Käyttäjän Husq165R kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 384)
  • Husq165R

    EDIT Liekö metsätilojen pirstoutuminen pysähtynyt. Vaikuttaa siltä, että myöskään metsänomistajien kaupungistuminen ja koulutustason nouseminen ei ole päättävissä instansseissa huomioiden kärkipaikoilla. Monitavoitteisten metsänomistajien lisääntymisen kohdalla hiljaisuus on korvia huumaavaa.

    Sama nuotti jatkuu mtk/mhy/yms. -osastoilla. Maailma muuttuu ympärillä kovaa vauhtia, mutta usko neliraajajarrutukseen ja ongelmien kieltämiseen on kova.

    Husq165R

    Menköön sitten, että A. jalkasen lähde on kesk, referoitu tosin Liberasta. En lukenut alkuperäistä, joten luotan tällä kertaa välitetyn edes suuntaa antavaan oikeellisuuteen.

    Varmaankin jotain tuota. Kyseessä on kuitenkin tyypillinen kateusvero (Timpalta tähän jotain!), toimii usein helppona täkynä neuvotteluissa: ”… luovumme sitten tuon veron poistamisen vaatimuksesta, jos tuo ja tuo toiveemme pidetään…”

    Miten lähellä tuon veron poistuminen voisi 5 v sisällä olla? Kokkareille saattaisi sopia. Persujen herraviha estää kaikki tuon suuntaiset, jos nyt yleensä hallitukseen ovat menossa. Vasureissa tuskin huutavaa kannatusta.

    Pienpuolueista Maalaisliitossa eivät tiedä itsekään mitä mieltä ne milloinkin on, ks. persut. Rkp:lle sopii kaikki, ks. Maalaisliitto.

    Olkoonkin, että politiikka on mahdollisuuksien taidetta.

    Husq165R

    ”Toimeliaisuuden” ja sitä kautta hakkuiden lisääntyminen vaikuttaisi olevan jonkin verran ristiriidassa sen tutkitun tiedon kanssa, että hakkuita pitäisi nimenomaan vähentää.

    Jos lahja- ja perintövero poistettaisiin, kannattavuushyppy tuskin olisi sitä luokkaa, että metsiä säästyisi niiden ansiosta hakkuilta. (Kun ei olisi matalatuloisten pakko hakata verojen maksamiseksi.)

    Yleisellä tasolla, haihattelulta kuulostaa. Lahja- ja perintöveron tuotto valtiolle (500 milj € ?) ei ole kummoinen erä. Sen kokoinen kuitenkin, että ei tuo näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa ole lähtemässä minnekään, veikkaan. Kokkarit saattaisi haluta poistaa, mutta monelle muulle puolueelle voi olla kynnyskysymys.

    Husq165R

    Kantojen nosto ei ole ongelmatonta, eikä se sovi joka paikkaan. Siksi sitä ei kannata joka kohtaan ratkaisuksi tarjota.

    Sillä on vaikutusta muuhunkin kuin itse toimintaan, esim. vesiensuojeluun. Kaikkia vaikutuksia ei edes ole tutkittu.

    Kantojen poisto – Metsälehti (metsalehti.fi)

    Husq165R

    Kuka sellaista on väittänyt?

    Lähinnä sinä. Tästä aiheesta vauhti on ollut luokkaa 365 viestiä/v, joinain vuosina tuplaten. Joka syksy on ”pää tulossa vetävän käteen” ja kaikki nuo teemat ”painuu unohduksiin”.

    No. Sen näemme tulevassa hallitusohjelmassa, että mainitaanko ilmastonmuutosta, monimuotoisuutta tai hiilinieluja. Ja unohtuuko nuo EU:ssa (kin). Kun tulee niitä muita aiheita tilalle.

    Husq165R

    Mainiota pohdintaa. Toiveita tuntuu riittävän eri suuntiin, jotain konkretiaa voisi yrittää liittää mukaan. Onkohan sittenkään niin, että ”syksyllä” ilmastonmuutoksen hillintään tähtäävät toimet, monimuotoisuushuolet ja hiilinielukeskustelut (yms.) lopetetaan. Täytyisi löytää tuon suuntaisia lausuntoja muidenkin kuin Janus Putkosten esittämänä.

    Kuinka todennäköistä oikeasti on, että seuraava hallitus irrottautuu kansainvälisistä ilmastosopimuksista. Samassa rytäkässä Suomen EU-ero. Käsittääkseni yhden puolueen agendalla se on, mutta aikataulu silläkin vaikuttaa epäselvältä. Laskelmatkin puuttuu ja aika monta muuta näkökulmaa pohtimatta.

    Veikkaan, että Suomi ei ole lähtemässä ilmastosopimuksista minnekään, eikä EU:sta. Tässä tilanteessa EU-eron ajaminen onkin räväkkä visio, R. Piiparinen osaa tiivistää sen toiminnan mukavasti kahteen sanaan.

    Husq165R

    Osu ja uppos.

    Voi sitä mettää olla myös niillä, jotka eivät sitä (vähäänsä) toitota.

    Jotkut jopa näyttää kerskuvan rääseköillään keskustelupalstoilla. Se voisi olla jonkun mielestä moukkamaista tai kuitenkin alhaista.

    Husq165R

    Täällä on väläytelty Suomen eu-erosta, eliitin edustajan toimesta. Lähinnä kai metsäpolitiikan takia. Se on kohtalaisen reipas ehdotus tässä maailmanpolitiikan tilanteessa.

    Rauno Piiparinen osaa tiivistää kahteen sanaan, mistä on tuossa haihattelussa on kysymys. Hän kun on sanan käytön virtuoosi.

    Husq165R

    Vai vielä jäitä hattuun!

    Alkaa vaikuttamaan yhä enemmän siltä että kaikki vähänkin kypsä on jo aavistushakattu koko eliitiltä, vuosia sitten. Toivottavasti olen väärässä. Edes tästä voinemme olla samaa mieltä. Onneksi eh tulee kuitenkin muutamille jo 5 v istutuksesta.

    Puun hinta vaikuttaa jämähtäneen alle 1980-luvun tason (ostovoima), jos on uskomista. Kyllä se kerrataan vielä.

    Tyhjiin näyttää monella menevän joka tapauksessa. Missä luurannee se itsenäinen talonpoika joka tekee ylpeänä itsenäisiä päätöksiä.

    Jees H: Suuri osa jättää jo nyt tekemättä mitään. Luonnonsuojelullisista syistä. Ajattelevat kai hyötyä hakkaamattomuudesta/harventamattomuudesta.

    Husq165R

    Hyvä, että lahopuu alkaa vihdoinkin samaan ansaitsemaansa arvostusta puuntuottajien keskuudessa. Aihe kiinnostaa laajalla rintamalla tälläkin keskustelupalstalla ja hyvät tulokset enää toimenpiteistä kiinni.

    Ei kannata kuitenkaan lähteä kilpalaulantaan itsemme kanssa. Ei lahopuut sinne metsiin viikossa synny kuin poikkeustapauksissa, täältä luettua. Nyt vaan huomioimaan asia kiihtyvällä tahdilla, 10 v päästä tilanne voi olla jo paljon parempi. No parempi ainakin. Aluksi 10 mottia, seuraavassa 10 lisää. Hyvä tuloo!

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 384)