Käyttäjän Jalmari Kolu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 415)
  • Jalmari Kolu

    Löytyyhän niitä. Mutta aika harvoin tarviaa säätää jos vehje on fyysisesti kunnossa. Siis kalvot, neulat stefat. Esim. Huskin 254 ominaisuus vanhetessaan oli ilmavuoto kampikammioon lohkojen välistä. Sai tehdä vaikka mitä ja kaikki meni hukkaan.

     

    Jalmari Kolu

    Ostaessani omaa 555:sta sovin myyjän kanssa että ajan sahaa 10 tankkia sisään ja tuon sitten huoltomiehen säätöön. Ihan siksi että en omista kierroslukumittaria ja uuden sahan säätäminen korvakuulolta on aina pieni riski takuun suhteen. No nyt voi korvakuulolla säätää tarvittaessa, kun kuulee kuinka mittarin kanssa on säädetty.

    Jalmari Kolu

    Selitätkö miten tuo B:n toimittama puu on halvempaa tehtaalla?

    Jos kuvitellaan että erän kaukokuljetus molemmilla vaikka 1200eur+Alv ja hakkuu 3400+Alv. Ostomies käyttänyt työpanostaan vaikka 60 euroa molemmissa tapauksissa. Luulisin että B ei tappiolla kannata viedä kilpailijan tehtaalle?

    Eli onko tuo halvempi muka siksi että hakkuun ja lähikuljetuksen kustannus jää pois?

    Jalmari Kolu

    No esimerkkikauppa on toteutunut ja todellinen. 300m3 kut ja 40m3 kuk. Myyjä voitti ennen veroja 416 euroa. Mutta mikä lienee tehdashinta? Tai vaihtoarvo B:n haluamaan tavaraan?

    Jalmari Kolu

    No selittäkääs minulle tämä:

    Yhtiö A omistaa sellutehtaan ja sahan. Tarjoaa kuusitukista päätehakkuulla esim. 70 euroa ja kuidusta 20 euroa.

    Yhtiö B ei omista ensimmäistäkään kuusta käyttävää laitosta, mutta käyttää vaihtopuuna johonkin muuhun ptl:n.

    Yhtiö B tarjoaa samasta leimikosta samoilla apteilla tukista 71,52 euroa ja kuidusta 19 euroa.

     

    Kysyn mihin nämä menevät jalostukseen?: Yhtiö A:n laitokselle. Laitos leimikosta 45 km päässä. Eli jotain pientä jää matkalle, koska noin voidaan toimia.

    Toki ei ole väliä vaikka kaupan teon jälkeen hakkaisivat haloiksi tai kattopäreiksi. Mutta mielenkiintoista kaiken kaikkiaan. Maksaa enemmän kuin tarvitsija..

    Jalmari Kolu

    No tästä alkuperäisestä tapauksesta ei kuulemma ole pöytäkirjaa jossa ”näin on kyllä sovittu”.. Ja on sellainen sihteeri että löytää kyllä jos on tehty. Eli case closed.

    Jalmari Kolu

    Tarjosin syksyllä 6ha palstasta Pohjois-savossa 2000 euroa hehtaari.

    Mt, Htmr, istutettu 1000 kuusentainta/ha 10 vuotta sitten ja loput siemensyntyistä raudusta ja osin hiestä 4000 kpl/ha. Läpimitta lehtipuulle 5-8cm ja pituuttakin jo 5m. Kuuset saman pituisia. Plus sekalainen lehtipuusto 1000  kpl/ha. Eli raivausahahommaa taitavallekin tuolla palstalla ainakin 90 tuntia. Vaikka helppo maasto ja selkeä kuvio.

    No myytiin 3000 eurolla/ha. Eli joku halusi ostaa työtä itselleen. Kemeralla ei paljoa tuosta olisi kuittaantunut.

    Palsta taisi olla erään ”kuuluisan” sijoittajan entinen. Ainakin uudistamistapa vaikutti sille että tehdään se minimi, mikä metsäkeskukselle menee läpi ja myydään sitten joskus pois.

    Jalmari Kolu

    Samantyylistä olen koittanut toteuttaa pienellä Rhtkg-kohteella. Isommasta päästä pois ja seuraavasta latvuskerroksesta kanssa. Kuitenkin siten että runkojen väli on luokkaa 2m vähintään. Lepän ongelma on tuo valon tarve ja samaten nopea lahoaminen järeyden kasvaessa. Sellaisenkin kokeilun olen turvemaalla nähnyt että kaikki iso hieskoivu kaadettiin pois ja jäljelle jäi 3-10cm rungot. Tämä tosin tehtiin maisemallisista syistä jotta tontille saatiin valoa. Mutta yleisohjeena : Väljennä puille kasvutilaa.

    Jalmari Kolu

    Lainaus Puuki: ”

    Pihateiden ja pihojen aukaisu tuntityönä ja laskutus sen perusteella erikseen . Miltäs tuo kuulostaa ? Tieyksiköt oli sitten varmaan jyvitetty ihan eri tielle.

    Entiset suupuheet ei varsinkaan merkkaa mitään uusien omistajien tullessa osakkaiksi. Tieyksikköjako nykytilanteen mukaan yhteiselle tielle ja muut tarpeet erikseen, näin ne on näppylät…”

    Näinhän se menee. Ainakin pitäisi. Meilläpäin aurataan 60 euroa tunti+ALV. Jälki on hyvää ja kalusto nykyaikaista. Jutustelin auraajan kanssa ja polttoainekustannus pelkästään 37 euroa tuosta. Eli jos kuski saisi 13 euroa palkkaa, niin koneelle jäisi kymppi. Mutta siltikin se  on joidenkin mielestä kallista ja kohtuutonta.

    Jalmari Kolu

    Niin. Tämä tapaus menee kastiin: ”isä lahjoitti pojilleen määräalat”. Eli Isä linkosi tuon kylätien ja samaan syssyyn lupasi lingota poikien tiet myös. Mutta odotellaan löytyiskö mistään pöytäkirjasta mainintaa. On vain sana että ”tiekokouksessa on näin päätetty”.

    Ehdottomasti olen auraajan kannalla. Eli käytäntö siten että jokainen maksaa omansa ja tiekunta omansa. Näin homma säilyy tolkussaan. Jonkinlainen vaihtoehto voisi olla tuo aurauksen jyvittäminen tiemaksun yhteyteen, mutta sitä ei ole tähänkään saakka tehty, vaan on maksettu kokonaissumma vuodessa. Lisäksi osa haluaa aurauksen aina, joku erikseen tilattuna jne. Ja lisäksi tiehen on liittynyt kaksi uutta kiinteistöä. Eli jos alkuperäinen ajatus on ollut että poikien kiinteistöjen omat tiet lingotaan ja pöytäkirjassaa olisi tästä maininta, niin käsittääkseni silloinkin rikottaisiin tasavertaisuuden periaattetta. Eli tiemaksuun liitetty etuisuus ei koskisi kaikkia.

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 415)