Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 898)
  • isaskar keturi

    Paha ottaa täältä kantaa alpeilla asuvien maisemamieltymyksiin – ennustin vain, että häly nousisi. Niin nousi Irlannissakin. Turistit varmaan ensin pahoittaisivat alpeilla mielensä, kun joutuu väistelemään puita.

    Sen kuin näkisi, että Italia vaihtaa oliivi- ja viinitarhat metsiin…tai alkavat istuttaa puita Dolomiittien rinteille. Siellä sitä olisi paljasta pintaa metsän kasvatukselle.

    isaskar keturi

    <p>Pari kommenttia aikaisempiin kirjoituksiin. Panu ”Suomen suojelluista metsistä 88% on valtion mailla.” Tietty, kun suojelualueita muodostetaan ostamalla alueet valtiolle, missä se päätyy Metsähallitukselle. Yksityisten omilla päätöksillään suojelemia ei edes tiedetä, lukuun ottamatta muutamia yksityisiksi suojelualueiksi lailla perustettuja. Yleensä vielä hyvin pieniä.</p><p>AJ Houkuttelevaa on ajatella niittyjen ja peltojen metsittämistä keskisessä Euroopassa. Varmaan muitakin hyötyjä kuin hiilinielut, mutta arvatkaahan millainen häly nousisi, jos alppiniittyjä alettaisiin metsittämään???</p>

    isaskar keturi

    Vuosituhannen vaihteessa oli vireillä ajatuksia ja hankkeita Itä-Euroopan vapautuessa, että näiden maiden tuottamattomia ja monin paikoin hyvin pieniä maatalousmaaplänttejä tulisi elintason nousun ja elinkeinorakenteen muutoksen myötä suuressa määrin metsitysten piiriin. Tähän liittyviä kartoituksia ja suunnitelmia oli paljonkin. Nämä eivät koskaan toteutuneet, kun muutos oli odotettua hitaampi, eikä ihme autoritäärisen kulttuurin vuoksi. Nyt otetaan suorastaan takapakkia monissa maissa (Unkari, Slovakia mm.). Tämä olisi pitänyt tehdä ja näiden maiden EU:hun liittymisen ehdoksi olisi pitänyt laittaa tuottamattoman (kalliilla tuetun) maatalousmaan siirtäminen metsien hiilinieluksi. Pahaksi onneksi tämä ilmastokeskustelu kuumeni liian myöhään.

    isaskar keturi

    Ihan menestyksellisesti olen harvennellut taimikonhoidossa ja ensiharvennuksessa kuten muutakin metsää. Myöhemmässä harvennuksessa tulevat poistetuksi, jos muuta kasvamassa lähistöllä. Lahoa liioitellaan – eipä juuri lahon takia ole mennyt hylkyyn harvennuksessa.

    Ei tietenkään kannata jättää, jos parempaa tarjolla.

    isaskar keturi

    Seuraava askel mummojen ja pappojen hoidossa on, että huonokuntoinen vanhus korvataan saman tien robotilla, niin sitä on helpompi hoitaa. Yksi turha ja hankala porras inhimillisine heikkouksineen pois ketjusta. Öljyn vaihto kerran vuodessa, kunnes ruostuu pois.

    isaskar keturi

    Jonkin aikaa Irlannin metsätaloudessa työskennelleenä voisi kertoa jotain. Irlanti on ollut täysin metsäinen maa (noin 90% pinta-alasta), jonka metsät on hävitetty (poltettu) eikä hakattu aikana jolloin engelsmannit piti irkkuja puskarosvoina.

    Irlanti käytti tehokkaasti EUn metsitystukea kuten muitakin EUn tukia vuosituhannen vaihteessa. Paikallinen metsähallitus teki maanomistajien kanssa metsityssopimuksia, jossa nummia metsitettiin pääasiassa sitkalla ja metsähallitus hoiti metsät ensimmäiseen päätehakkuuseen asti. Harvennuksiahan sitkalla tehdään 5 vuoden välein.

    FSC-sertivaatimuksissa on taisteltu vesistöjen (purojen) ja avoimen ympäristön säilyttämisestä sekä alkuperäisten metsien säilytyksestä ja lisäämisestä. Alkuperäisiä puulajia ovat mm. tammi ja saarni joita pyritään lisäämään niille sopivilla paikoilla.

    Lisäksi Irlannissa on yksi ikävä vieraslaji, joka lähes kokonaan estää rehevien laaksojen metsityksen ilman rajuja toimia. Alppiruusu pitää repiä pois juurineen.

    Muita ongelmia on myrskytuhot sitkametsissä erityisesti Länsi-Irlannissa.

    Irlantihan on suuri turpeen käyttäjä. Turvetta poltettiin kotien takoissakin.

    isaskar keturi

    Sivuutatte kommentoinnissanne koko ajan sen tosiasian, että vähän väliä ns. talousviisaat ja elinkeinoelämän ikuisen kasvun julistajat vakavissaan esittävät, että metsänhakkuu on rangaistavaa, koska se koskee heidän mielestään yhteiskunnan omistamia hiilinieluja. Ja koska yhteiskunta jo omistaa hiilinielut, niin niiden vajavaisuus pitää kustantaa veronmaksajien rahoilla eikä yritysten rahoilla.

    Eli jotkut tahot tosissaan ajattelevat, että hiilinieluilla ei ole yhteyttä maanomistajan omistamaan puustoon sidottuun pääomaan, jota perustuslain mukaan maanomistaja saa lainsäädännön puitteissa käyttää haluamallaan tavalla ja haluamissaan määrin.

    isaskar keturi

    En sinällään tarkoittanut varsinaista kehuskelua, mutta kannattaa näkyä. Ei luikita työmaalle ja työmaalta pois, vaan jutustella kaikkien kanssa ketä sattuu näkemään. Varmaan kulttuurieroja eri puolella Suomea, mutta Itä-Suomessa ja Lapissa ihmisiä ei karteta. Sana leviää sitten.

    isaskar keturi

    En ole metsäpalveluyrittäjä, mutta alaa tunnen. Parasta markkinointia on hyvä työnjälki, josta kannattaa pitää meteliä. Eli jos saat palstan jollain kylällä, tee siellä selväksi, että sinun tekemä ja tällaista voisi tehdä enemmänkin.

    isaskar keturi

    Nyt on taas hiilinielut otsikoissa ja ”kärkiasiantuntijat” vaativat maanomistajia maksumieheksi hiilinielujen kutistumisesta. On kuulemma allekirjoitettu maana sopimus, jolla hiilinielut (metsät) on muuttuneet yhteiseksi omaisuudeksi, mutta laskun maksaa metsänomistaja. Sama juttu kuin yritystoiminnassa Suomessa mutta päinvastoin – siellähän voitot käärii omistaja mutta laskut maksaa veronmaksaja. Metsissä tämäkin on päinvastoin – laskun maksaa metsänomistaja mutta voitot käärii veromaksaja???

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 898)