Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 972)
  • isaskar keturi

    No niin, nyt on joku Saksassa testannut käytännössä sähköauton edullisuuden. Vajaa tuhat kilometriä dieselillä 80e ja täyssähköllä 86e

    Sähköauton pikalataus oli kalliimpaa kuin dieselin tankkaaminen – Ilta-Sanomat

    isaskar keturi

    Kiitos AJ. Todellakin oli tarkoitus kuulla mielipiteitä tiedepaneeleista, jotka on ainakin vetäjilleen kultaakin arvokkaampia – vai kuka oli kuullut Kotiahosta aikaisemmin? Sen sijaan, että saataisiin koottua tieteellistä näkemystä päätöksenteon tueksi, on kuultu enemminkin hätäisiä heittoja itselle tärkeistä asioista, joita somekansa on kirjoitellut kommenttipalstoille ihan yhtä vankkumattomasti ja mahdollisesti yhtä vahvalta pohjalta kuin nämä tiedepaneelit. Ketä ja mitä oikeasti palvelee yksioikoiset vaatimukset (ehdotukset) hakkuiden rajoittamisesta ainoana pontimena, että näin hiilinielut nopeasti saadaan kasvamaan…mikä on kyllä sellainen itsestään selvyys, ettei siihen ”tiedemiehiä” tarvita.

    isaskar keturi

    Kyllä tieteentekijät juuri ovat oikeita esittämään arvioita kokonaisvaikutuksista – heillä on siihen paremmat ja kokonaisvaltaisemmat menetelmät kuin politikoilla, jotka arvioivat näitä puhtaasti omien preferenssiensä (ajamiensa etujen) kautta. Toinen asia on ovatko he valmiita tällaiseen arviointiin? Ei ole tieteentekijälle selitys, että ”se on vaikeaa” – jos se olisi helppoa ei se tiedettä olisikaan. Kokonaisarvioiden puute lienee syy, miksi paneelien toiminnan arviointi on nostettu hallitusohjelmaan, että on vähänlaisesti näyttöä kokonaisuuksien huomioimisesta (vaatii eri tieteenalojen yhteistyötä) – enempi hätäisiä heittoja yhden ongelman ratkaisusta ja ongelman siirtämisestä toisaalle. Vai oletteko nähneet jotain selvitystä siitä, mihin luontopaneelin 10% suojeluvaatimus johtaa? Taloudessa, työllisyydessä, sosiaalisessa hyvinvoinnissa, luonnon tilassa…

    isaskar keturi

    Oma kokemus/tulkinta katkonnasta ja hakkuujäljestä on, että ”huonon” katkonnan syyt ovat pääasiassa inhimillisiä: ei osaa, eli osaamisen puutteet; ei nähnyt/huomannut. Jälkimmäiseen sitten vaikuttaa olosuhteet – valaistus, näkyvyys ja muuten kiire. Tätä teoriaa tukee se, että jälki vaihtelee enemmän tekijöittäin kuin ostajittain. Sikäli mhy ”markkinarako” on turhaa. Ennemmin kannattaa pitää hyvät väli ostajaan ja pyrkiä saamaan leimikolle hyvä tekijä.

    RR taisi todistaa tuolla jo paljon aikaisemmin juuri saman.

    isaskar keturi

    ”Näin ilmastopaneelin, luontopaneelin, kestävyyspaneelin sekä biotalouden tiedepaneelin toiminta nykymuodossaan lakkaisi.” keisarin uudet vaatteet – eihän ne aatteet, joita nämä panelistit ajavat mihinkään katoa. Tieteen kanssa näillä on vähän tekemistä, kun ovat enempi lobbausta varten.

    isaskar keturi

    Tämä asiahan on sitten populistien – ja jälkipörssin – vaikea ymmärtää. Aiheuttajia ovat KAIKKI veronmaksajat. Toistuvasti tässä pelotteluskenessä toistetaan, miten epäoikeudenmukaista, että kaikki veronmaksajat joutuvat maksajaksi ikään kuin olisivat sivullisia. Sen sijaan on oikein, että metsänomistajat, jotka käyttävät omaisuuttaan yhteiseen hyvään, maksavat päälle vielä toisten toilailut. Tästä taas sitten vedetään esiin kortti ”Ei kukaan voi omistaa luontoa ja hiilensidontaa”…ja kehä pyörii, pyörii, pyörii ja poterot syvenee ilman järjen läikähdystäkään.

    isaskar keturi

    Kyse ei ole taimikonhoidon laiminlyömisestä ja/tai voimakkuudesta vaan ajoituksesta.

    Toisaalta kuten kirjoitin ”pikainen keino”, jolla saataisiin maailmaloppu siirrettyä vuodesta 2030 johonkin seuraavalle vuosisadalle ja lisää aikaa puhua järkeä, ilman veronmaksajien pelottelua.

    isaskar keturi

    Eikö AJ ole lukenut puukauppasopimuksia? Taitaa kaikkien kolmen suuren sopimuksissa ainakin lukea, että omistusoikeus siirtyy kaadettaessa. Tähän syynä lienee logistiikka, eli puut lähtee sitä myöten leimikolta, kun päätyy lanssiin. Yhtiöiden voisi olla kirjanpidollisesti tms. muodollisen syyn vuoksi ongelmallista laittaa prosessiin puuta ja valmistaa siitä lopputuotteita, mikäli raaka-aine ei ole muodollisesti heidän omistamaa (maksamaa). Nykyisellä logistiikalla maksuilmoitus puukaupasta voi olla printattu sinun omille puillesi.

    isaskar keturi

    On selvää ja biologinen (ekologinen) fakta, että lyhyellä tähtäimellä metsien hiilivarastoja pystyttäisiin lisäämään pidentämällä kiertoaikoja. Odottelinkin tällaista lainsäädäntömuutosta jo kymmenisen vuotta sitten, kun ilmastonmuutoskeskustelu alkoi – palataan uudistamisen läpimitta- ja ikärajoitteisiin. Tästä ei aiheudu peruuttamatonta vahinkoa metsänomistajille.

    Toinen pikainen keino lisätä hiilivarantoja on viivästyttää taimikon ja nuoren metsän hoitoa. Hoitamattomaan taimikkoon kertyy enemmän biomassaa kuin hoidettuun. Voisi edistää myös monimuotoisempien metsien syntyä, kun luonnonvalinta ja puulajikirjo hoitovaiheessa olisi suurempi. Tämä tietysti saa täällä telaketjumetsänhoitajissa valtaisan vastustuksen, mutta kuitenkin se lisäisi lyhyellä tähtäimellä hiilivarantoja. Seurauksista on enemmän mielipiteitä kuin tähän aikaan ja tavoitteisiin tuotua tutkittua tietoa.

    isaskar keturi

    Julkinen keskustelu tuntuu pyörivän enemmän vanhaan gangsterityyliin ”Metsät tai rahat!”

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 972)