Käyttäjän Itäsuomen Antti kirjoittamat vastaukset
-
Katottu on muutama jo hyvissä ajoin. Meillä se on melkoinen rituaali etsiä se oikea joulupuu.
Ensimmäiset leikatut kuuset tulee eteen muutaman vuoden päästä mutta tänä vuonna tais paras löytyä tuosta omasta metästä, Eräs paikka on vielä kahtomata, jos hyvä joulukuusi ois jääny.
Kun valitsen joulukuusen niin tärkein on sen kauneus. Metsänhoidolliset arvot tulee sitten kaukana perässä. Joskus tosin tuurissaan sattuu että tulee valkattua fiksusti se kuusi, mutta harvoin se kaunein, on koskaan ollu huonolla paikalla.
Itäsuomen Antti 28.11.2015, 00:14Omasta mielestäni kaupunkilaiset ymmärtää sen metsän päälle turhankin hyvin ja sijoittajat vielä paremmin, puhumattakaan niistä jotka siirtää ylimääräiset osinkotuotot suoraomisteisiin metsäpalstoihin, tasaamaan riskiä.
Toisin sanoen, nää meikäläisen tavoittelemat 50-200 ha palstan hinnat jatkaa vaan kasvuaan, ja yhä etääntyvät meikäläisen kukkarosta.
Itäsuomen Antti 28.11.2015, 00:04Sinänsä tuo puun kysynnän kasvu lähelle tämänhetkistä tuotantokapasiteettia ei ole ongelma. Jos katsellaan metsien kasvun kehitystä viimeisen reilunsadan vuoden ajalta, niin johan siinä nähdään kuinka kysyntään ja tarjontaan on aina pystytty vastaamaan. Pientä aaltoliikettä hinnassa tietysti on, mutta toistaseks puu ei ole päässyt loppumaan suomesta.
Tietysti herrat ja viskaalit on aina huolissaan. Riittäköhän puu, riittäköhän tekijöitä, jne jne. Markkinatalous on kyllä pitäny huolen että sitä riittää. Yrittäjänä tietysti ymmärrän että pitää saada raaka-aineet mahdollisimman halvalla ja lopputuotteesta mahdollisimman korkea hinta. Joten aina sitten viljellään sitä puupulaa ja tekijäpulaa ja luvataan hyviä markkinoita ja säännöllistä kauppaa ja blaa blaa blaa. Nää on nähty ja kuultu, ihan sama virsi vuodesta toiseen.
Jos puusta alkaa tulla pula, niin tehostetaan tuotantoa. Mie luulen että mehtä rupiaa kasvamaan kun siihen aletaan panostamaan. Isäukko vetää kolmatta kertaa boorilannotusta erääseen kuusikkoon, kun viljavuusanalyysi kerta näyttää että boorista on pulaa. Tietenkää puu ei oo mitään laatupuuta eikä missään nimessä tiheäsyistä laatutukkia mutta harva sitä nykyään haluaakaan. Lisäksi kuidun kysyntää vastaa nää peltopaketti koivikot ja h-haavikot. Niinkuin jessekin keskittyy kuitupuun tuottoon.
Mie uskon että jos tuotot kattaa kustannukset niin suomi voi vielä kaksinkertaistaa metsän vuotuisen kasvun ihan vaan tehostamalla sitä metsänhoitoa ja tinkimällä lopputuotteen laadusta,
Itäsuomen Antti 27.11.2015, 23:23Kyllä käy kateeksi. Oispa mullakin tuommonen naapuri, joka ajaa 35 plus alvi kaikki konetyöt mitä eteen tulee ja voin luvata että kone sais pyörii ison osan vaikka kahta vuoroa.
Itäsuomen Antti 25.11.2015, 16:59…
Itäsuomen Antti 23.11.2015, 22:12Jos sitä puustoa on niin paljon, että moto kannattaa tuoda palstalle, niin se on aivan järkevä valinta.
Hyviä hankkeita ne on kyllä omatoimi metsurillekin. lähikuljetuksessa tosin on sitten vähän miettimistä.
Itäsuomen Antti 23.11.2015, 22:12Jos sitä puustoa on niin paljon, että moto kannattaa tuoda palstalle, niin se on aivan järkevä valinta.
Hyviä hankkeita ne on kyllä omatoimi metsurillekin. lähikuljetuksessa tosin on sitten vähän miettimistä.
Itäsuomen Antti 23.11.2015, 22:08Itse olen hajautetun energiantuotannon kannattaja. Nuo aurinkopanelit sopisivat ihan hyvin tietyllä tapaa sopiville joutomaille, lähelle kuluttajia.
Ensimmäisenä tuli mieleen liike- ja teollisuuskeskusten katot, lentokentät ja moottoritien pientareet Sekä linjojen aluset. tietysti on myös alueita jonne ei kannata rakentaa, viljellä peltoa tai metsää, niin eikun vaan.
Jos jotain pitäis luovuttaa niin laitumet vois vuokrata kentäks, mutta laidunnusoikeudella tietty.
Itäsuomen Antti 23.10.2015, 20:43Ei mitään väliä, molemmilla tekee ihan samat hommat kun vähän aikaa totuttelee sahaan ja sen ominaisuuksiin.
Itäsuomen Antti 17.10.2015, 20:37Tuota, kyllä hyvä kirjanpitäjä saa metsätalouden tuottamaan tappiota hyvinkin, kalustopoistoja hankintoja kulukorvauksia jne. Nytkin valio myrsky aiheutti kuuden tonnin vahingot naapurin metsälle, vakuutuksestakaan saa oikeastaan ku puolet siitä.
Ensiksi pitää miettiä miten sijoittamiseen suhtautuu. Metsään sijoittaminen ei oikeastaan ole kovinkaan rahakasta puuhaa. Tuotto pyörii alle 10 prosentissa, eikä äkkirikastumisesta toinna haaveilla. Samoin hankintakulut pudottaa pienessä palstassa tuottavuutta suuresti.
Jos ymmärtää enempi osakemarkkinoiden toiminnasta kun taimen istutuksesta, niin tuotto on varmasti nopeampi ja korkeampi ku metsänhoidossa. Sen sijaan jos ymmärtää mitä tekee niin tulos voi metsätaloudessakin olla aivan kannattavaa.
Metsä ei kyllä pitkällä aikavälillä (50-100 vuotta), tuota tappiota, tosin voittojen kotiuttaminen on hankalahkoa. Mutta kuten täällä monet toteaa. Ainoat kaupat jotka on jääny harmittamaan, on ollu tekemättömät kaupat.