottajille menee kyllä pieleen, mutta olemme itse siihen pisteeseen ajaneet tämän tukipolitiikan.
Metsäkonekuskien koulutusta on mainittu kalliiksi, mutta siinä laskelmassa ei ole otettu huomioon, että vain kolmasosa koulutetuista jää alalle, eli todellinen kustannus on kolminkertainen.Jätkä 25.6.2016, 08:52Kerran keväällä istutimme yhden äestetyn alueen männyn paakkutaimilla.
Oli kaunis kevätkesän aamu tulossa, kun poikkesin alueelle tarkastamaan istutusjtiheyttä ja työn laatua.
Ihmettelin, kun huomasin yhdessä äestysvaossa taimia, joiden ”suvikkaasta” oli vain puolet jäljellä, samoin seuraavasta ja sitä seuraavasta, eli sen vaon taimista järjestelmällisesti puuttui n. puolet uudesta kasvaimesta.
Jälki oli mielestäni erittäin tuore, pihkatippa oli verson päässä. hienojakoisessa kohdassa näkyi kyllä varpaanjälkiä, mutta en vielä uskonut pedon olleen tihutöissä. Noin sadan metrin kävelyn jälkeen näin kuitenkin metson kulkevan vaossa ja nappaavan latvasta makupalan.
Kävin muutaman vuoden kuluttua katsomassa taimia, eikä niissä ollut mitään vikaa.