Käyttäjän husse kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 184)
  • husse

    Aloituksen mainitsemilla vaatimuksilla, eli pieni kohde, pientä runkoa, raivaamaton todennäköisesti. Omistajan vaatimukset hyvässä jäljessä ja laadussa. Lisäksi hiekkamailla kohde, jotka ei kestä korjuuta kuin talvella tai kuivan kesän aikaan, niin aikarajoitekin korjuulle. Mahdolliset puutteelliset varastopaikat, kääntöpaikat ja eiköhän tiekuntakin vaadi murskeita tielle puunajon takia.

    Itse en ainakaan pysty tarjoamaan tuloja tuollaisesta kohteesta. Korjuukulut voisi saada katettua puun myynnillä. Eli palvelu edellä kohde kunnostaen tekisin tuon.

    husse

    lekulta ihmeellinen avautuminen

    Systeemi muuttuu kun maanomistajat maksavat mätästyksestä oikean hinnan. Siihen kuuluu kohteelle parhaan muokkaustavan valinta, kohteen sisällä muokkaustavan muutos maalajin tai kivisyyden mukaan. Riittävä määrä laadukkaita mättäitä. Toteutus hyvällä aikataululla hakkuun jälkeen, jotta istutustyön ja muokkauksen väliin voi tarvittaessa jättää talven väliin tai jopa touko-kesäkuussa kuumalla ketjulla muokkaus-istutus yhdistelmä. Yhtiöiltä tilattavaan maanmuokkaukseen kuuluu valvontaa, mutta kun hinnat vedetty alas jotta metsänomistajat ostaisi muokkauksia, niin pitää tehdä tehokkaasti, omavalvonnalla, pistotarkastuksin, laatukriteerien alarajoilla hommat.

    Systeemi ei tosiaankaan muutu jos maanomistajat vittuilevat ja vaativat, mutta eivät maksa kuin muutaman satasen muokkauksesta.

     

     

    husse

    Oma kokemus huonosta katkonnasta on sahayhtiöltä. Vaikka täällä puhutaan, että sahat ottavat tuki tarkasti talteen, koska se on heidän intressi.

    Huonon suhdanteen aikaan kuusikon tukkiprosentti romahti, kun paljastui hakkuussa tehdyn 5,2dm ja 5,5dm tukkeja. Kainuulaisesta kuusikosta, jonka piti olla kolmen tukin kuusia, hakkuussa ei tullut tyvitukin päälle kuin apumitta ja loppu kuitua.

    Sahoille ei kannata myydä huonon syklin vaiheessa. Tilauksessa heillä on vain yleistä tavaraa ja sen mukaan pitkiä mittoja

    husse

    Puukauppasopimuksessa on mittoina tukit 3.6m ja latvaläpimitta 15cm

    Voi johtaa harhaan, mutta kun lyhyitä tukkeja ei katkota 15cm latvaan vaan 20cm

    Eli 4.3dm tukit 15cm latvalpm ja 3.6dm 20cm latvalpm

    Tämä tarkoittaa, ettei A-Studion kuvaamaa tilannetta ole mahdollista aina edes toteuttaa, kun lyhyillä apumitoilla on korkeampi läpimittavaatimus.

    Hyvä olisi myös saada sahurien näkökulma asiaan, miten heille maistuu alle 4m:n ja ohuiden tukkien sahailut

     

    husse

    A-Studiossa tuli katkontakiistoihin liittyvä kliseinen oletus, että metsä pitäisi pätkiä 3.6m tukeiksi

    Kuka ostaa tuollaisen kasan lyhyitä tukkeja?

    husse

    Onko tuo 28 euroa koivukuidulle tienvarsihinta? Joku vuosi takaperin kauppaa tehtiin 26 euroa tienvarteen

    husse

    Jos joka vuosi metsänomistaja tekee puukauppaa, on kyseessä huono suunnittelu tai sitten metsätiloja on useita ja eri seuduilla

    Harvennusten välinen aika pitäisi olla vähintään 10 vuotta. Kainuussa ja pohjoisempana Suomessa 20 vuotta.

    husse

    Jotta kaupat saa, niin on parempi esittää edukas arvio ja jälkeenpäin selitellä, että nyt kävi näin

    Yleensä metsänomistaja tekee muutenkin puukaupat ensimmäisen ja viimeisen kerran. Kun tila on hakattu, niin ei siellä enää vähään aikaa uudestaan hakata, joten positiivisella vs. negatiivisella kokemuksella puukaupasta ei ole niin suurta merkitystä. Metsänomistaja muistaa huonot kokemukset noin 10 vuotta, sen jälkeen uudet toimijat voi taas höplyyttää kaupoille.

    husse

    Hyvä ajatus, mutta puunostajat ei sitten toimikaan aina samalla linjalla. Puunostajissa on kirjavuutta ja kilpailun vuoksi puuta ostetaan huonokuntoisten teiden vaikutusalueelta ja ennakkoraivaamattomia risukoita. Pitkiä metsäkuljetusmatkoja ajetaan puuta, koska tietä ei palstalle ole. Puunostoa sanelee sen hetkinen puun tarve ja jos halutaan kesäkelpoista havutukkia, niin sitä haalitaan välittämättä suuremmin leimikkotekijöiden vaikutuksesta. Metsänomistajat menevät sekaisin, kun ostajat ostavat kuitenkin vaikka millaista pajukkoa tarjoaa tai miten huonokuntoisen tien varresta. Tien kunnossapitoon nykyinen maailma ei kannusta, kun tiehen sijoitettu raha ei välttämättä paranna puunhintaa kuten pitäisi.

    husse

    Runkohinnoittelussa nimenomaan idea on se, ettei tarviisi ennakkoon juoksennella mittaamassa puustoa ja rungon järeyttä, kuten lukitussa pystyhinnassa. Runkohinnoittelussa puun hinta määräytyy metsän mukaan, metsä kertoo totuuden. Persiilleen menee idea, jos metsänomistaja haluaa ostomiehen kanssa mittailla tarkasti ennen hakkuuta, minkä kokoinen poistettava runko olisi litrakooltaan. Sitten sama on tehdä se pystykauppa, kun puusto on mitattu ja tiedetään korjuukustannus suht tarkasti.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 184)