Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset
-
”Savujakoa” tuntuu olevan vähän molemmilla suunnilla. Kun kylillä kulkee näyttää vaan niin olevan, että toisen kylän tien varsissa on MG:n lappuja, toisessa UPM:n ja seuraavassa SE:n. Kun tuntee isäntiä, niin on niinkin, että jollain kylällä on totuttu hyväksymään tietyn yrityksen tarjoukset. Sitten kun niitä pieniä nyssäköitä kertyy jollekin firmalle, sen kannattaa ostaa lisää nyssäköitä ja isännät huomaa, että täällä on tuon firma nyssäköitä ja tarjoavat nyssäköitään sille jne. Siksipä ei toinen ostaja viitsi edes tehdä tarjousta.
Sinällään varmaa kokonaisuuden kannalta rationaalista ainakin pienissä hankintakaupoissa.
isaskar keturi 3.3.2022, 11:13Kun ja jos kevät koittaa, niin pääsen katsomaan, miten oman kohteeni kanssa pääsee eteenpäin. Sekalainen monijaksoinen kuusikko tukkipuusta pieneen taimeen jäi jäljelle, kun pari vuotta sitten terveet koivut laitettiin päältä sahalle. Pitäisiköhän jotain tehdä pihlajille ja lepille, että kuuset pysyvät kasvukunnossa???
isaskar keturi 3.3.2022, 10:29Hmm… eipä ole uutta jatkuvan kasvatuksen saralla…
isaskar keturi 3.3.2022, 09:58Metsäsotaa käydään nyt monella rintamalla. Ilmastotuholla ratsastavat huomasivat tilanteen muutoksen ja julistivat saman tien entistä synkemmät näkymät – ”Muutos on jo peruuttamatonta, viimeisistä rippeistä pitää pitää kiinni!!!” Eli joutilaat länsimaiden kerrostalomiljöössä asuvat tutkijat ja hutkijat iskevät voimalla metsätalouden ytimeen samaan aikaan kun lämpö ja valot uhkaavat katketa.
isaskar keturi 22.2.2022, 17:07Eiköhän tässä päde se hinnasto erään pajan seinällä:
korjaustyöt 30 e/tunti
korjaustyöt, jos haluat olla paikalla 40 e/tunti
korjaustyöt, jos haluat osallistua 60 e/tunti
korjaustyöt, jos haluat johtaa 100 e/tunti
isaskar keturi 18.2.2022, 12:41Jos AJ viittaa Metsähallituksen alun perin lanseeraamaan alue-ekologiseen suunnitteluun, sen tavoite oli luomisvaiheessa suojella uhanalaisten lajien esiintymiä ja ylläpitää tiettyjä metsän rakennepiirteitä sopivassa määrin alueellisesti hyvin hahmotettavalla kokonaisuudella (maisema). Yhteyksiä ylläpitämällä luodaan mahdollisuus tarkastelualueen sisällä vaihteluun niin, että ei tarvitse suojella jotain rakennepiirrettä tietyssä paikassa, vaan se voidaan järkevästi ”siirtää” paikasta toiseen metsän luontaisen kehityksen mukaan. Näin koko alueella voidaan uhanalaisten esiintymiä lukuun ottamatta harjoittaa metsätaloutta. Pääasia on, että tavoiteltuja rakennepiirteitä on tarkastelualueella koko ajan riittävästi ekologisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi.
Sille kuten monelle muullekin hyvälle idealle tällä saralla koitui kohtaloksi suojelijoiden jämähtäminen tehtyihin merkintöihin, jolloin suunnittelun dynaaminen rakenne mureni.
isaskar keturi 8.2.2022, 08:10Eräälle opiskelukaverille vanhempi nainen junassa oli sanonut, kun kuuli että metsänhoitajaksi oli opiskelemassa ”Siitä sitä on hyvä edetä sitten vaikka työnjohtajaksi” Joten ei siinä nimikkeessä suurta glamouria ole, kuin syrjäseutujen ihmisille ennen vanhaan, kun metsänhoitaja oli ainoa rahaa maksavan työnantajan edustaja. Metkaa, että Irlannissa homma oli kuulemma samanlaista ennen vanhaa, kertoi yksi ”metsäherra” Irlannista. Rahaa maksavia työnantajia maaseudulla olivat vain metsätalous ja kaivokset. Rekrytointia ja irtisanomisia hoidettiin pubissa mielialan mukaan 🙂
isaskar keturi 5.2.2022, 19:18Mikähän on se ”asiantuntijan” määritelmä, joka tekee hänestä ”tavallista” koulutettua ja kokenutta metsäammattilaista (akateeminen maisteri tai tohtori, AMK inssi tai muu ammattilainen) paremman asiantuntijana? Pitääkö olla oikea puoluekirja? Töissä jossain tutkimuslaitoksessa? Jäsen jossain järjestössä? Tai muuten vain ”oikeaa mieltä” asioista?
Turha täällä lääkäreistä ja kirurgeista kiistellä. Ilman heitä olisi osa luonnon monimuotoisuutta.
isaskar keturi 5.2.2022, 16:38Välillä tuntuu, että luonnonsuojeluväki saisi päättää, onko kangasmetsien luontotyypit uhanalaisia vai ei. Viimeisetkin on kuulemma menneet ja sitten kuitenkin tulee näitä kartoituksia, joiden mukaan KAUHEA MÄÄRÄ arvokkaita luonnonmetsiä on juuri hakkuu-uhan alla. Onko niitä paljon vai vähän? Siinäpä kysymys.
isaskar keturi 4.2.2022, 14:50Kun tiedetään tämä suojelun aikaperspektiivi, niin eiköhän aika iso joukko 60- ja 70- luvulla kankaille tehdyistä kunnostamattomista ojista tule tässä yhteydessä luonnontilaisen kaltaisia puroja 🙂