Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset
-
Niin luulisi, mutta vaikka ei ole muuta maataloustuloa, pitää tehdä maatalouden veroilmoitus ja siinä sitten se verotetaan maatalouden tulona. Tällöin tulo jakautuu ansio- ja pääomatuloiksi maatalouden nettovarallisuuden (varat – velat) mukaan. Jos nettovarallisuus on pieni, pellon vuokratulo tulee verotetuksi ansiotulona. Kun nettovarallisuus on vain peltojen verotusarvo, niin iso osa on ansiotuloa. Nykyisellään ansiotulo on toki valtaosalle kevyemmin verotettua kuin pääomatulo, ellei katso sitä marginaaliprosentin mukaan.
isaskar keturi 7.3.2024, 14:12Kyllä mielenkiintoisinta on, kun pellon vuokraamisesta joutuu maksamaan ansiotuloveroa – se on kovaa työtä, kun pankkitilin saldon katsomiselle saadaan satojen eurojen hinta.
isaskar keturi 6.3.2024, 08:50”Löysin sittenkin.” jeps, todellinen etsiminen olikin, mutta joo löytyvät. Kuten todettu taulukkomuotoinen tieto kannattaisi esittää taulukkomuodossa.
isaskar keturi 5.3.2024, 22:03Ei näköjään aihetta, jonka tuoksinassa jotkut eivät alkaisi kohkaamaan suomi24 tasoista hölötystä????
Niin palvelu sinällään on aivan ainutlaatuinen ja loistava verrattuna tilanteeseen, ettei tällaista olisi. Lisäksi kiitollinen, että tällainen saadaan verovaroin kustannettua. Keskustelun aiheena taisi kuitenkin olla uudistus eli mitä mieltä uudesta versiosta? Ei niinkään itse palvelun hyödyllisyydestä.
Palvelua on varmaankin kehitetty kohti maallikkojen tapaa hahmottaa ja sitä kautta hyödyllisyys/käyttökelpoisuus vanhan ammattilaisen näkökulmasta ei ole parantunut. Edelleen kaipaisin pohjapinta-aloja, joiden mukaan kuitenkin harvennusmallit on tehty. Olisi tärkeä apu harvennusten ajoitukseen…tosin sillä varauksella, että luotettavuus on, mitä kaukokartoituksella voidaan saada.
isaskar keturi 4.3.2024, 14:40Kyllä on joo palvelun päivitys, mutta hienollakaan autolla ei tee mitään, jos moottori puuttuu tai on viallinen. Virheelliset tiedot tulevat aiheuttamaan kaikenlaista harmia mm. metka-tukia haettaessa. Paha hakea nmh-tukea, jos tiedoissa alue on aukeaa…
Päivitykset kulkevat tiettävästi omaa latuaan, mutta jokin kätevä keino virheellisyyksien korjaukseen pitäisi olla. Aika monella kuviolla onkin ollut aikaisemmin huomio ”Tarkasta kuviotiedot” Mitäpä sitä tarkastamaan itselleen, kun tietää oikeat ja tietää, että palvelussa väärin.
Omasta mielestä tärkeä tieto ripoteltu liian hajalleen – vanha taulukkomuotoinen esitystapa sopi paremmin. Puutteena edelleen pohjapinta-alan puuttuminen kuviotiedoista.
isaskar keturi 3.3.2024, 19:35Käytin microsoftin copilottia, joka käyttää ajantasaista tietoa internetistä. Taisin kysyä jotenkin ”Minkälainen on liito-oravakannan tilanne” Johdattelevat kysymykset johtaa sitä mukaileviin vastauksiin. Kun kysyit onko liito-orava vaarassa kuolla sukupuuttoon, tekoäly haki vastauksia, jossa esiintyy ”vaara” ”sukupuutto” ”kuolla”. Siis nämä kielimalleihin perustuvat tekoälyt hakevat sanoja, jotka esiintyvät kysymyksen mukaisessa kontekstissa ja todennäköisyyksiä noudattaen muodostavat lauseita – mikä sana todennäköisesti seuraa opetusmateriaalissa viimeistä sanaa?
Tekoälyn käytössä on tärkeää esittää kysymykset oikein, koska se tuottaa valmiin vastauksen, eikä hakutuloksia kuten google, joista sitten itse pitää päätellä vastaus.
isaskar keturi 3.3.2024, 13:24<p>Tekoälylle on aika olennaista, miten kysymyksen asettelee, eli siten toimii kuten monet ihmiset ;)</p><p>Kun minä kysyin liito-oravasta, vastaus oli</p><p>”Suomessa liito-oravan tilanne on hieman monimutkaisempi. Vaikka maailmanlaajuisesti laji on elinvoimainen, Suomessa liito-oravan kannat ovat taantuneet. Sen vuoksi liito-orava on määritelty vaarantuneeksi (VU = vulnerable) eli uhanalaiseksi sekä Suomessa että Virossa 1. Tämä tarkoittaa, että vaikka liito-oravaa esiintyy edelleen, sen elinympäristöjen suojelu ja kannan säilyttäminen ovat tärkeitä toimenpiteitä.”</p>
isaskar keturi 1.3.2024, 14:35”Dnepr-jokeen rauha tulee ja valtavat sotakorvaukset tulee maksettavaksi länsimaille.” Kannattaisi tutustua maantieteeseen – sehän tarkoittaisi, että Kiova on puoliksi Venäjällä. Ei ole mahdollinen rauhanraja.
isaskar keturi 1.3.2024, 08:56Jaa 35 v kaikenlaista takana ja viimeiset parikymmentä enemmän tai vähemmän tietotekniikan parissa. Etätyö sopii. Saa sovitettua päivään muitakin askareita, kuten lenkillä käynnin ja polttopuun teon. Mukava on keskellä päivää käydä talvella pieni hiihtolenkki eläkeukkojen seurassa vetämässä.
Oma havaintoni lähipiiristä, että parhaassa kunnossa vanhana ovat ukot, jotka ovat tehneet koko elämänsä jonkinlaista ulkotyötä, kuten rajamiehet ennen ja pientilalliset, joiden leipä ei ollut kovan urakoinnin takana (esim. eukko palkkatöissä). Ysikymppisenä vielä pyörivät rankasavotassa. Toimistotyöntekijän kohtalo on karumpi, ellei pysty ja muista muutoin pitää kunnosta huolta. Tähän etätyö tarjoaa ylivertaisen mahdollisuuden toimistolle raahautumisen sijaan. Muutama klapi kahvitauon lomassa auttaa kummasti taas jaksamaan.
isaskar keturi 1.3.2024, 08:36Perko – näin tekoäly vastasi väiteeseesi ”Tekoälyssä ei ole yhtään niin tyhmää algoritmiä joka hörhöttäisi puujalkajutuille.”
Tekoälyssä on monenlaisia algoritmeja, ja niiden älykkyydessä on suuria eroja. Vaikka tekoäly voi olla erittäin kehittynyttä monilla alueilla, on olemassa myös yksinkertaisempia algoritmeja, jotka eivät ole kovin älykkäitä. Näitä voisi kutsua “tyhmiksi” algoritmeiksi.
Esimerkiksi suodatusalgoritmit voivat olla melko yksinkertaisia. Ne voivat esimerkiksi suodattaa sisältöä tiettyjen sääntöjen perusteella, mutta ne eivät välttämättä ymmärrä syvällisemmin sisällön merkitystä. Tällaiset algoritmit eivät ehkä osaisi hörhöttää puujalkajutuille, mutta ne voisivat kyllä suodattaa niitä pois.
Toisaalta on myös monimutkaisempia tekoälyalgoritmeja, jotka pystyvät ymmärtämään monimutkaisempia asioita ja tekemään älykkäitä päätöksiä. Näitä käytetään esimerkiksi kuvantunnistuksessa, luonnollisen kielen käsittelyssä ja monilla muilla alueilla.
Joka tapauksessa tekoäly ei itse syrji, mutta jos historiallinen data, josta se oppii, on vinoutunutta, on sitä myös lopputulos. Algoritmi ei osaa kaivaa datasta moraalisia normeja tai korjata vinoumia.
Joten vaikka tekoäly voi olla älykästä monilla alueilla, on myös olemassa “tyhmiä” algoritmeja, jotka eivät ymmärrä syvällisemmin asioita. Puujalkajutuille hörhöttäminen voi olla juuri sellainen tehtävä, johon yksinkertaisemmat algoritmit voisivat soveltua!