Käyttäjän Jätkä pätkät kirjoittamat vastaukset
-
Kaikki alle kolmensadan M-sahat ovat leluja, myös tilhin 250 kuuluu swamaan sarjaan, vaikka onkin ”ihan hyvä” mökkisaha.
Huskilla, Jonssilla ja Tlhillä on vain pari sahaa kullakin, joista voi sanoa, että ne ovat ammattisahoja.Jätkä pätkät 9.12.2015, 22:47Kyllä Arska oli vielä remmissä, mutta hän tekee kauppaa puhelimen kanssa yläkerrassa, poika hoitelee alakertaa.
Arskalla on / oli vuosikymmenet yhteistoimintaa Venäläisen koneliikkeen omistajan kanssa. Toivat silloin jonkun kolmannen kanssa maahan kaikenlaista, etupäässä huskun ammattikoneita.
Vaikka sahat olivat viron kautta uitettuja, takuut pelasivat vähintään yhtä hyvin kuin virallisillakin.
Puheet 20 000 sahan myynnistä on joko ymmärretty väärin, tai luvussa on yksi nolla liikaa.
Kun vertailee hintoja, niin Arskan pojan hinta HVA:lle ja Tilhille on ollut satasen verran alle lehdissä olleita ilmoitushintoja.
Tällä alueella on Arska aikoinaan polkenut hinnoista liiat ilmat pois, lähitienoon kauppiaat ovat tarkistaneet hintojaan siinä määrin, että lähialueen luonnonvaraoppilaitokset ovat useinkin jo saaneet läheltä kilpailukykyisen tarjouksen.
Yleensä oppilaitosten saamat tarjoukset ovat selkeästi alle yksityiskuluttajan tarjoushintoja.Jätkä pätkät 9.12.2015, 16:50Me ostimme muutama vuosi sitten sekä Aspenia, että Nesteen seosta , ilmeisesti molemmat tulivat ruotsin kautta läheiselle kauppiaalle.
Hän harjoittaa muutenkin jossain määrin epävirallista maahantuontia, vaikka onkin nykyään vankka Tilhin edustaja, niin myy ohi virallisen maahantuojan HVA:aa.
Hinnat molempien suhteen ovat olleet vertailukelpoiset muihin merkkien edustajiin nähden.
Suosittelen kysymään, jos haluaa Tilhiä tai Husokkia, lähettää jatkuvasti postin kautta sahoja.
Liike on Virtain moottorisaha ja myydään siellä muutakin.Jätkä pätkät 9.12.2015, 12:22Henkilökohtaisesti kiinnostaisi tuo pienkonebensa tynnyrissä.
Mistä sitä kätevästi saisi ja mhin hintaan?Jätkä pätkät 8.12.2015, 19:25Onko tienvarsihinnassa huomioitu energiapuun tuki, joka on ollut muistaakseni 7 € / kiinto? Kun oikeasti savotoidaan ja saadaan hehtaarituki + kuljetustuki, niin tienvarsihinta voi jopa kihahtaa tuntuvasti kuitupuun hinnan yli.
Toki hoikemmasta puusta kerääntyy kuutiot aikalailla enemmän työn kautta, mutta yleensä siinäkin hommassa työttömän ja laiskan voittaa.Jätkä pätkät 8.12.2015, 19:16Monet hommat on saatu junailtua liittämällä ketjuun paljon enemmän kohteita kuin muilla menetelmillä saataisiin.
Samaa yhteishanke-periaatetta on käytetty yhteismyynneissä, metsäojitushankkeissa, lentolannoituksissa ja matsäautoteiden rakentamisprojekteissa.Tosielämässä kaikilla on mahdollisuus teettää omin neuvoin nuo työt ja vaikka omalla kalustolla ihan itse hoitaa hommat. Veikkaanpa kuitenkin, että lähes aina homma tulee joko kalliimmaksi tai huonommin toteutetuksi.
Olen ollut parillakin viljelykohteella, jossa mätästyksen on tehnyt ”Kesseli naapurista”, tai ihan isäntä omalla koneellaan ja niiden tekemä mätästys ei ole ollut käytännössä minkään arvoista.
Kun kerroin heille, että mättäät olisi pitänyt painaa siihen kuoppaan, mistä ne kaivettiin, taikka kauhallinen maata risukasan päällä on aina väärässä paikassa, kuulin, että ”Ei kenelläkään ole aikaa niitä laittaa tyhjään paikkaan ja litistää kauhalla”.
Halpa työ = Huono työ.Jätkä pätkät 7.12.2015, 21:56Koivunkaataja kysyi lähietäisyydestä. minä en oikein puhuisi kilometreinä, vaan suoraan kustannuksina.
Tietenkin, jos rangantekijä pystyisi tuomaan samaan kauppaan hakeverstaalle asti, niin kustannus selviäisi heti siinä. Minusta olisi hyvä, jos mittauksen tekisi vaikka kuormassa joko yksissä tuumin, tai mhy:n toimihenkilön kanssa.
Minulla henkilökohtaisesti on vielä pieni ongelma, eli en omista metsänosturia, koska olen tähän asti tehnyt puut mönkijän metsäkärryyn ja siitä suoraan syottänyt klapikoneeseen.
Vävypojalla on klapikone, jonka riparullat rikkovat ohuenkin rangan pintaa sen verran, että ne kuivuvat erinomaisesti, minulla vetää hihna sisälle, joten se ei riko niin kuorta. Minä olenkin tehnyt koivun hyvin M- sahalla karsittuna ja ohuempaan osaan tulee ainakin yksi raita suunnilleen koko matkalle.Jätkä pätkät 7.12.2015, 21:34Jos kuvittelee itse käyttävänsä parempaa öljyä, kuin valmiiseen seokseen on käytetty, niin sehän tietenkin tuntuu paljon paremmalta.
Muuta etahan tuosta ei ole.Jätkä pätkät 6.12.2015, 21:47Tuolla kysyttiin tukin halkisahaamisesta ja minulla on siitä jonkin verran kokemusta.
Meillä oli käytössä sahauslaite, jssa M-saha kulki alumiinikiskoa pitkin, eli sahausjälki tuli kyllä ihan suora, jos ketju ei puoltanut.
Käytimme kahta eri kokoista sahaa: – Tilhimtä oli 118 kuutioinen saha, johon oli 96 senttinen terävarustus ja 60 senttinen pienempiä puita varten.
HVA 254 :llä sahailimme jopa 13 tuumaisella. mutta pisin laippa siihen oli 22 tuumainen.
Halkisahaukseen on olemassa omanlaisensa teräketju, mutta sen saa pyöreäkulmaisesta, kunhan viilaa 8 asteen kulmaan.
Sahat meillä olivat normaalisäädöissä, mutta sahatessa pitää kuormittaa tasaisesti, ettei nouse ylikierroksille.
Teräöljynä siinä hommassa rypsiöljy on hyvää.
Suurimmat tukit olivat yli metrin paksuisia.Jätkä pätkät 6.12.2015, 19:31Metsäalan TES on sovittu vuoden 2017 puolelle asti, niin että ihmettelen, jos nyt jo neuvottelut on keskeytetty.
Katsoin palkkataulukoita ja perustuntipalkka on vaativimmassa luokassa yli kahdeksan vuotta alalla olleelle 15,01 ? euroa, suurinpiirtein tasan.
Toki hyvä isäntä pystyy maksamaan hyvälle kuskille riittävästi palkkaa, eli liukumaa ei ole kielletty.
Käytännössä lomautuksetkaan eivät ole pahasta, jos palkka, jonka perusteella ansiopäivärahakin määräytyy, on suhteellisen kiva.
Jos lomautus tulee keväälle ja vuosiloma sen perään, niin ainakin ne on melko sopivasti ajoitettu.