Käyttäjän Ippe kirjoittamat vastaukset
-
Olen sahannut 435 (ja 440) huskulla kolme ja puoli vuotta ympäri vuoden. Teen pääasiassa energiapuuleimikoita, myös talvella.
Kokemusta pikku huskusta on paljon.Tässä joitakin ongelmia ja ratkaisuja.
Öljypumpun männän ohjaintappi irtoaa kolostaan ja pumppu ei pelitä.
Heti uutena syvennän poraamalla tapin koloa ja vetoniitistä teen vähän paksumman ja pitemmän tapin ja pikaliimalla kiinni. Tämä on ratkaissut ongelman.Kytkimen alla, öljypumpun päällä on alumiininen suojapelti, joka on turhan ohut ja pehmeä. Kiinteän vetorissan takia päältä hyppäävä ketju repii peltin pilalle. Asiaa on auttanut, kun naputtelee ja muotoilee peltin ketjusiepon kohdalta rungon muotoiseksi eli peltin ja rungon väliin ei jää tyhjää tilaa. Ketju ei saa otetta peltistä.
Talvella lunta kertyy kaasuliipaisimen sisälle, eikä kaasu painu pohjaan. Korjaantui, kun porasin liipaisimen kärkeen sen vahvuisen reiän. Lumi valuu pois.
Primeriä en käytä, koska murtuu ja alkaa vuotamaan.
Kun moottori käytetään auki, pitää muistaa laittaa laakerilukitetta, muuten kytkimen puolelta laakeripesä kuluu väljäksi. Muutama moottori on tullut pilattua, kun itse tein remontit.
Kokemuksia sahasta.
.
Sahailen 435:lla (sama kuin 440, vähän heikompi teho) 7 -8 tuntia / pv, 5pv viikossa eli tunteja kertyy paljon. Olen kehitellyt oman talvisarjan koville pakkasille. Kovin keli ollut -34 ja saha toimi. Saha on tosi lujilla energiapuurisukossa talvella pölylumessa.
” Muovisaha” näkyy kestävän pakkasellakin.
Edellinen muovisahamalli oli 340, jolla sahailin 5v.Viime helmikuussa ostin 435:n hintaan 320 e( – alv ).Jos se vajaan puoli vuotta kestää sahaamista, niin voi ostaa jo uuden.
Mukava käsitellä, yksinkertainen rakenne, kevyt (4,2 kg), pieniruokainen, tarkka säädettävä.
Oikeassa kohteessa tulee jälkeäkin. Pelittää kun on oppinut tuntemaan sahan. Pieni saha opettaa pitämään terän terävänä.Isot puut teen 550 xp:llä. Sillä ei vaan viitsi sahata risukossa.