Käyttäjän Hyöteikkö kirjoittamat vastaukset
-
Anton se ei anna periksi:).
Onhan se niin väärin. Suomen riistakeskukseen, Suomen metsäkeskukseen ,MMM:n, tutkimuslaitoksiin ja mihin ties muualle on valittu täysin asiantuntematonta porukkaa. Isoa palkkaa vain nauttivat asfalttiherrat ja -rouvat. Tässä ryhmässä sitä enemmän asiantuntemusta riittää
Annelin kanssa ihan samaa mieltä. Vaikka erinäisistä syistä luovuinkin aikoinaan metsästyksestä. Nykyisin lähinnä verkkokalastusta ja kuhan narraamista pohjaongella.
Mielenkiintoinen keskusteluketju. Mutta kun valtiovalta on viisaudessaan päättänyt että ei kuusen tyvilaho mikään ongelma ole. Omilla mennään.
Ei koskaan. Mieluummin oksasaha parin metrin varteen. Ei jää oksantynkiä.
Jos joku asia mättää, niin yhteys vain reilusti sinne asioista päättäjiin. Tiedän että ihan mielellään palautetta kuuntelevat. Sitähän varten siellä ollaan. Mutta ei ihan pikkuasioista.
Kannattaisikohan joskus kokeilla vanhoja konsteja. Mäntyhän karistaa siemenet keväthangille. Kevyt muokkaus edellisenä kesänä. Ja sitten hankikylvö seuraavana kevättalvena.
Tuo taimikon ja ensiharvennusmetsän hintasuhde on tosiaankin aika mielenkiintoinen. Totta on, että jos taimikon perustamiskustannuksilla mennään, niin taimikon hinta nousee helposti sinne 2000 euroon hehtaarilta.
Mutta jos ensiharvennusmetsälle laitetaan täysi odotusarvo niin pielessä ollaan. Ensiharvennukset tehdään siinä vaiheessa kun ei vielä sitä odotusarvoa saada. Joten olet maksanut myymästäsi harvennusleimikosta tuplasti tuloihin nähden.
Arvokasvu tulee aikanaan. Vuosien kuluttua. Mutta kun siitäkin olet odotusarvona maksanut.
Liikaa avoimia kysymyksiä. Lähtöarvo, nykyinen puusto, hakkuumahdollisuudet. Joten otan kantaa vain yhteen. Harkitse tarkkaan tuota odotusarvoa.
Todella mielenkiintoista keskustella näin syvällisesti metsään liittyvistä aiheista.