Käyttäjän isotee kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 103)
  • isotee

    Monta ylispuuhakkuuta olen teettänyt. Omien kokemusten perusteella, mitä isompi harvesteri, sen parempi jälki kun on osaava kuski. Iso kone pystyy käsittelemään isojakin puita hallitusti; hallitut kaadot, karsinta hakkuupäätä kuljettamalla, tyvitukki pois, toinen syöttö, nostaa koko rungon lähemmäs jne…

    Metsurityönä hakkuujälki on vielä siistimpi mutta ajokone tekee omat jälkensä joka tapauksessa.

    isotee

    Niin monta mieltä kuin miestäkin. Minä antaisin kuusten kasvaa. Pitkälti samoilla linjoilla kuin @arto.

    isotee

    Puuntuotannossa vallitsee kokemukseni mukaan enimmäkseen maalaisjärki ja toimivat käytännöt. Jos tien päässä ei ole kääntöpaikkaa, se on huono asia ja kannattaa korjata. Luvatta kääntöpaikan teko on tietenkin väärin, lupa olisi pitänyt kysyä. Tästä aloittajan kannattaa olla yhteydessä ostajayhtiöön ja sopia asia.

    Edelleenkin jäi epäselväksi, millainen kääntöpaikka tässä nimenomaisessa tapauksessa on kysymyksessä  ja miten se  tehtiin? Hakattiinko tukkikoon umpimetsään aukko ja kaivettiin pohjat, ajettiin murskeet jne vai aurattiinko olemassa olevalle aukealle tahi pellon reunaan auton kääntämisen mahdollistava tila? Tässä ääriesimerkit; näihin kun saisi vastauksen niin asettuisi oikeaan mittakaavaan tämä kysymys? Aloitus sinällään on provosoiva ilman oikeita lähtötietoja.

    isotee

    ”No ei käräjille! Tulee kallis kääntöpaikka…”

    Hinnallahan ei ole mitään väliä kun periaateasioista riidellään. Ei muuta kuin kannetta nostamaan ja väliraporttia palstalle että tiedetään missä mennään. Viihdearvo on taattu.

    isotee

    Tästä vuoden trolli- ja kiihotuspalkinto! Mukavasti meni aamukahvi tätä lukiessa, kiitos kirjoittajille.

    Puhtaan juridisesti ajatellen lupa olisi pitänyt kysyä ja luvatta toimija on syyllistynyt rikkomukseen ja on korvausvelvollinen. Korvauksen määrä onkin sitten toinen juttu ja edellyttää tutkimista siitä mikä oli alkutilanne ja lopputilanne. Raadollisimmillaan, olettaen että kääntöpaikka on tehty umpimetsään, puuston + maapohjan arvo – saavutettu hyöty (kääntöpaikan kustannukset tekijälle); summa saattaa mennä myös negatiiviseksi jolloin puhtaan matemaattisesti mo olisikin korvausvelvollinen kääntöpaikan tekijälle. No ottaen huomioon luvatta tekeminen ja rikkomus, korvausta näin päin tuskin tuomittaneen jolloin lopputulemaksi jäänee +/-0 ja oikeudenkäyntikulut puoliksi.

    Käpy65 tee rikosilmoitus ja vie homma käräjille. Mielellään kuulisin miten asia oikeusasteissa oikeasti päättyy.

    Henkilökohtaisesti olisin iloinen jos joku tekisi ilmaiseksi kääntöpaikan maillemme. Voisin viedä tekijälle vaikka hirvipaistin kiitokseksi…

    isotee

    Vois kuvitella että monessa paikassa nuo raudat renkaissa on ihan turhat?

    On näilläkin kesällä kengät ja talvella hokit. Kuka sitä nyt metsähommissa sukkasillaan…

    https://www.tyohevoset.fi/metsa

    isotee

    Tuoretta dataa, ylispuiden poisto taimikon päältä:

    – metsään.fi keilaus: yht 148 m3,  toteuma 133 m3

    – toteutunut tukki-% oli 63, keilausarviossa 44 %

    – runkoluku molemmissa sama; siemenpuut tietty helppo paikallistaa

     

    Kokonaistilavuus keilauksessa siis noin 10 % plussalla, tavaralajien osalta meni parikymmentä prosenttiyksikköä pieleen.

    isotee

    Garmin GPSmap64S + karttana TOPO Finland v4 PRO: löytyy tilanrajat ja pyykit, ei tarvitse arvailla. Plussaa robusti rakenne ja kosteuden kesto, kestää metsurinpuseron taskussa hikeä, lunta, vettä ym. Miinuksena pieni näyttö ja akun-/patterinkesto.

    Leimikon koordinaatit ym saa tarvittaessa tarkasti yhtiölle, vievät suoraan koneiden näytölle. Selkeitä rajoja en ole enää nauhotellut, epämääräiset kuvion rajat, säästökohteet ym kylläkin.

    Voin suositella. Ei ole ilmainen mutta on hyvä.

    isotee

    Autohommissa turmeltiin kerran vahingossa tontin ja tien vieressä ollut iso koivu. Tarjosin edustamani yhtiön puolesta vahingonkorvausta 1000 mk. Omistaja itki että tunnearvo oli niin suuri että pitää saada ainakin 5000 mk. Jätin asian vakuutusyhtiön käsiteltäväksi, koska ko. summalla silloinen omavastuun raja ylittyi. Vakuutusyhtiön juristit tutkivat asian ja tekivät päätöksen: puun markkinahinta + uuden taimen istutuskulut, olisikohan ollut noin 300 mk siihen aikaan. Olisi kannattanut urakoitsijan tarjous ottaa vastaan. Alkuperäiseen viestiin liittyen: kannattaa ottaa se tarjottu 200 euroa.

    isotee

    Kysymyksiä. Miten kaupunki ja naapuri saadaan suostumaan puiden kaatoon?

    – Neuvottelemalla. Pakko ei kummankaan osapuolen ole suostua jos ei halua.

    Korvaavatko vakuutusyhtiöt nykyisin pääsääntöisesti yksityisten tonteilta kaatuvien puiden aiheuttamat vahingot naapureille?

    – Pääsääntöisesti kyllä, jos vakuutus on olemassa. Korvataan ns. palo- ja luonnonilmiöturvasta, esim OP:lla ”Palo- ja luonnonilmiöturvasta korvataan luonnonilmiövahinkona vahinko, joka on aiheutunut äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti – myrskytuulesta, trombista, ukkospilven laskuvirtauksesta tai muusta vastaavasta poikkeuksellisen voimakkaasta tuulesta tai tuulenpuuskasta”.

    Jos vastapuolella ei ole ko. vakuutusta olemassa, voit hakea korvausta omasta vakuutuksesta jos sinulla sellainen on. Vakuutusyhtiö sitten regressoi vaatimuksen vastapuolelle.

    Jos kummallakaan osapuolella ei ole ko. vakuutusta, sitten on omat korvausneuvottelut tai haettava ratkaisua oikeusteitse.

    Maksavatko ne ennakoivaa puiden poistoa?

    – ei

     

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 103)