Käyttäjän Jätkä pätkät kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 741 - 750 (kaikkiaan 850)
  • Jätkä pätkät

    Meillä on eläinpuisto aika lähellä ja paikallinen metsätalousyrittäjä on kokeillut kuorittaa harmaaleppiä puiston asukkailla.
    Elukat kuorivat hyvin leppärungot, joyka sitten haketetaan rumpuhakkurilla sopivan karheaksi ja myydään rannikon savustajille.
    Ei kuulemma saa mistään puusta niin hyvää hintaa kuutiolta, kuin tuollaisena harmaaleppäpuruna.

    Jätkä pätkät

    Meillä on eläinpuisto aika lähellä ja paikallinen metsätalousyrittäjä on kokeillut kuorittaa harmaaleppiä puiston asukkailla.
    Elukat kuorivat hyvin leppärungot, joyka sitten haketetaan rumpuhakkurilla sopivan karheaksi ja myydään rannikon savustajille.
    Ei kuulemma saa mistään puusta niin hyvää hintaa kuutiolta, kuin tuollaisena harmaaleppäpuruna.

    Jätkä pätkät

    Kyllä kypärän paikka on vähintään auton takaboksissa, mutta mieluummin samassa paikassa kuin työpuku, saappaat ja hanskat ym.

    Jätkä pätkät

    Puukauppa on puukauppaa, eikä mitään korruptiota.
    Voidaan tietenkin leikitellä ajatuksella, että ostaja räknäilee tarkoin, miten hän hinnoittelee tarjouksensa.
    Asiahan ei ole niin, vaan ostaja fundeeraa tarkasti, kuinka hän saisi puut mahdollisimman halvalla. Suomessa on puun hinta poljettu niin alas kuin mahdollista. Jos puukauppa ei käy, mutta on tarvetta, niin hinta nousee, se on varma.
    Pystykaupassa ostaja maksaa varausmaksun, jonka avulla hän varmistaa sen puuerän. Siinä vaiheessa on hyvä, jos leimikko rajataan selkeästi maastoon. Ennen vanhaan leimikko rajattiin kirveleimoin, jossa lyötiin leima myös juureen.
    Pystyvarasto on paras varasto, siinä puut pysyvät kunnossa.
    Puun myyjä saa myös lisäkasvusta käyvän hinnan ja voihan käydä niinkin, että ostaja ei ehdi hakata lemikkoa määräajassa, jolloin sen voi myydä uudestaan.

    Jätkä pätkät

    Meillä hakattiin Kontortaa muutamia kymmeniä kuutioita. puut olivat laadultaan erinomaisia. oli järeyttä ja suoruutta. Rakensimme hirsirakennuksen pelkkahirsistä ja kyllä tuli komeaa seinää. Rakennus oli kandeksan metriä pitkä ja 8,5 metrisiä hirsiä olivat pisimmät.
    Kivan hajuista puuta ja tuoreena kauniit värit.
    Kuituosuus meni männyn seassa.
    Hyvin hoidettuna hyvää puuta, mutta lujuus ei ole kotimaisten lajien luokkaa, johtunee kasvunopeudesta, siksi sopii parhaiten hirsirakentamiseen.
    Lehtikuusisahatavaralla on sama hinta kuin painekyllästetyllä männyllä, joten se on kyllä hyvä markkinapuutavaralaji. Pitäisi vaan saada kasvamaan hitaammin.

    Jätkä pätkät

    Suosittelen Tilhiä. Saha on osoittanut kestävyytensä ja teho / painosuhteensa puolesta olevansa aivan ykkössarjassa.
    Terälevyn pituudesta voi tehdä valintansa ostotilanteessa, eikä pidempää terää yleensä hankita vain suuria puita varten, vaan sen ulottuvuus on joidenkin käyttäjien mielestä ehdoton plussa.
    Kaasuttimia niihin on vaihdeltu, mutta ne menevät takuuseen.
    Sahalle voi huoletta antaa arvosanan täysi kymppi.

    Jätkä pätkät

    Lehtomaisella kankaalla täysi kuusikko kasvaa parikymppisestä ylöspäin niin raakasti, että sen parempaa sijoituskohdetta ei ole.
    Kun pitkävarsinen kuusikko lykkää paksuutta reilun sentin vuodessa, niin sellaisen kuusikon päätehakkuu kannattaa tehdä vasta siinä vaiheessa, kun sen järeimmät rungot tulevat ylisuuren kuusen rajakoon tuntumaan. Silloin hehtaarituotto on noussut tuhannen kuution tasolle.
    Meillä kerran Metsätalous-insinööri-oppilaat (kaksi tyttöä), hakkasivat palstan, jonka runkojen keskikoko oli 1600 litraa. Tytöt kirjasivat palstan ”Jättiläiskuusikoksi”.

    Jätkä pätkät

    Jos sahalla pitää ansaita elanto, niin ehdoton menetelmä on, kun asentaa joka aamu puhtaan suodattimen paikalleen.
    Iltasella kotona pesty ja yöllä kuivattu suodatin paikoilleen. Kokemukseni mukaan esim ilmansuodattimen ja kaasuttimen venturin jäätyminen jäävät kokonaan tapahtumatta, kun aamulla laittaa uuden, kuivan suodattimen paikoilleen.

    Jätkä pätkät

    Lauri Vaara kirjoittaa, kuin ei olisi hajuakaan puunhankinnasta.
    Sen jälkeen, kun tietokoneet ja niiden ohjelmistot saatiin kunnolla käyttöön, on kustannusseuranta ollut aukotonta.
    Ostomiehet ovat tarkassa syynissä ja tilanteen korostamiseksi jo ihan alussa pidettiin joka kuukausi tilaisuuksia, joissa katseltiin myös tilastot kauppojen määristä ja ostohinnoista, eli kuinka on onnistuttu ostomäärän suhteen, millä hinnalla on ostettu ja valkokankaalla on punaisella sen ostajan nimi, jonka puu on kalleinta. Samoin seurataan korjuukustannuksia, eli onko huomioitu korkeat kustannukset ostohinnassa vai ei.
    Seuranta on aukoton ja armoton, joka kuukausi löytyy ostomies, joka on ostanut kalleinta puuta ja kun se toistuu ”liian usein”, pitää miestä vaihtaa.

    Jätkä pätkät

    Puuntakaiselle koivun kasvatusohjeet ovat kai ne, millä hyviä rauduskoivuja on kasvatettu iät ja ajat. Nyrkkisääntö on se, että taimivaiheessa hiestäkin saa olla seassa , mutta ensimmäisten harvennusten työohje on ollut, että raudus ei saa olla oksakosketuksessa toisen kanssa.
    Jos kasvu on kovaa, pitänee R-sahan rallattaa muutaman vuoden välein.
    Ainoa varsinainen sääntö on tuo oksakosketus.
    Hyvin avonaisessa taimokossa hirvet eivät viihdy.

Esillä 10 vastausta, 741 - 750 (kaikkiaan 850)