Käyttäjän Itämaan ihme kirjoittamat vastaukset
-
https://www.youtube.com/watch?v=4amP9k705PU
Etkö tosiaan pysty sahaamaan moottorisahalla, kuten videon vasuri? Mikäli linkki toimii.
Niin, tosiaan karsinassa voi tulla ongelmia etukahvan takia. Liekkö Suomessa saa jostain kahvoja, jotka jatkuu kaarevana sahan toisellekin puolelle. Jenkeillä näitä näkee usein.
Käyttäjä peräisiä vikoja suurinosa lumiongelmistakin. Toisilla toimii läpi vuoden, toisilla loppuu toiminta vesisateellakin.
Kolleegalla on yksi työntekijä, jolta löytyy huskia ja tilhiä. Yksikään niistä ei toimi kuulemma tällä kelillä. Samainen sälli saa särjettyä 555fxt raivurista kulmavaihteen kerran vuoteen ja tilhin raivureista runkoputket solmuun. Paskoja sahoja molemmat, itsessä ei ole mitään vikaa.
Omaan makuun parhaat turvakumisaappaat ollut jonseredin light saappaat lyhyellä varrella. Muuten ne on niitä samoja painavia kenkiä.
Nahkaturvakengät on tätä päivää.
Jos vielä jonssia kaipailee, woodsmanilla Espoossa 2253 Wh lämpökahvamalli 515€ alv. 0 hinta.
Verkkosivuilta voi tarkistaa, jos ei luottoa riitä;D
Tietysti pihapuut on sellainen työlaji, ettei nolla kokemuksella kannata lähteä koittamaan.
Koulun käynnin vaatisi nykyisin. Raivari on vielä nuori sälli, jos mielenkiintoa löytyy suosittelen.
Itsekkin ammatikseni n. 20 vuotta raivannut ja pihapuut tuli kuvioihin muutama vuosi sitten. Jos saisin päättää, en enää raivauksia lähtisi tekemään vaan siirtyisin puhtaasti pihapuiden kaatoihin.
Menee hieman aiheen ohi, mutta suosittelisin mieluummin raivarille sivutoimista pihapuiden kaatoa.
Ihmisten aikaan saa olla liikkeellä, autolla pääsee työmaan viereen, pienemmät kulut, todella paljon kevyempää raivuuseen verrattuna ja taksat ihan eri luokkaa.
Pihapuutöiden jälkeen harvemmin olo on kuin raadolla.
460 = 45,6 cm³
545 = 45,7 cm³
Kannattaa ainakin kysyä itseltä mo:na tai työntekijänä, mikä hyöty siitä älyttömästä välittäjä verkostosta on.
Tekijänä sen ymmärsi aikanaan, kun teki suoraan firmalle. Heiltä tuli työmaita ja tietysti heille kuului siitä osa taksasta.
Siinä vaiheessa kun tuli tämä nykyinen pääurakoitsija verkosto, taksat laski entisestään, kuitenkaan en kokenut mitään konkreettista hyötyä näistä välistävetäjistä.
Tässä pääurakoitsija verkostossa tekijäyrittäjä sai enää noin 55-60% myydystä taksasta. Työntekijä jäi alle 50% myydystä taksasta.
Suoraan firmalle tehtynä taksat oli yrittäjälle n. 70-80% myydystä taksasta.
Oli helppo ratkaisu lähteä tekemään suoraan asiakkaille.
Eiköhän se ole luokkaa 45-50€/h + alv. Mo:lle.
Firmoilta kannattaa kysellä, aluksi suht pientä määrää.
Firmojen osalta löytyy eroja aikalailla. Osa ei ota raivamaan noviiseja, esim. Tornator on täällä suunnilla aika tarkka, että yrittäjällä on vähintään 3 vuoden työkokemus raivauksista ennenkuin pääsee edes neuvottelupöytään.
Mikäli ei ole aikaisempaa kokemusta metsätöistä, suosittelen aloittamista työntekijänä. Muutaman vuoden katselet touhua työntekijänä ja mikäli tuntuu omalta hommalta voi ruveta harkitsemaan yrittäjyyttä.
Vaikka raivaaminen voi näyttää yksinkertaiselta työltä, joutuu metsässä tekemään yllättävän paljon päätöksiä, mitä kokematon ei osaa hahmottaa.