Käyttäjän Husq165R kirjoittamat vastaukset
-
Mainiota pohdintaa. Toiveita tuntuu riittävän eri suuntiin, jotain konkretiaa voisi yrittää liittää mukaan. Onkohan sittenkään niin, että ”syksyllä” ilmastonmuutoksen hillintään tähtäävät toimet, monimuotoisuushuolet ja hiilinielukeskustelut (yms.) lopetetaan. Täytyisi löytää tuon suuntaisia lausuntoja muidenkin kuin Janus Putkosten esittämänä.
Kuinka todennäköistä oikeasti on, että seuraava hallitus irrottautuu kansainvälisistä ilmastosopimuksista. Samassa rytäkässä Suomen EU-ero. Käsittääkseni yhden puolueen agendalla se on, mutta aikataulu silläkin vaikuttaa epäselvältä. Laskelmatkin puuttuu ja aika monta muuta näkökulmaa pohtimatta.
Veikkaan, että Suomi ei ole lähtemässä ilmastosopimuksista minnekään, eikä EU:sta. Tässä tilanteessa EU-eron ajaminen onkin räväkkä visio, R. Piiparinen osaa tiivistää sen toiminnan mukavasti kahteen sanaan.
Husq165R 20.2.2023, 21:07Osu ja uppos.
Voi sitä mettää olla myös niillä, jotka eivät sitä (vähäänsä) toitota.
Jotkut jopa näyttää kerskuvan rääseköillään keskustelupalstoilla. Se voisi olla jonkun mielestä moukkamaista tai kuitenkin alhaista.
Husq165R 20.2.2023, 20:43Täällä on väläytelty Suomen eu-erosta, eliitin edustajan toimesta. Lähinnä kai metsäpolitiikan takia. Se on kohtalaisen reipas ehdotus tässä maailmanpolitiikan tilanteessa.
Rauno Piiparinen osaa tiivistää kahteen sanaan, mistä on tuossa haihattelussa on kysymys. Hän kun on sanan käytön virtuoosi.
Husq165R 20.2.2023, 20:32Vai vielä jäitä hattuun!
Alkaa vaikuttamaan yhä enemmän siltä että kaikki vähänkin kypsä on jo aavistushakattu koko eliitiltä, vuosia sitten. Toivottavasti olen väärässä. Edes tästä voinemme olla samaa mieltä. Onneksi eh tulee kuitenkin muutamille jo 5 v istutuksesta.
Puun hinta vaikuttaa jämähtäneen alle 1980-luvun tason (ostovoima), jos on uskomista. Kyllä se kerrataan vielä.
Tyhjiin näyttää monella menevän joka tapauksessa. Missä luurannee se itsenäinen talonpoika joka tekee ylpeänä itsenäisiä päätöksiä.
Jees H: Suuri osa jättää jo nyt tekemättä mitään. Luonnonsuojelullisista syistä. Ajattelevat kai hyötyä hakkaamattomuudesta/harventamattomuudesta.
Husq165R 16.2.2023, 13:54Hyvä, että lahopuu alkaa vihdoinkin samaan ansaitsemaansa arvostusta puuntuottajien keskuudessa. Aihe kiinnostaa laajalla rintamalla tälläkin keskustelupalstalla ja hyvät tulokset enää toimenpiteistä kiinni.
Ei kannata kuitenkaan lähteä kilpalaulantaan itsemme kanssa. Ei lahopuut sinne metsiin viikossa synny kuin poikkeustapauksissa, täältä luettua. Nyt vaan huomioimaan asia kiihtyvällä tahdilla, 10 v päästä tilanne voi olla jo paljon parempi. No parempi ainakin. Aluksi 10 mottia, seuraavassa 10 lisää. Hyvä tuloo!
Husq165R 14.2.2023, 14:13Jos mittarina on vaikka ympäristömyrkkyjen määrä niin varmaan on vielä hyvät vedet. Suurin ongelma on rehevöityminen ja sen aiheuttaa lähinnä typpi ja fosfori. Ne tulee pelloilta ja metsistä.
Limoittuminen, levien lisääntyminen, särkikalojen lisääntyminen, ruovikoiden lisääntyminen rannoilla, näkösyvyyden pieneneminen jne. Ongelma yhdistetään usein pieniin ja mataliin järviin.
Nuo samat merkit on jokaisen Pielisellä kalastavan tiedossa. Pielinen on kooltaan 100km x 10 km, ei pienimmästä päästä Suomen järvistä. Veden syvyyskin on helposti laajoilla alueilla 20-30m, syvimmillään 60m.
EDIT jälkeenpäin. Tieto ympäristömyrkkyjen määrästä ei ollut tiedossani.
Husq165R 11.2.2023, 15:14Tuossa taitaa olla oletuksena 10 viikon kasvukausi, jos oikein ymmärsin. Loppu jakolaskulla. Keskimäärin ehkä noin Suomen tasolla.
Taitavimmat puuntuottajat pystyy väitetysti omilla toimillaan moninkertaistamaan myös kasvukauden. Sillä konstilla pääsevät kuulemma helposti mä-taimikoissa 5m/3v -keskiarvokasvuun.
Husq165R 11.2.2023, 14:35Äläs ny vähättele. Myötähäpeä on tunne siinä missä muutkin.
Husq165R 9.2.2023, 14:53”Tunteisiinhan ne autot sitten joillakin näkyivät menneen.”
Totta töriset. Joitain tunteita liittyy sekä selkäkeikkanauruun että myötähäpeään.
Husq165R 8.2.2023, 08:14Tämä on hauska kisa, mielestäni nuori isäntä on johdossa.
Voisi tätä kilpailua edelleen kehittää. Esim. kuka saa tehtyä ympäristön kannalta vahingollisimman teon.