Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 848)
  • isaskar keturi

    HS keskiviikkona ”Hakkuut syynä lintukuolemille”? Ikään kuin noilla olisi suora riippuvuus siten, että hakkuu itsessään aiheuttaa lintukuolemia. Pitää paikkansa siinä tilanteessa kun, yksittäiset pesät tuhoutuvat kesähakkuussa, mutta tuskin on se totuus hömötiasten tapauksessa. ”Hakkuiden aiheuttamat muutokset elinympäristössä heikentävät lintujen selviytymistä” olisi asiallisesti oikea otsikko. Sitten kun tutkimus avaisi todisteellisesti ne tekijät, jotka hakkuissa aiheuttaa tämän, voitaisiin suunnitella toimia asian korjaamiseksi HAKKUIDEN YHTEYDESSÄ. Kun nuo tekijät sitten haetaan vanhoista tutkimuksista, niin mitään uutta ei siis ole saatu tuolla tutkimuksella aikaiseksi.

    Selvyyden vuoksi – hömötiaisia on varmasti vähemmän kuin ennen.

    isaskar keturi

    Nostokoukku kuvaa aika hyvin metsien kehityksen varsinkin valtionmetsissä. 80-luvun lopulta 90-luvulle hakattiin pohjoisessa ”vajaatuottoisia” eli juurikin noita hömötiaismetsiä. Ehkä jo silloin olisi pitänyt enemmän keskittyä aikaisempina vuosikymmeninä perustettuisiin talousmetsiin, jotka alkoivat jo lähestyä 4 kehitysluokkaa ja harvennettavaa olisi ollut.

    Palaan kuitenkin tuohon mistä pari päivää sitten kirjoitin – mikä tutkimus se on, joka pelkästään ”vahvistaa” eli toistaa aikaisempien tutkimusten tulokset tuomatta asiaan mitään uutta viisautta? Toivottavasta niitä ei kustanneta verovaroin.

    isaskar keturi

    AJ toistaa triviaalit jonkin lajin menestymisen kannalta olevat tekijät: ruoka, pesimäympäristöt ja suoja/vihollisten vähäisyys. Mutta kerrottiinko tutkimuksessa, että olisi oikeasti havaittu, ettei talousmetsissä ole ötököitä ruuaksi ja lahopuuta pesäpaikoiksi ja pusikkoa suojaksi. Kuitenkin kirjapainajia ja muita ötököitä on riesaksi asti, lahopuun määrä lisääntyy talousmetsissä, puskaa on enemmän kuin soisi olevan. Varmaan on näin, että metsätalous on vaikuttanut hömötiasten määrään, mutta miksi ei suunta muutu, kun kerrotut tekijät tuntuvat kuitenkin tutkitusti metsissä lisääntyvän? Eli jäin kaipaamaan niitä selittäviä tekijöitä tilanteelle ja miten on todennettu näiden tekijöiden vaikutus?

    Nostokoukku toteaa itsestään selvyyden. Jokainen metsissä liikkuva voi tämän todeta, mutta ainakin minun metsissä on runsaasti ”kirveen koskemattomia”.

    isaskar keturi

    Taas on tehty pseudotutkimusta, jossa on todettu, että hömötiaset vähenevät samaan aikaan kuin vanhat metsät vähenevät. Kuitenkin VMI kertoo (mitattua tietoa), että metsät järeytyvät ja puumäärä lisääntyy sekä lahopuun määrä on alkanut taas lisääntyä.

    Oikeassa tutkimuksessa olisi selvitetty, mikä on se mekanismi, joka kytkee nuo kaksi asiaa toisiinsa. Satunnainen (?) samanaikaisuus ei ole millään tavalla relevantti tulos.

    isaskar keturi

    Sellaista se on. Osto-organisaatio on ajettu pieneksi ja toimintatavat ovat kaukaa viime vuosituhannelta. Nyt uudeksi vaihtoehdoksi sitten tarjotaan Kuutiota, että käytä sitä. Ei ymmärretä, että prospectista pitää ottaa heti kiinni olkoon kanava mikä vaan.

    isaskar keturi

    Jaa, ero varmaan tuossa, onko tuo samainen metsä vakuutena.

    isaskar keturi

    Mikäli olen ymmärtänyt oikein, metsätilan ostoon otettava laina on ns. yrityslaina ja niissä marginaalit ovat korkeammat kuin kuluttajalainoissa.

    isaskar keturi

    Nyt voi sitten jättää tämäkin keskustelun, kun alkoi vanha jankkaaminen ja toisten kommenttien tahallinen väärin ymmärtäminen…tai luetun ymmärtämisen puutteet nousevat pintaa, kun vain yksittäisiä virkkeitä ymmärretään.

    isaskar keturi

    Jäi kyllä nyt Jurin tavoite epäselväksi. Aloituksessa ”Miksi vaihtoehdoista puhuminen pelottaa?” ja ”Metsäkeskustelu on junnannut paikallaan puoli vuosisataa.” Lopputulemana oli sitten kuitenkin uusien näkemysten nollaus ja paluu ”kaikki tietävät Suomen olevan maailman kärjessä tai kärjen tuntumassa joka tapauksessa.” En löydä tuosta vaihtoehtoja.

    Piru asuu yksityiskohdissa, kuten on huomattu raakkukohussa. Ei ole sama miten tehokkuutta mitataan? Ainakaan itse en ole esittänyt tehokkuuden poistamista vaan maalin täsmentämistä, siten että toteutetaan kokonaistehokasta metsätaloutta. Tehokkuuden harhalla tarkoitin, kuten useaan kertaan selvensin, välittömän rahatalouden mukaista ajuria. En edelleenkään suostu näkemään kokonaistehokkuuden (kestävyyden elementit) osa-alueita toisiaan poissulkevina.

    isaskar keturi

    ”Tehokkuus ja laatu on oltava mukana kaikessa toiminnassa tavoitteesta riippumatta.” Mutta kun juuri tavoitteista riippuu, mikä on tehokasta ja laadukasta. Pitäisi enemmän puhua kokonaistehokkuudesta, joka ottaa huomioon kaikki kestävyyden elementit. Turha väittää vastaan, ettei taloudellinen kestävyys ole ollut viime vuosikymmenet metsätalouden kehittämisen päätähtäin. Uusi muuttunut tilanne tuo muillekin kestävyyden osa-alueille taloudellista arvoa ja toiminta pitäisi sopeuttaa muuttuneeseen tilanteeseen.

    Kurki: pitkällä aikaperspektiivillä Suomessa on tehty varmasti oikean suuntaisia liikkeitä ja saatu pidettyä elinkeino elinvoimaisena. Mutta onko sama suunta oikea vielä? Soppaan voi ottaa esimerkiksi sen, että kuitenkin jostain syystä on varaa maksaa tuontipuusta enemmän kuin kotimaan puusta. Samalla hinnalla voisi jonkin verran ottaa enemmän huomioon noita ympäristöasioita?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 848)