Käyttäjän Husq165R kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 384)
  • Husq165R

    Jos mittarina on vaikka ympäristömyrkkyjen määrä niin varmaan on vielä hyvät vedet. Suurin ongelma on rehevöityminen ja sen aiheuttaa lähinnä typpi ja fosfori. Ne tulee pelloilta ja metsistä.

    Limoittuminen, levien lisääntyminen, särkikalojen lisääntyminen, ruovikoiden lisääntyminen rannoilla, näkösyvyyden pieneneminen jne. Ongelma yhdistetään usein pieniin ja mataliin järviin.

    Nuo samat merkit on jokaisen Pielisellä kalastavan tiedossa. Pielinen on kooltaan 100km x 10 km, ei pienimmästä päästä Suomen järvistä. Veden syvyyskin on helposti laajoilla alueilla 20-30m, syvimmillään 60m.

    EDIT jälkeenpäin. Tieto ympäristömyrkkyjen määrästä ei ollut tiedossani.

    Husq165R

    Tuossa taitaa olla oletuksena 10 viikon kasvukausi, jos oikein ymmärsin. Loppu jakolaskulla. Keskimäärin ehkä noin Suomen tasolla.

    Taitavimmat puuntuottajat pystyy väitetysti omilla toimillaan moninkertaistamaan myös kasvukauden. Sillä konstilla pääsevät kuulemma helposti mä-taimikoissa 5m/3v -keskiarvokasvuun.

    Husq165R

    Äläs ny vähättele. Myötähäpeä on tunne siinä missä muutkin.

    Husq165R

    ”Tunteisiinhan ne autot sitten joillakin näkyivät menneen.”

    Totta töriset. Joitain tunteita liittyy sekä selkäkeikkanauruun että myötähäpeään.

    Husq165R

    Tämä on hauska kisa, mielestäni nuori isäntä on johdossa.

    Voisi tätä kilpailua edelleen kehittää. Esim. kuka saa tehtyä ympäristön kannalta vahingollisimman teon.

    Husq165R

    Voi noita harmin aiheuttajia. Ikävä näyttää kuitenkin olevan kova, taitaa olla kaksisuuntaiset aatokset. Siinä ihmettelyssä taisi olla kyse siitä, että itse kirjoitit että ei löydy yhtään lahopuuta koko tilalta, ja seuraavana päivänä sitä olikin ”melkein 30 kuutiota hehtaarilla”. Paljon kun kirjoittaa, ja näköjään eri nimimerkeillä, niin et välttämättä muista miten asia oli eilen.

    Husq165R

    Ei ollut huvittavaksi tarkoitettu, minulta taitamattomasti ilmaistu.

    Olisi pitänyt laittaa että ”ehkä joidenkin mielestä”. Kun tätä palstaa vilkuilee niin henki lienee se, että Kujalan edustama jk on armageddonista seuraava, yksi pykälä pahuuden ytimen suuntaan.

    Husq165R

    Olikohan Kujala tms. kun oli puuhamiehenä ja pyöritti EU:n kautta Suomeen samalla uudet metsälait, MHY-pakkojäsenyyden purkamisen ja muut rippeet. Ei ollut kansalaistottelematon, mutta ilmeisen uudistushenkinen, tai petturi. Vaikea nähdä, että S-L Anttila tai Metsähallitus olisi olleet asiassa kärkenä.

    Husq165R

    Niippäseon, taas kerran. En epäile hetkeäkään, etteikö nimim. Visakallo osaisi mitata kasvua nyt, vaikkapa 15 vuoden päähän. Puiden kasvua, jota ei vielä ole olemassa, mutta mitattavaksi asti kuitenkin.

    Taitamattomat joutuu tyytymään simulointeihin, kasvatusmalleihin, joita ovat kehitelleet mm. eri lämpösummille. Simulointi on tässä kohtaa vähä niiku ennustamista, tai valistunutta arvailua. Noihin ei sisälly useinkaan syksyn kriisejä eikä salaliittoja.

    Esim. tuollaisia ne kirjoittelee. Monen sorttisia käyriä ne simuloi myös Motti-ohjelmissa yms.

    Myöhempi harvennus – Toteutus | Metsänhoidon suositukset (metsanhoidonsuositukset.fi)

    Husq165R

    Ennen kuin tämä ajautuu siihen, miten stasi mahdollisesti vaikutti otsikon juttuun, voitaneen palata hetkeksi taustoihin.

    300 kohdetta vuosittain, ympäri Suomen. Keski-Suomi osa kokonaisuutta, koko maan tulokset valmistuu alkuvuodesta 2023.

    Tässä Keski-Suomen tapauksessa 1200 koealaa. (Kasvutappiolaskelmat yms. gradu-tasoa, tosin joku sitä gradua on ohjannut.)

    Aikasarja vuodesta 2016.

    Olisi nyt hyvä saada rinnakkainen selvitys, mikä olisi kattavuudeltaan suurin piirtein samaa tasoa. Sen jälkeen olisi älyllisesti rehellisempää kiistää tämän selvityksen tulokset.

    Koska vaikuttaa siltä, että parempaa tietoa on jossain, olisi hyvä julkistaa se. Toistaiseksi se väitetty  ”parempi selvitys” on osoittautunut salassa pidettäväksi.

    Tasaikäisrakenteisten metsien korjuujälkitarkastusten aikasarja (metsakeskus.fi)

    Metsien ensiharvennukset eivät ole suositusten mukaisia | Metsäkeskus (metsakeskus.fi)

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 384)