Käyttäjän Itäsuomen Antti kirjoittamat vastaukset
-
Ei oo ittelle onneks tullu vastaavaa eteen. Ilmeisesti on sattunu sen verran ”hyvät” öljyt eteen. Meillä on sahattu Teboilin sotkemilla mömmöillä. Eikä nekään oo sieltä kalliimmasta päästä.
Itäsuomen Antti 28.7.2012, 20:35Jossain voimansiirrossa on klappia. Sitä ei varmaankaan käy kieltäminen.
Kokeileppa piiruuttas vaihtaa terä. On hyvin epätodennäköistä että se sillä korjaantuu mutta se on sen verran pieni toimenpide että kannattaa kokeilla.
Laakeria tai akselia voisin minäkin veikata mutta tekis mieli kokeilla myös moottorin tärinänvaimentimia.
Itäsuomen Antti 28.7.2012, 20:29Jaa mitäs sitä tänä vuonna.
Moottorisahatyöt.
Tuulenkaadot 8m3
toinen harvennus 40 runkoaNuoren metsän kunnostus polttopuu rankaa 120m3
Päätehakkuuta 60m3
Raivaussahahommat10 ha taimikonperkausta ja ensimmäistä harvennusta.
4 ha nuorenmetsän ennakkoraivausta.3 ha maisemanhoitotöitä.
Itäsuomen Antti 24.7.2012, 21:31Ei siihen oikein ihmelääkettä ole. Nykyiselle nuorisolle ei edes anneta realistista mahdollisuutta metsäyrittäjyyteen. Maan haaliminen nykyisin, merkittävissä määrin ei vaan onnistu.
Jo 100 hehtaarin palstat maksavat 300k ja siitä ylöspäin. ja näistä käydän kilpailua maanviljelijöiden ja muiden ”vanhojen” isäntien kanssa. Joten siinä on nuoren yrittäjän mahdoton polkaista metsätilaa pystyyn. Johan ne pankissa nauravat miehen pihalle jos meet kysymään lainaa n. puolta miljoonaa ilman vakuuksia.
Toinen ongelma kohta on vanhat isännät jotka eivät raski luopua tilanhoidosta ajoissa vaan langat käsissä pitämällä ajavat jälkikasvunsa maailmalle tienaamaan leipäänsä muilla tavoin. Sit 80 vuotiaana ihmetellään kun ei poikia tilanhoito kiinnosta.
Ei nämä mitään poliittisia ongelmia ole. Nykyisin mt-yrittäjäksi ei tulla vaan siihen synnytään. Sen verran isot rahat on pelissä ettei niitä perimättä tienata. Nää metsäpalvelu-yrittäjät on sitten eriasia mutta nyt puhun yrittäjyydestä jossa omasta metsästä leipastaan rahat elämiseen. Semmoinen homma sopis mulle kuin nenä päähän. Enää siitä ei puutukaan kun 299,5 ha metsämaata.
Ei tuota ongelmaa poisteta politiikalla ellei sitten pakkolunastusta yrittäjän eduksi aleta käyttää.
Itäsuomen Antti 21.6.2012, 20:27Ihan tarkkaan en osaa sanoa paljonko itse olen bensaa polttanut mutta kuittien perusteella on ostettu tänä vuonna 160 litraa 98:a ja 4 litraa 2t öljyä.
Tänään pistin tankkasin ruohon leikkurin ja jäljelle jäi 40 litran pönttö. Minun varovainen arvio olis että 2 litraa on menny 2 t öljyä joten kaks tahti koneisiin ois käytetty n 80 litraa ainetta. Kotosalla on 10 kannu jonka ostin jouluna ajettu tyhjiin.
Toista kautta ajateltuna sahauspäiviä on kertyny n. neljan ja viiden kymmenen väliin 4 tankkia päivässä tekis 90 litraa. Tuohon se Tammikuun-juhannuksen välinen sahaus asettuu. 85% on varmasti itse poltettua.
Kuluneella viikolla meni 12 litraa 3 päivään ja kahteen pekkaan.
El
Itäsuomen Antti 15.6.2012, 23:49Kyllä se tarkoitus pitää kaivella jostain muualta kuin työmaalta.Siksi työtä on vaan osa päivästä.
Mulle on tärkeintä ettei vituta aamulla herätessä koittavan päivän hommat. Sen takia hylkäsin teoreettisen paperinpyörityksen yms hommat, on ihan eri fiilis kun konkreettisesti näkee ja kokee sen mitä päivään on saanu aikaan. Sitten voit pistää rukkaset naulaan ja lapset odottaa kotona mitä hauskaa isi keksikään.
Elämän tarkoitus on elää. Ei odottaa elämää. Jokainen eletty päivä on sinulta pois sillä koskaan sitä et tule takaisin saamaan.
Itäsuomen Antti 15.6.2012, 23:35Savolaisten supersankari Vituiksmän iskee jälleen.
Parempi alkais olla että koko tuki viskataan sinne missä pippurikasvaa. Ostakoot energiansa niinkuin muutkin.
Aivan älytön tilanne on se että MO A:lla on Kemeratuettua nuorta metsää saman verran kuin MO B:llä.
Molemmat hakevat tuet metsään mutta MO A korjaa puun itselleen hakkeeksi ja MO B myy sen metsän hakkeeksi.
Korjaus kustannukset ja haketuskustannukset ovat samat mutta se joka myy puun etiäpäin saa paremman tuen. Vaikka molempien puiden tuottama lämpö ohjattaisiin samaan rakennukseen.
Itäsuomen Antti 15.6.2012, 23:25ne jotka on ms 200:lla on sahanneet ovat järkiään pettyneet 201:een.
Vääntö, etenkin, matalilla kierroksilla loppuu kesken. Ainakin puheet kertoo.Itäsuomen Antti 15.6.2012, 23:22Kun ei tiedä eikä visioi niin ei saa kritisoidakaan.
Leimikoille annetaan tulevaisuudessa paremmat mahdollisuudet erikoistuat erilaiseen puuntuottamiseen.
energialeimikot ovat tulevaisuudessa bisnes siinä missä muutkin. Niissä vain päätehakkuu kuviosta korjatut kuutiot per vuosi ratkaisevat.
Tukkileimikot ovat sitten asia erikseen, mutta enää ei voida puhua pelkästään tukkipuun tuotantoon suunnatusta kasvatuksesta.Joten tuollaiset puheet voi jättää omaan arvoonsa. Jos haluat tuottaa kunnon tukkia niin annat raivaussahalle reilusti kyytiä.
Energian tuotannossa taas m/ha/a on paljon merkitsevämpi arvo
Itäsuomen Antti 15.6.2012, 23:12Pointtia on sekä puolesta että vastaan. Kuusihan on sellainen puulaji ettei sen kasvua lannista pikkuinen varjo tai aurinko. Minusta sen kanssa ei toinna ottaa liiallista stressiä. Kuusi selviää kyllä huonommastakin hoidosta eikä se ole moksiskaan tiheästä tai harvatsta kasvatuksesta. Minusta tärkeämpää on maaperän tyyppi ja ravinteikkuus.
Minusta taimikonhoito kannattaa hoitaa ajallaan ja harvennukset tehdä metsäpohjan ehdoilla. Päätehakkuu kannattaa ajoittaa noin 60 vuoden ikään. Siihen sitten pitää sovitella ne harvennukset järkevään rakoon. Aikuinen immeinen näkee kyllä millon kuusi ei sovi enää kasvavamaan joten se kannattaa harventaa.