Käyttäjän hogi kirjoittamat vastaukset

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
  • hogi

    Tarkennetaan vielä, että kuvio on etelässä. Lehtikuusi on vihonviimeinen vaihtoehto, talviaikaan poikkeuksellisen ruma. Niitä ei varmasti istuteta yhtäkään. Hirvituhoriskiä ei ole juuri lainkaan, koska kuvio lähellä tietä ja asutusta.

    Kannonnosto arveluttaa, kuvio on helposti vesoittuva ja ylimääräinen raivaussahatyö ei kiinnosta, muitakin hoidettavia kuvioita on riittävästi. Siksi tässä tapauksessa pitäisi pyrkiä kohtuullisen helppohoitoiseen vaihtoehtoon. Jalopuumetsikkö olisi kyllä hieno – ylimääräistä askaretta taitaa tulla tosin liikaa.

    hogi

    Heinittyminen kuviolla ei ole kovin paha ongelma – vadelma, sananjalka yms. sitäkin pahempi. Samoin lehtipuuta tulee luonnostaan liikaakin. Vaikka varsinaisessa taimikonhoidossa vetää kaiken lehtipuun alas, niin ensiharvennuksessa tulee kuitenkin hieman koivukuitua.

    Istutin vastaavalle pohjalle (mutta pohjoisrinne) vuonna 2007 mäntyjä kokeeksi kuusentaimien joukkoon laikkumätästetylle pohjalle. Ovat kasvaneet hyvin, ovat nyt noin reiluja kolmemetrisiä (hieman pidempiä kuin samaan aikaan istutetut kuuset). Laatukin näyttäisi olevan ihan ok nopeasta kasvusta huolimatta. Tämän takia aloituksen ”taimicoctail” kiinnostaisi.

    hogi

    Kaksoisvakka on ollut käytössä vuodesta 2007. Olen tykännyt kovasti, silloin hankittaessa ei hintaeroakaan ollut tavalliseen niin paljon kuin nykyään. Ainoa huono puoli tuossa on se, ettei lannevyön solki pidä kunnolla, luistattaa hihnaa löysemmäksi ja aina välillä joutuu kiristämään.

    Samoin luottometsurini on käyttänyt vakkaani talossa ollessaan, yksikaukaloinen jää hyllylle.

    Kaksoisvakkaan mahtuu nippa nappa laatikollinen (150-160kpl) taimia. Kaksoisvakan etu korostuu, mitä pidempi matka on taimilaatikoille.

    hogi

    Voisi olla pienimmän riesan tie ja kokonaisuuden kannalta paras vaihtoehto, jos porukalla päättäisitte, että ko. hankala osakas voi käyttää tietä vapaasti, muttei ole tien osakas.

    Ei tietysti ole periaatteessa oikein muita kohtaan, mutta jos hoitokunta on muuten toimiva ja yhteishengeltään hyvä, voisi ko. vaihtoehto olla lopputuloksen kannalta paras.

    Yhdestä tälläisestä tapauksesta on kokemusta ja yllämainittu ratkaisu on toiminut hyvin jo vuosikausia.

    hogi

    Stihlin äänenvaimentimiin ei kannata käyttää perinteistä karstanhävitystekniikkaa, eli polttamista kosanitoholla. Kevytvalusta tehdyt äänenvaimentajat sulavat yllättävän alhaisessa lämpötilassa. Hieman v-tutti tänään kun äänenvaimennin lirahti karstoja polttaessa. Uusi vaimennin ei ole ihan halpa, taas joutuu muutaman motin sahailemaan.

    hogi

    Nopea googlailu ei löytänyt yhtään tutkimustuloksia aiheesta. Tietääkö joku tutkimuksia tai opinnäytetöitä tehdyn?

    hogi

    Kuuset alkoivat n. viikko sitten työntämään toista vuosikasvua tälle kesälle. Ensimmäinen + toinen kasvu tältä kesältä nyt 119cm ja lisää tulee koko ajan. Paikka -07 istutettu OMT etelärinne Häme-Uusimaa alueella. Reikäperattu viime vuonna ja taimet tänä vuonna lannoitettu. Pituutta parhailla kohta 4m., huonoimmilla vasta reilu metri.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)