Käyttäjän Hyöteikkö kirjoittamat vastaukset
-
Ei se raivaussahan tai pottiputken peruskäytön opiskelu sinänsä niin mahdottomasti aikaa vie. Mutta miten sen työn sitten tekee siellä työmaalla. Siellä joutuu tekemään itse päätökset. Metsänhoidon perusteiden vahva tuntemus auttaa paljon. Metsäbiologia, metsälait, luonnonsuojelulaki, riistanhoito… työkoneidenkin tuntemus. Ala on loppujen lopuksi aika monipuolipuolinen jos sen siltä kannalta ottaa.
En ota kantaa kumpaankaan. Mutta onhan se pirua jos kätilön pitää Sipilälle rautalangasta taivuttaa missä mennään. Lomarahasysteemi yllätti hallituksen. Voi helevetissä en paremmin sano.
Ensin vähintään vuosi teoriaa ja käytännön opetusta alalle. Sitten vasta sivutoiminen yritys jos vielä kiinnostaa. Olen aikoinani kouluttanut vastaavassa tilanteessa. Pari vuotta vei ennen kuin rohkenin päästää yksin maastoon. Mutta jos ala kiinnostaa niin toivotan tervetulleeksi porukkaan. Vaikka olenkin jo itse eläkkeellä.
Tarkastellaan asiaa vähän laajemmasta näkökulmasta (lainaus Veikko Huoviselta). Eiköhän kuitenkin nämä ”metsähallituksen tiet” ole yhteisillä varoilla rakennettuja. Ensin maksat osasi veroina ja sitten maksat vielä kun tietä käytät. Metsähallitus näyttää olevan aikaansa edellä. Tienkäyttömaksuahan suunnitellaan lajemminkin.
Taitaa mennä sisäpiirin jutuiksi. Mutta muistatko ”rööri roope” Manun ja Hultan sieltä 1950-1960 luvun vaihteesta. Viimeisiä romaaneja jotka kiertelivät hevosella näillä kylillä.
Näitä sovelluksien tarjoajia todellakin löytyy. Onhan se hyvä, että yritteliäisyyttä riittää. Mutta kuviopohjat löydät vaikka ”kansalaisen karttapaikasta”. Jos on vähänkin ammattitaitoa, niin loppu onnistuu varmasti paremmin kuin sovelluksista. En kyllä suosittele ihan aloittelijoille.
Pikkusen nyt mietityttää. Katselin tuota uutista Torniosta. Varusmiehet vastaanottamassa Tornion linja-autosta pakolaisia. Kovin ase vesipullo yhden varusmiehen vyöllä. Ja sitten kantamassa nuorten miesten reppuja ja kasseja järjestelykeskukseen.
Ranen kommentille peukku vähintään kolme kertaa pystyyn.
Nuo yhteishankkeena tehtävät tie- ja ojitushankkeet varmasti etenevät yksityisen metsänomistajan kannalta katsottuna tuskastuttavan hitaasti. Mutta kannattaa muistaa minkä määrän taustatyötä ne hankkeen toteuttajalta vaativat ennen kuin koneet lähtevät liikkeelle. Jos on useampia osakasehdokkaita, niin suunnitelmasta on niin monta mieltä kuin miestäkin. Tai naista.
Minulla on lähes 10 vuotta vanha metsäsuunnitelma. Paperilla. Siinä on ihan hyvä pohja loppuajoiksi. Pitää muistaa että ei ne kuviorajat kaikkea ratkaise. Käydään läpi kuviot tarvittaessa ja päivitetään itse puustotiedot.. Uusi rajaus, kuutiomäärät, kehitysluokat ja pinta-alat Onnistuu vaikka vaikka vanhalla kouluviivoittemella.