Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 781 - 790 (kaikkiaan 893)
  • isaskar keturi

    Tätä sitä ei yksikertainen metsämies tajua: kiljutaan ilmastohätätilaa ja metsiin ei saisi koskea. Samaan aikaan YM:n suojeluksessa viritellään kelkkareittejä huviajoa varten ja poltetaan fossiilisia polttoaineita pitkin metsiä. No sikäli loogista, että onhan sidonta lähellä, mutta väärään vuodenaikaan.

    Hanttiin kaikin voimin. Meidän nurkilla luopuivat koko hankkeesta, kun ei tainnut paljoakaan ymmärrystä herua. Ajakoot valtateiden varsia ja valmiita sähkö- ym. linjoja. Pakkoko sitä on päästä sinne ”raiskattuihin” talousmetsiin kurvailemaan.

    isaskar keturi

    Kyllä tässä tavallaan ytimessä ollaan – liiketoiminta on mhy:lle tärkeä toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Kun henkilöstöä palveluita varten tarvitaan, niin tarvitaan tuloja palkkojen maksuun, mhy-maksujen poistuttua. Monellakin yhdistyksellä jäsenmaksujen merkitys pienentynyt ja jäsenmaksuja alennettu, ettei väki kaikkoa. Sitten toinen puoli on se, että rekisteröity yleishyödyllinen yhdistys ei ole lain mukaan esisijainen organisaatio liiketoiminnan harjoittamiseksi, vaikka se on sääntöjen sallimissa rajoissa mahdollista-

    Yhdistyksen liiketoiminnan harjoittamiseen liittyy monenlaista sääntelyä, josta kaikki mhy:t eivät tunnu olevan täysin perillä. Aika näyttää, mitä tällä sektorilla tapahtuu?

    isaskar keturi

    Perintökaaren 8. luku 5. § sisältää tähän aivan selvää tekstiä, mutta soveltaminen sitten muun perinnönjaon yhteydessä riippunee olosuhteista ja henkilöistä 🙁
    5 § (25.2.1983/209)
    Jos perillinen on 18 vuotta täytettyään jatkuvasti työllään avustanut perittävää tämän elinkeinon tai ammatin harjoittamisessa taikka taloudessa saamatta siitä kohtuullista korvausta, on hän oikeutettu vaadittaessa saamaan jäämistöstä hyvityksen, vaikka työn tekeminen ei ole perustunut osapuolten väliseen sopimukseen.

    Hyvitystä voidaan vaatia yhteensä enintään viideltä vuodelta, ei kuitenkaan työstä, joka on tehty aikaisemmin kuin kymmenen vuotta ennen perittävän kuolemaa.

    Hyvityksen määrää harkittaessa on otettava huomioon jäämistön varat, tehdyn työn laatu ja määrä, työn suorittajan ammattitaito, hänen perittävältä luontoissuorituksena tai muutoin saamansa vastike sekä muut erityiset asianhaarat. Hyvityksen antamisella ei kuitenkaan saa loukata perillisen oikeutta lakiosaan.”

    isaskar keturi

    Jos valtuusto on hyväksynyt säännöt, joissa yhdeksi toiminnan muodoksi on määritetty puutavaran välitystoiminta, niin silloinhan homma ok. Jos taas säännöissä ei ole puutavaran välitystoimintaa, en haluaisi olla hallituksen housuissa, jos alkaa tulla tappioita…

    Noin mhy-toiminnan yleisten tavoitteiden kannalta alkaa muistuttaa Metsäliiton toimintaa jäsenten edun näkökulmasta. Kohta jäsenet siirtyy toiminnassa reserviksi 🙂

    isaskar keturi

    Kyllä metsuri motokuski on siirtynyt pirtin puolella tai asettaa palloa omaan jalkaansa, jos allekirjoittaa MH:n avohakkuukielto vetoomuksen. Kuitenkin ainoa toimija, joka pitää motoketjut töissä eikä vartoomassa töitä.

    Muutoin tuohon itse asiaan. Kaikenlaiset kiellot ja ”kaikki munat samaan koriin” strategiat ovat historiassa aina osoittautuneet virheratkaisuiksi. Mutta paskathan me toisten virheistä, kun on paljon kivempi tehdä ihan omia.

    isaskar keturi

    Timpan kanssa samoilla linjoilla ja hyvin on tultu toimeen ostajien kanssa. Leimikot kierretään ja kukin tuntuu saavan kaupat, kuka milloinkin.

    ”Reiluus on kiva juttu, mutta ei usein toteudu kaikkien osapuolten mielestä.” Eräs historian merkkihenkilö (diktaattori, jonka nimeä en muista) on sattuvasti todennut ”Hyväkään systeemi ei ole hyvä kaikille!”

    isaskar keturi

    Jeps, näihin viimeisiin kannanottoihin voi yhtyä – rehellistä avointa peliä pitää pelata metsänomistajan suuntaan. Siihen ei myöskään kuulu se, että ostaja tarjoaa 13, jos voisi tarjota 14, siinä toivossa, että tyhmä tarttuu. Säälittää sekä ottaa päähän ne ostajat, kun soittelevat sitten tarjouksensa perään ja alkavat itkeä, että ”Olisihan minäkin voinut tarjota vähän enemmän, kun olisi tarvittu juuri tuollaisia leimikoita.”

    Samoin olen mehtäukon kanssa samaa mieltä, että jos (mhy) esittää asiantuntijaa, niin pitäisi olla muutakin katetta kuin kovat puheet ja mainoslauseet.

    isaskar keturi

    Mehtäukko taisi paljastua firman mieheksi. Metsänomistajan kannalta paras hinta on paras hinta. Ei sillä ole oikeustajun kanssa mitään tekemistä. Ei minulla ole mitään velvollisuuksia ostajia kohtaan ennen kuin kauppa on tehty ja toimittaa sitten sitä, mistä sovittiin. Firma miehillä olisi ollut mahdollisuus tehdä kerralla hyvä tarjous. Vituttaa tuollainen kaupankäynti, missä oikea hinta pitää kiskoa tongeilla. Mikä esti tekemästä alun perin kilpailukykyisen tarjouksen?

    isaskar keturi

    Tulee tästä kommentista ”Valtakirjakaupassa on kuitenkin eräs reilua kilpailua kyseenalaistava piirre: metsän­hoitoyhdistys toteuttaa leimikon kilpailutuksen, minkä jälkeen saman yhdistyksen korjuupalvelu voi antaa leimikosta tarjouksen. Myyjästä tuleekin yhtäkkiä myös ostaja.” mieleen se kasku kapitalistin kahdesta pahimmasta painajaisesta: 2. pahin – sosialismi toteutuu; pahin – vapaa kilpailu toteutuu.

    Mikä on ongelma, jos joku pystyy maksamaan metsänomistajalle enemmän kuin saadut tarjoukset? Ja vielä väliporras? Tarkoittanee, että firmojen tarjoukset sisältää melkoisesti vedätystä.

    isaskar keturi

    Jos Irlannin metsistä puhutaan, niin sehän on niin, että luonnostaan Irlanti on ollut 90% metsiä ja valtaosin juurikin lehtipuumetsiä – saarnea, tammea jne.

    Englantilaiset hävittivät metsät hävittääkseen irlantilaiset puskarosvot, jos nuo tarinat kuten Braveheart kertovat. Irlanti metsittää nummiaan EU:n tuella ja siellä FSC-sertifioinnissa vuosituhannen alussa, kun siellä olin, oltiin huolissaan siitä, että kaikki avoimet alat metsitetään. Samaan aikaan toki pyrittiin lisäämään Irlannissa luonnolliste puulajien – erityisesti tammen ja saarnen alaa (mistä muuten tehtiin hurley-mailat). Hyvin kertoo myös siitä, että ajan haasteet muuttuu, kun nyt huolehditaan ettei ole tarpeeksi hiilivarastoa metsissä.

    Toki ne ovat siellä samalla tavoin nähtävyyksiä kuin täällä meillä järeät aarnimetsät. Siis valtaosahan Irlannin metsätaloudesta muodostuu – kuten edellä kerroin – sitkakuusi-viljelmistä, joiden kiertoaika on 40-50v. Eivät mitään kaunista katseltavaa, mutta metsäala on kasvanut merkittävästi 50 vuoden takaa.

    En enää 20 vuoden takaa muista kaikkia factoja, mutta tuon suuntaista.

Esillä 10 vastausta, 781 - 790 (kaikkiaan 893)