Käyttäjän Itämaan ihme kirjoittamat vastaukset
-
Tulipa UPM:n kanssa tehtyä ensimmäinen sopimus tässä pari viikkoa takaperin tuolle etämetsätilalle.
MHY siellä mellasti ensin, lasku ja pilattu kylvömännikkö jäi sieltä muistoksi.
Binderholz teki avohakkuut, siitä heille pisteet kotiin. Ojissa ei yhden yhtä puuta/hakkuutähdettä.
Tosin raivurilla sai aikalailla tuollaista yhden kuidun kuusta sahailla nurin avohakkuun jäljiltä.
Nyt vuorossa Umppi. Työt alkaa muokkausilla, ei mikään harjoittelijan kohde. Ja siitä jatkuu keväällä istutuksilla ja ensiharvennuksilla 4ha. Hyvä maku ainakin näin alkuun jäi. Tosin sopparia konkreettisempaa ei ole vielä takana.
Sanotaanko näin, että ostomies hoiti homman hyvin. Nyt loppu on yrittäjistä kiinni.
Mikäli työmaita ei ole aloitettu, pystyy kemeran hakemaan uudelleen.
151 mottia on suurin dokumentoitu pvä määrä, mitä olen nähnyt. Huippumies+huipputyömaa ja vähän painetta kiire kohteella. Nämä on tietysti semmosia määriä, ettei juttujen perusteella moni usko.
Ammattisahaa suosittelisin, aivan kuten jätkä tuossa jo kirjoitteli. Vaikka huskumiehiä olen, niin esim. Stilhin 261 lähtee 700€ monesta paikkaa. Siinä olisi sahaa melkein loppu elämäksi.
Vakavat tapaturmat nykypäivänä todella harvinaisia ammattimiehillä. Luokkaa nilkka taittuu on se yleisin tapahtuma.
Kausityöläiset ja muut puuhastelijat asia erikseen.
Enemmän tuntuu, että toimihenkilöille tapahtuu tapaturmia toimistossa.
Kyllähän nykypäivän stilhin ja huskun kalleimmat kypärät on jo sitä luokkaa, että niitä käyttää mielellään. Ei sitä enää lippalakki pääsää tule tehtyäkkään töitä.
Näinhän se on, kypärä, josta löytyy silmä- ja kuulosuojaimet.
Huomiovaatteet sekä suojakärkiset kengät. Nämä on raivaussaha töiden vaatimukset varusteiden osalta omassa sopparissa eräältä isolta firmalta. Ja pitkä lista kaikkea muutakin, moottorisahan käyttö on lähes tulkoon mahdotonta nykyisten sääntöjen mukaan.
Joku vuosi sitten väläyttelivät viiltosuojahousuja pakollisiksi raivuuhommiin, onneksi järki voitti.
Käytännön kokemus puuttuu nykyisin erittäin monelta toimihenkilöltä. Sillon kun firmoille vielä teki enemmän töitä pari vuotta sitten, niin kyllä sieltä tuli välillä todella erikoisia työohjeita.
Yrityksen varoja sijoittanut metsäkiinteistöihin, toimivat lähinnä pahan päivän pankkina. Tosin nämäkin kaupat alkaa olla nykyisin hyvin harvinaisia johtuen tilojen hinnoittelusta.
Omia varoja osakkeisiin ja rahastoihin.
No joo, isomman tyven kanssa toki joutuu tekemään samat sahaukset, kuin lyhyemmällä terällä. Jonkun matkaa latvaa kohti, niin edut tulee vasta esille pölkytyksessä.
Terälevyjen saatavuus tässä oli se pääsyy miksi ei isompaa terää tullut hommattua. Eli 560 vaatii kapea peräisen laipan, jotta voitelu pelaa. Näitä oli se yksi kappale jäljellä paikallisessa sahaliikkeessä, muuten olisi mennyt tilaustuotteeksi. Myyjän varoitus korona-ajan toimitusajoista viimeisteli ostopäätökseen.
Muutenkin saatavuus taitaa olla varsin heikkoa näillä kapea peräisille pitkille 3/8 laipoille?
Ja osittain askarrutti miten 560 jaksaa pyörittää pitkää terää. Sanoisin että 24 pysyy vielä niissä rajoissa, että pölkytystä voi pitää tehokkaana.