Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 851)
  • isaskar keturi

    Visakallo jäljillä – sitä varten yritin avata keskustelun faktoista, joissa puolue tai kansanedustaja on esittänyt jotain metsätalouden eduksi tai sitä vastaan. Muistanette SDP ajatuksen kiinteistöveron ulottamisesta metsätalousmaalle.

    Kenen ehdotus se olikaan aivan hiljattain veronkorotus puun myyntituloille?

    Ei tässä pettäjiä etsitä, vaan myös aitoja vihollisia ja/tai edunvalvojia, kun mtk:sta ei siihen ole.

    isaskar keturi

    Niin kertauksena: suo -> ojikko -> muuttuma -> turvekangas

    Kaikki vakiintuneita ja hyvin määriteltyjä.

    isaskar keturi

    Niinhän se on, jos lukee vain tutkimukset, joiden mukaan lahopuu on vain lisääntynyt. Tässä toisenlainen tulos

    Kymmenien vuosien tutkimus vahvistaa: hömötiaisten vähenemisen suurin syy metsähakkuut – pökkelöt elinehto erittäin uhanalaiselle lajille | Oulun yliopisto

    isaskar keturi

    Tutkimuksen tarkoitus on yleensä aina vilpittömästi hakea uutta tietoa tutkimusaiheesta, eli sinällään itse tutkimusvaihe on aina ”puolueetonta”.

    Ensimmäinen ongelma on tutkimushypoteesissa. Ei niinkään, että olisi tavoite osoittaa hypoteesi oikeaksi, mutta hypoteesi vaikuttaa tutkimuksen järjestelyihin, mikä taas väistämättä vaikuttaa siihen, minkälaisia tuloksia saadaan.

    Toinen ongelma on tutkimuksen johtopäätökset. Johtopäätöksiä esittävät tutkijan lisäksi muutkin. Tutkijalla itselläänkin oma lähtöhypoteesi ja arvot väistämättä vaikuttaa johtopäätösten tekoon.

    Eli tutkimus itsessään ja kuka sen rahoittaa ei ole ongelma vaan se, miten tulokset selitetään ja miten niitä käytetään. Tästä Heikki Smolander kirjoittikin mainiosti vastikään vissiin MTn yleisönosastolla.

    Em. syistä olisikin syytä tarkastella eri taustoilla ja eri tekijöiden tekemiä tutkimuksia ja niiden tuloksia, eikä valita oman viiteryhmänsä tuloksia.

    Oikein mielenkiintoinen on esimerkiksi tämä lahopuun määrä. Ekologisissa ja uhanalaisuuksia kartoittavissa tutkimuksissa todistellaan, miten lahopuut on vähentyneet ja aiheuttavat uhanalaistumista, kun samaan aikaan metsätalouden inventoinnit osoittavat lahopuun lisääntyneen. Paras tutkimusaihehan olisi tässä nyt, miksi tulokset poikkeavat tällä tavoin?

    isaskar keturi

    Niin onhan se rakennetuille alueille tulossa se latvusdirektiivi, joka kyllä aiheuttaa vipinää keskisessä Euroopassakin. Suomi pärjää tässä verrattain hyvin.

     

    isaskar keturi

    Minä laajentaisin tätä monimuotoisuuden säilyttämisen vaatimusta. Miksi se 30% suojeluvaatimus kohdistuisi vain metsäkiinteistöihin? Kaikilla kiinteistöillä 30% jätettävä luonnontilaan – koskee myös asuinkiinteistöjä. Jäähän edelleen 70% tontista asuin- ja puutarhakäyttöön. Näin saataisiin aivan ainutlaatuinen luontokohteiden verkosto läpi maan myös asutuille alueille. Samalla saisi kaupunkivihreät tuntumaa näihin suojeluvaatimuksiin.

    isaskar keturi

    Venäjän Karjalassa torakoiden ja russakoiden torjunnassa käytettiin sisätiloissa tyllejä (lintu) lemmikkinä. Söi tuhohyönteiset tehokkaasti.

    isaskar keturi

    Koivukuitupino väärässä paikassa ja pamahtaa kiinteistövero 🙂 ?

    isaskar keturi

    Petri Heinonen (nykyisin tutkija) kirjoittelee samoilla linjoilla kuin Seppo Vuokko

    Tutkijan mukaan metsien hiilinielut eivät ole romahtaneet | Verkkouutiset

    Petriltä löytyy muitakin hyviä kirjoituksia/kannanottoja.

    isaskar keturi

    Itse harkitsin, että jos alkaa lupia ja muita kyselemään, niin oma mielenkiinto ehtii lopahtaa ennen kuin homma tehty. Jos taas vaativat poistamaan, ei ole iso tappio, kun luvissa on kuitenkin säästänyt. Lukittava kota ja rauhallinen erämaapaikka ei minkään läpikulkutien varressa. Jos joku vieressä olevaa tulipaikkaa käyttää metsästysreissullaan (oman seuran mies) niin ole hyvä vaan. Polttopuuta kyllä löytyy kaikkien tarpeisiin lähistöltä.

    Kun kunta siitä nyt verottaa, niin lienee heillekin ok.

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 851)