Käyttäjän Hyöteikkö kirjoittamat vastaukset
-
Kemera-tukeakin ehtisi vielä hakea jos ehdot täyttyvät. Hankkeen vähimmäiskoko 1 ha, puusto ensiharvennusvaiheessa, karsintakorkeus vähintään 4 m ja karsittavan puuston määrä vähintään 350 kpl/ha. Kuusivaltaisen puuston pystykarsintaa ei tueta.
Tuo Leevin ”tytön typykkä” teki ainakin rohkean avauksen. Nostan Sannille tätä rikkinäistä vilttireuhkaani. Jos tuo älytön ”paskalaki” vielä kumotaan, niin liityn heti ympäristöministerimme fanklubiin.
Tilanne on todellakin sellainen, että jos olet jonkin yhdistyksen jäsen niin sinun pitää itse ilmoittaa yhdistykselle erostasi. Tämä MHY:n jäsenyys on toisaalta aika erikoinen. Mutta kuinkahan moni MHY lähtee perimään jäsenmaksuja oikeusteitse. Epäilen kovasti. Saattaa vain tulla ilmoitus: ”Maksamattomien jäsenmaksujen takia yhdistyksen hallitus on päättänyt erottaa Teidät yhdistyksen jäsenyydestä”.Tuo jåsenmaksun suuruus ei varmasti sinänsä kaada. Perhana kun tuli nuo tihkusateet tänne Itä-Suomeen, Uunia vain nyt tässä lämmittelen ja kirjaa luen..
Näin eläkkeelle äskettäin siirtyneenä on joskus aikaa tehdä noita sijoituksia myös maanantaisin. Kävin iltapäivällä pitkäripaisessa. Tuotto sijoitukselle kerralla 38 %. Ylihuomenna sitten raivaussahan kahvoihin ja syyspäivistä nauttimaan.
Kysyjä on saanut ihan kiitettävän määrän neuvoja ja pitkälle aivan asiallisia. Kuitenkin vielä pari seikkaa. Lähden pääsääntöisesti siitä, että metsänhoitoyhdistykset ja ainakin tunnetut puunostajat ovat ihan asiallista porukkaa.
Tuosta kilpailutuksesta. Sinulla on joko metsänhoitoyhdistyksen tai metsäkeskuksen tekemä metsäsuunnitelma, joten kilpailutus on niitä puukaupan helpoimpia asioita. Paikalliset ostajat saat kyllä selville, joten tarjouspyynnöt suunnitelmatietoineen vain vetämään. Ajankohtaiset hintatilastot paikkakunnaltasi saat metsänhoitoyhdistyksestä tai vähän laajemmalta alueelta metsäntutkimuslaitoksen tilastoista. Niihin voit verrata saamiasi tarjouksia. Jokainen leimikko on kyllä oma tapauksensa, mutta ainakin suuntaa saat.
Kannattaa vielä muistaa, että metsäsuunnitelman kuviotiedot eivät välttämättä ole täysin oikeita varsinkin jos puutavaralajeja on useita. Lopullinen puumäärä ja puutavaralajijakauma selviävät vasta ”pinossa”, joten se toiseksi paras tarjous saattaakin osoittautua silloin parhaaksi. Mutta tämä kuuluu normaaliin puukauppaan.
Yhden kuvan perusteella on vaikea lähteä arvailemaan, mutta mielestäni ei ole kysymys luonnonsuojelulain tai metsälain mukaisesta suojelualueesta. Taitaa olla entistä laidunaluetta, joten mieleen tulee perinnebiotooppi tai perinnemaisema. Puhutaan myös harmaaleppälaitumesta. Tai omistaja on vain jättänyt alueen lepikoitumaan.
Eihän se kovin hyvin viihdy. Veikkaan kuitenkin, että kysymyksessä on ohutturpeinen rehevähkö suopohja koska rauduskoivua löytyy. Jos näin on, niin perkaisin kyllä koivun hyväksi jos muuta ei löydy. Todennäköisesti saat sitten luontaisesti syntyneen kuusikon sinne alle. Aikaahan se tietenkin vie.