Käyttäjän husse kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 184)
  • husse

    Epäilen miten puu riittäisi Paltamon tehtaalle. Ja se yksi uusi sellutehdas nippanappa mahtuu Suomeen. Vaikutukset alkaisi olla hurjat, metsien kierto nopeutuisi ja luonnon kannalta ikäviä asioita alkaisi tapahtua.

    Kannattaisin pohjoisemmassa panostusta teiden kunnostukseen ja myös Kainuun junaradan kuntoon laittaminen. Se olisi satojen miljoonien investointi, mutta hyvien junayhteyksien saaminen nykyisille tehtaille parantaisi tilannetta kannolla ja tehtaalla. Kainuu ei tarvitse omaa sellutehdasta, vaan tieverkon kuntoon, junarata ja terminaalit, niin puu lähtee valumaan kohti länttä ja etelää tehtaille.

    mm Kainuusta ja Savosta päin yhteys Pietarsaareen on jo paranneltu.

    Tällaisia investointeja lisää, ei tarvita sellutehdasta.

    husse

    Jos samalle Kuopion paikalle olisi tehdasta ollut laittamassa pystyyn joku suurista metsäyhtiöistä, olisi se voinut mennä läpi ja olisin itsekin kannattanut.

    Nyt tämä Finnpulp oli Talvivaaran kaltainen viritelmä. Olisi tullut paljon itkua ja sotkua. Esim näiden kolmen suuren luottaisi hoitavan kaiken, jos jotakin tapahtuisi.

    Meillä on jo kolme kotimaista mutta kansainvälistä metsäjättiä. Kuitupuu ei tarvitse lisää kilpailua täällä. Sen sijaan sahainvestoinnit olisi tervetulleita. Erityisesti pikkutukeille ja parruille kun olisi menekkiä. Eli alle 15cm läpimitat. Nyt pohjoisessa isoilta alueilta menevät kuiduksi.

     

    husse

    Uudehko metsänomistaja:

    Mitä tarkoitat puolueellisuudella?

    Miksi vielä nykyään metsäalalla on voimissaan käsitys, että toimitaan poteroissa kylmän sodan hengessä ja pitäsi valita jokin puoli? Vasen, oikea? Ylä- vai alapuoli, oikea vai väärä puoli? Viherpiipertäjien puoli, kepulaisten puoli, sellukartellin puoli, kaikki niin pelottavia!

    MHY tekee liiketoimintaa ja on voittoa tavoitteleva, siinä missä muutkin. Kun maksat, saat mitä haluat. Talkoilla ilmaiseksi et välttämättä saa mitä haluat.

    Ja rahaa vastaan saat haluamasi muualtakin, kuin MHY:stä. Kaupallinen yrittäjä todellakin tekee rahaa vastaan juuri mitä toivot.

    Minä voin rahaa vastaan vaikkapa nuolla sinun puusi, ihan kummalta puolelta haluat.

    Palveluammatissa tehdään rahaa vastaan ihan mitä vain. Suomen laki asettaa ainoat rajat. Mutta ”puolueettomalla” MHY:llä on vieläpä rajoitteena jokin yhdistyslaki ja laki metsänhoitoyhdistyksestä!

    Kerroit kuitenkin selväsanaisesti mitä haluat. Omistat metsää, haluat perustellut esitykset toimenpiteisiin eri vaihtoehtoineen ja tekijän niille. Rahaa vastaan saat tämän monestakin paikasta.

    Saat sinun haluamasi vastaukset ja juuri sinun edun mukaiset toimenpiteet, kun maksat siitä palvelusta.

    husse

    Uusimmassa Metsälehdessä juttua; ”metsäalalla puhaltavat uudet tuulet”

    Mihin oikein tarvitaan MHY:tä ja yhdistysmaksua? Miksi samaa edunvalvontaa ei voisi tehdä yksityiset palvelun tarjoajat?

    husse

    Jaahas, tätä palstaa lukemalla huomaa, että osalla metsänomistajissa on edelleen pinnassa ajatusmalli, että puunhinta ja katkonta on tärkeimmät asiat metsänhoidossa, ja sitten jonkin ensiharvennuksen katkonnan perässä juoksentelevat. Tai sitten nimenomaan tänne palstalle seuloutuu nämä raskaimmat tapaukset metsänomistajissa. Harvennustarpeessa olevat metsät lahoaa pystyyn, kun ei raaskita myydä ”koska sellukartelli huijaa kuitenkin”

    Tärkeintä olisi laittaa saha laulamaan ja moto metsään ajallaan. Lopputulos on se tärkein, saada tuottava metsä aikaiseksi

    husse

    https://yle.fi/uutiset/3-10933291

    Etelä-Amerikassa palaa Amazonin sademetsä. Nyt viimeistään meidän pitää olla Suomessa viisaampia ja ottaa vakavasti ilmastotoimet ja lopettaa metsien hävitys Suomessa. Voiko enää hyvällä omallatunnolla tehdä avohakkuuta, kun tietää sen olevan tuhoisaa.

    husse

    Aloittaja pähkäili metsäyhtiöihin sijoittamista tammikuussa, kun kurssit pudonneet huipustaan 30%. Nyt elokuussa metsäyhtiöiden kurssit pudonneet vain lisää. Olisiko jo ostojen paikka?

    Pitää vain muistaa, että 60% pudonnut kurssi voi pudota vielä toiset 60%…

    husse

    Yrittäjän näkökulmasta ikäviä metsänomistajia ovat ne hintatietoiset, jotka kilpailuttaa puukaupat ja korjuun. Paras tilanne on kun pääsee yksin hieromaan kauppaa ilman että muut sorkkii väliin. Metsänomistajan kannalta tietysti paras että kilpailua on, mutta palvelun tarjoajan osalta vyötä pitää kiristellä jos meinaa tehdä halvemmalla kuin muut.

    husse

    Jos kuitupuun hinta olisi korkeampi, hakkuumäärät voisi nousta heti 100 miljoonaan mottiin.

    Ja päinvastoin tilanteessa, missä puusta maksettava hinta laskee, metsänomistajan erilaiset verot nousevat, lisäksi muu verotus ja entä jos kemeratkit lakkautetaan. Niin siinäpä haastava tilanne saada yksityisiltä metsänomistajilta ostettua yhtään enempää puuta. Jo nyt on paikoin hiukan hankalaa saada paskoilla puunhinnoilla metsänomistaja puukaupoille.

    husse

    ”Hyvät Meidän Metsämme tapahtumaan osallistujat,

    Metsä on elämän lähde ja kehto. Vuosisatojen kokemus on opettanut meille täällä, että ihmisen suhde metsään ei ole markkinasuhde eikä ensi sijassa hyötysuhde. Ihmisen suhde metsään on syvä riippuvuusssuhde. Meidän metsämme on meidän toivomme. Vuosi vuodelta, ilmastoraportti ilmastoraportilta on käynyt selvemmäksi, että metsät ja niiden hengitys ovat koko maailman elämän ehto. Siksi metsää on nyt entistä määrätietoisemmin puolustettava ahneutta ja lyhytnäköistä talousajattelua vastaan. Metsän edessä on oltava nöyrä, ihmisten edessä metsän elämää puolustettaessa luja. Meidän Metsämme -tapahtumalle ja teille osallistujille toivon sellaista viisautta, sellaista rohkeutta ja sellaista siunausta, jota tarvitsette.”

    Kari Mäkinen
    arkkipiispa emeritus

     

    Kuusamossa oltiin nöyriä ja nöyrät 170 hehtaaria aukkoa kirkon tilille.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 184)