Käyttäjän Hyöteikkö kirjoittamat vastaukset
-
Metsänomistajalle, joka saa osittainkin toimeentulonsa metsästä istutuskustannukset ja taimikonhoitotyöt ulkopuolisella teetettynä ovat todellakin liian kovat. Ja toisaalta ammattimetsurit tekevät kovaa työtä pienellä palkalla. Melkoinen ristiriita.
Tuntuu siltä, että vain metsänomistajilla joilla metsäpuoli on kokonaan tai osittain harrastus kannattaa maksaa palkkatyöstä.
Aika jännä tämä metsämyyrä:).
Ei nyt pysy ihan istutusten puolella.
Mutta tuosta Portimon käärmejutusta tuli mieleen kun takavuosina inventoin taimikoita Parkanon suunnalla. Yhdellä rämealueella oli sen verran sihinää, että kumisaappaiden lisäksi paksuja pitkävartisia nahkahanskoja piti käyttää.
Kerran karpalonpoiminta-aikaan noin viisivuotias uroshirvi lähti suolla tulemaan kohti, mutta ohitti kuitenkin rauhallisesti noin kymmenen metrin päästä. Syrjäsilmällä katseli.
Koillismaalla sai varoa syksyllä porotokan johtajahirvasta, kun taisi luulla kilpailijakseen.
Joskus vapun tienoilla ihan vastasyntynyt hirvenvasa taisi leimautua minuun, kun yritti seurata. Siirryin toiselle alueelle kun emä tuli rauhattomaksi.
Karhunpesään törmäsin viimeksi muutama vuosi sitten taimikon raivauksessa. Oli köllötellyt talven kilometrin päässä mökistä.
Suden jälkiä näkyy harvemmin, mutta karhun jäljet ja jätökset ovat ihan arkipäivää.
Ja tämä tarina on tosi. Kirjoitettu ihan selvin päin. Tervetuloa Susirajalle.
En minäkään löytänyt, vaikka asetus tulee voimaan 1.6.2015. Mutta hae Googlesta ”Kemera2015” ja sieltä ”MMM metsätalouden tukien kokonaisuudistus”. Löytyy eräitä tietoja tiivistettynä.
Mikäli oikein ymmärrän tuon irrallisen englanninkielisen lainauksen, niin Anton taitaa tarkoittaa että rabiesta on vuosien 2006-2011 välillä tavattu ihmisellä EU-maissa 12 tapausta. Aiheuttajina koira, kissa tai lepakko.
Jotenkin ymmärrän kyllä AJ:n ajatuksen. Mutta jos mennään sinne tieteenfilosofiselle puolelle, niin miten uskottavia tutkimustulokset silloin ovat? Ihan kiintoisa keskustelunäkökulma kuitenkin.
Toki arvostan Metlan tutkimuksia. Olinhan itsekin aikoinaan samoissa hommissa.
Jatka AJ vain palstalla, Tutkija omalla nimellään on täällä harvinaisuus.
Anneli. Eihän se nyt mielestäni ihan noin mene. Otetaan vaikka sata havaintoa. Niistä 99 tukee toisiaan ja yksi on ihan päinvastainen. Ihan tilastotieteellisesti tuo yksi havainto ei voi kumota lopputulosta. Vai ymmärsinkö väärin ajatuksesi?
Mykoritsa yhdellä ärrällä. Humuksen paksuutta mittailin vuosikymmeniä sitten yhden kesän.
Mitä tulee kylmäsavuloheen ja ruisleipään, niin tosi hyvää molemmat.
Mutta kuka tuntee seipin tai meillä täällä korpiaisen. Tosi hyvää fileerattuna ja suolakalana. Pärjää kyllä siialle.
Summa-arvomenetelmä ei välttämättä ole se lopullinen hinta, mitä kannattaa käyttää vaikka verottaja sitä käyttääkin.. Varsinkin jos on vähänkin isompi palsta ja suurin piirtein normaalit
hakkuumahdollisuudet, niin kannattaa käyttää muitakin laskelmia.Tuottoarvolaskelma on ihan käyttökelpoinen vertailussa. Minkä tuoton haluat maksamallesi hinnalle. Haarukka ehkä siellä 3-5 prosentin välillä. Laskelmaa ei kannata tehdä liian monimutkaiseksi kun epävarmuustekijöitä on jonkin verran. Mutta ihan mielenkiintoista vertailla.
Tosiaan tuo sähköyhtiön ilmainen puunkaato on ainakin täällä meillä historiaa. Vielä muutama vuosi sitten suunnilleen vastaava tilanne. Sähköyhtiön metsuri kävi kaatamassa puut ”ruokatunnillaan” kun oli lähistöllä, eikä mitään laskua. Vaijeria silloinkin vaadittiin. Ammattimiehen työskentelyä oli ilo seurata.
Nyt on tilanne se, että puunkaatoluvan ja neuvontaa saa puhelimitse. Ja neuvoja tulee tarvittaessa paikan päälle työaikana ihan ilmaiseksi. Kun asia on kunnossa niin sähköyhtiö vastaa vahingoista. Kaataja pitää olla omasta takaa.
Veikkaukset menivät alakanttiin. Kolmen puun kaatotarjous yhtiön antamalta yrittäjältä 300 euroa.
Ja kun siitä sähkönsiirrosta joutuu maksamaan vaikka ei sähköä lähes puoleen vuoteen käyttäisikään.