Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset
-
Metsuri motokuski – tässäpä se väärinymmärrys on. Kaikki peitteinen metsänkasvatus on jatkuvaa kasvatusta. Nyt jostain syystä vastakkain asettelun ja turhan riidan ylläpitämiseksi jatkuva kasvatus on näissä some-keskusteluissa rajattu vain erirakenteisen metsän kasvatukseksi, jota se ei tieteellisen määritelmän mukaan ole. Erirakenteisen metsän kasvatus on vain yksi jatkuvan kasvatuksen muoto. Paradoksaalista on, että pienAUKKOhakkuu kuitenkin katsotaan jatkuvaksi kasvatukseksi niissäkin piireissä, jotka edellyttävät erirakenteista metsää…
isaskar keturi 19.4.2022, 11:12Totta kai vertailua eri kasvatusmenetelmien välillä kannattaa tehdä! Niinhän sitä on tehty tähän astikin. Vertailua voi tehdä eri kasvatusmenetelmien välillä sen kummemmin korostamatta jatkuvaa kasvatusta ja avohakkuisiin perustuvaa kasvatusta. Jatkuvan kasvatuksen menetelmiäkin on useampia, kuten Puuki totesi. Esimerkiksi pienaukko, harsinta, väljennyksiin perustuva jaksollinen kasvatus ovat kaikki jatkuvaa kasvatusta ja näiden välistä vertailua kannattanee myös tehdä. Eli suunnattaisiin huomio pois luontoväen ihannoimasta erirakenteisesta metsästä (joka on ikuisesti 100-300 vuotiasta (-: ) metsän kasvatuksen menetelmiin, joista osa perustuu jatkuvapeitteisyyteen ja osa avohakkuiden kautta tehtäviin uudistamiseen.
isaskar keturi 19.4.2022, 10:40Palataanpa perusasioihin – Jatkuva kasvatus ei edellytä erirakenteista metsänkasvatusta. Myös jaksottainen kasvatus voi määritelmän mukaan olla jatkuvaa kasvatusta. Jatkuvan kasvatuksen yksinkertainen määritelmä on, että alalla on koko ajan kasvatettavaa puustoa niin, että se pysyy peitteisenä. Siis aivan pientä taimikkoa ylispuuston poiston jälkeen ei ehkä voida katsoa jatkuvaksi kasvatukseksi.
Turhaa vastakkain asettelua ylläpitää vaatimus erirakenteisesta metsästä.
isaskar keturi 19.4.2022, 09:55Mitä olemme tähän mennessä oppineet Ukrainan sodasta? Ei ehkä mitään, millä olisi pitempään käyttöä, mutta hyökkäys ei ole sittenkään paras puolustus!
Venäjä hyökkäsi varmistaakseen etupiiriään ja pitääkseen ”vihollisen” matkan päässä. Kävi aivan toisin päin: viimeisetkin rajanaapurit ovat liittymässä Natoon; Kaukaasian maat tekevät pesäeroa Venäjään ja lähettävät joukkoja tukemaan Ukrainaa; Kiina empii; rahat karkaavat maasta ja jo karanneet on tuomittu menetetyksi (oligarkkien rahat). Ainoastaan köyhä Intia ja Pohjois-Korea voivat enää hyötyä Venäjästä uhkaa enemmän.
isaskar keturi 7.4.2022, 10:18Tämä keskustelu jatkuvasta kasvatuksesta noudattelee kiusallisesti keskustelua kitkarenkaista. Ne jotka ajelee vähän ja hyvillä teillä, katsovat säännöllisesti tarpeelliseksi moittia niitä, jotka ajavat paljon haastavissa oloissa ja haluavat maksimoida turvallisuuttaan. …kele jokainen tehköön niin kuin parhaaksi katsoo, kun lupa on, ja jättäköön kaikenlaisen julistuksen ja mustamaalauksen sikseen. Kyllä tänne mahtuu jatkuvaa kasvatusta ja aukkoa. Yksittäisen päätöksentekijän näkökulmasta avohakkuu on lähes aina tavalliselle metsänomistajalle päätöksentekohorisontilla kannattavampi: avohakkuun tulot- miinus uudistuskulut => jäänee aina käteen enemmän kuin jatkuvalla kasvatuksella, jos käsitellään jota kuinkin sama ala. Teoreetikot sotkee suotta ihmisten päät enemmän tai vähemmän spekulatiivisilla talouslaskelmilla (paljonko haluat tuloksen olevan?) PS. Ajan myös kitkoilla ja ajoin nastattomilla jo 80-luvulla, jolloin niissä ei ollut muuta ero kesärenkaisiin kuin karkeampi kuvio. Kyllä niillä pärjää, mutta eivät todistetusti ole yhtä turvalliset kuin nastat.
isaskar keturi 1.4.2022, 21:18AJ Kyllä kyse on aprillipilasta. Äänen etenemisnopeus riippuu yksinomaan väliaineen ominaisuuksista, eikä siinä auta, vaikka kuinka kovaa kiljuu.
Tolopaiselle sellainen näkökulma, että potilaat tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa, eli se on kolmivuorotyötä. Ei ne sulaton pojatkaan siellä työpaikalla 24/7 ole, vaan välillä käydään hoitamassa oman elämän asioita. Eli jo kolmivuorotyö noin yksinkertaistetusti kolminkertaistaa tilastollisen hoitajaluvun per henkilö.
isaskar keturi 1.4.2022, 18:01Jeps, kun ongelmia kuuntelee, niin kovin hyvin ei ole töitä organisoitu – tulee mieleen. Pitäisiköhän jonkun muun kuin lääkäri- tai hoitajakoulutuksen saaneen hoitaa töiden järjestely? Esimerkiksi kodinhoitajien risteily pitkin pitäjiä (miten tukea tarvitseva omaishoitaja asian kertoi) ei kyllä vaikuttanut minkään logistiikkaoppien mukaan järjestetyltä.
isaskar keturi 1.4.2022, 17:38Jos Tolopainen viittasi minun kirjoitukseeni, niin sisälukutaitoinen olisi huomannut, että en ottanut kantaa palkankorotusvaatimuksiin tai lakkoon vaan sävyyn, jolla täällä arvokasta ja vaativaa työtä tekeviä ammattilaisia arvostellaan – toki siihen joukkoon mahtuu monenlaisia.
Työolot voi kyllä parantua, jos tuolla tempulla saadaan lisää väkeä sinne töihin. Suurimpana ongelmana tuttuni alalla kertoi työvoiman vähyyden ja siitä aiheutuvan rasituksen (päivystys, vuoronvaihto ja ylityökierteineen) palkkaan nähden. Jos saisi valita niin mieluummin lisää väkeä kuin palkkaa.
isaskar keturi 1.4.2022, 17:25Kyllä mehtäukko voisi käydä kokeilemassa sitä sandaaleilla hiihtelyä vaikkapa yksi päivä ensihoitajan perässä – voi olla, että alkaisi tehdä mieli takaisin metsätöihin ja saappaat jalassa. Aika kapoinen on kuva sairaanhoitajien työsarasta tälläkin palstalla. Onhan siellä todellisiakin ongelmia palkkauksessa. Yksi on muistakin vuorotöistä tuttu lisäsysteemi, jonka seurauksena ei oikein todellista käteen maksettavaa palkkaa tiedä. Ovat itse takertuneet lisiin ja toisaalta halutaan peruspalkkaa kokonaisansion tasolle – lisistä luopumatta.
Mutta turha huudella huonosta palvelusta julkisella. itse olen terveydenhoitoa sattuneista syistä tarvinnut. Kalle Kehvelilläkin voisi tulla ikävä, jos ei voisi luottaa siihen, että lähes ilmaiseksi käydään kannon vierestä hakemassa, jos haveri sattuu. Kannetaan sairaalaan, kursitaan kokoon, opetetaan käyttämään hiilikuitujalkaa, kuntoutetaan takaisin töihin ja lähtiessä muistutellaan, että seuraavalla kerralla sahaa edes tähän hiilikuitujalkaan eikä siihen terveeseen.
Että eiköhän lopeteta täältä sivusta huutelu ja arvostelu.
Kevennykseksi: Mitkä on yritysjohtajan kaksi hartainta toivetta? Toisena – Julkinen hallinto purettaisiin sotkemasta vapaita markkinoita. Ensimmäisenä – Hallinto rakentaisi kunnollisen yritystoimintaa tukevan infrastruktuurin ja tukisi kunnolla yrittämistä.
isaskar keturi 11.3.2022, 08:46”Savujakoa” tuntuu olevan vähän molemmilla suunnilla. Kun kylillä kulkee näyttää vaan niin olevan, että toisen kylän tien varsissa on MG:n lappuja, toisessa UPM:n ja seuraavassa SE:n. Kun tuntee isäntiä, niin on niinkin, että jollain kylällä on totuttu hyväksymään tietyn yrityksen tarjoukset. Sitten kun niitä pieniä nyssäköitä kertyy jollekin firmalle, sen kannattaa ostaa lisää nyssäköitä ja isännät huomaa, että täällä on tuon firma nyssäköitä ja tarjoavat nyssäköitään sille jne. Siksipä ei toinen ostaja viitsi edes tehdä tarjousta.
Sinällään varmaa kokonaisuuden kannalta rationaalista ainakin pienissä hankintakaupoissa.