Käyttäjän Hiluxmetsuri kirjoittamat vastaukset
-
Koivuaiheinen hieman tähän liittyvä sivujuonne:
Mistä tunnistaa pienen rauduskoivun jos siinä ei ole lehtiä?
Ihan vaan siksi kiinnostaa, että olen menossa ensiksi reikäperkaamaan yhtä länttlä, jossa on luontaisesti syntyneitä koivuja kuusten ympärillä. Ovat 4… 6-vuotiaita eli parhaassa raivausiässä. Koivuja on huomattavan paljon verrattuna kuusentaimiin.
Reikäperkauksen jälkeen ehkä keväällä istutan lisää kuusia tai sitten saattaa kääntyä kasvatussuunta koivulle. Tämä taitaa olla justiinsa se tavallisin tarina.
Hiluxmetsuri 13.9.2013, 16:18Eikö yhteismetsän säännöissä todellakaan ole sellaista kohtaa, joka jo heti estää kuvatun kaltaisen kuppaamisen ja oheispuuhan ? Voiko sääntöihin kirjata sallittuja ja kiellettyjä asioita. Voiko sääntöjä muuttaa osakkaiden kokouksella?
Yhtä hyvinhän yhteismetsän nimissä sitten voitaisiin mennä vaikka Linnanmäelle, artisti maksaa…
Hiluxmetsuri 13.9.2013, 16:10Mulla ei ole hirvet tulleet konepellille kurkkimaan eikä ehkä niin tulekaan kun on nokalla nautarauta ja maavaraa hiukka enemmän kuin normiautossa.
Yleensä ei tarvinne ajaa kannokossa tai mudassa ja joka paikkaan on tiet, mutta ei kai auton maastokelpoisuudesta haittaakaan ole.
Minulla ei ole mönkkäriä, palsta on 700 m pitkä ja autolla pääsen kannokoksi hakattua uraa pitkin melkein puoleenväliin. Tuonne ei ole muuta reittiä. Ei siis ole muuta vaihtoehtoa kun joko kävellä tai sitten mennä autolla, joka tuossa kannokossa etenee-hitaasti mutta kuitenkin 🙂
Citymaastureiden kannokkoajo-ominaisuudet lienevät vaihtelevia, mutta oikea ongelma on peltien raapiutuminen tai lommoutuminen.
Muutenkin maastoajossa täytyy muistaa varoa juurien vahingoittamista eikä tuonne metsän sekaan kannata ihan joutavikseen mennä.
Halvinta olisi mennä mopetilla, niin kuin Ammattimies alkuaikoinaan.
Hiluxmetsuri 13.9.2013, 10:54Ei kait tuossa mitään pahaakaan ole. Saa itse tehtynä aimo hyvän korvauksen omalle työlle. Jää sitten ylähuuli leivän alle tai päälle. Mulla ainakin tuppaa ylähuuli aina tulemaan nimenomaan leivän päälle.
Hiluxmetsuri 10.9.2013, 22:47Parin kuusen kaato kesällä ja urean laittamatta jättö. Tämän kyllä koetin paikata laittamalla ureat kaksi viikkoa myöhemmin, mutta tuskin enää auttoi. Olisin laittanut ureat heti jos olisin tiennyt, mutta kirjasta lukemalla opin juurikäävän torjunnan vakavuuden vasta myöhemmin.
Hiluxmetsuri 9.9.2013, 06:49”Olen salailusta kuukauden MS 241 CM sahalla ja kylmänä saha lähtee hyvin käyntiin,mutta tankkauksen jälkeen saha kyllä käynnistyy,mutta ei kestä kaasua ja sammuu parikertaa ennenkuin taas suostuu ottamaan kierroksia. Käyntiinkin saa nyhtää useampia kertoja.”
Omat kokemukset 241:stä:
Kylmänä siis starttaat laittamalla pysäytysvivun ihan alas ja nyppäset käymään.
Jos sahailet ihan lyhyitä pyrähdyksiä niin kuin minä rakennushommissa joskus, eli sahaat yhden lankun poikki ja sitten sammutat sahan, niin lähtee mulla ainakin heti tulille kun laittelet sen vivun keskiasentoon, eli ei alimmaiseen. Lähtee ihan heti eikä mieti yhtään. Todella mukava ominaisuus kun ei tartte nykiä itteensä ruvelle koko ajan. Sitä sylinterin päällä olevaa nappulaa painamalla saa startin vieläkin kevyemmäksi.
Ihan alussa eli ensimmäisten tankillisten aikana mun sahalla oli pieni taipumus hiukka empiä kun antoi kaasua. Ei ottanut heti kierroksia vaan pohti jonkun hetken ja sitten kyllä heräsi ihan normisti. Nyt ehkä 20 tankillisen jälkeen ei tuota ilmiötä enää ole ja nyt tuo puruntuottokone on just hyvä.
Nyt en ole tosin hetkeen käyttänyt 241:stä kun taloon tuli 261 ja enimmäkseen katkon pöllejä. Siihen tuo isompi on mukavampi. Oksimiseen 241 on mukava.
Mulla on sahassa ollut aina valmisbensat, oon putsannut suodattimet useimmin kun tarvitsisi ja tulpankin olen tarkastanut.
Koetapa niin, että laitat vivun keskiasentoon kun starttaat pian tankkauksen jälkeen. Kone on kuuma eikä taida tarvita enempää bensaa. Tuo sammuminen kaasuttaessa viittaa ihan samaan ilmiöön.
Ohjekirjan mukaan 5-15 tankillista menee ennenkuin tehdasjäykkyys katoaa ja laite vetreytyy.
Mukavia puruntuottohetkiä 🙂
Hiluxmetsuri 8.9.2013, 18:08Alkaa olemaan kohta koko vaatekaappi porukalla esillä, mutta näin kai se oikea asukokonaisuus löytyy 🙂
Tuosta paidan kastelusta: se toimii silloin kun on tosi kuuma eli paidasta todella haihtuu vettä. Hieman viileämmällä helpottaa kun paita imee hikeä eli iho luovuttaa lämpöä hien mukana. Jos hiki imeytyy, niin lämpö lähtee kehosta. Jos taas paita on märkä, niin siihen ei ” mahdu” enempää vettä ja kuumuus vaivaa.
Hyviä vinkkejä 🙂
Hiluxmetsuri 8.9.2013, 16:46Viilentäviä vaatteita ei taida olla olemassakaan, paitsi ehkä astronauteilla.
Tuo nestetankkaus on olennainen juttu. Minulla on päivän keikkaa varten mukana 4,5 litraa kivennäisvettä. Kaikki menee. Pelkkä vesi ei tosiaankaan toimi, tulee suolanpuutos.
Sitten kun tarpeeksi hikoaa, niin vaihdan paidan ja aloitan uuden paidan kastelemisen. Päivän päätteeksi on pari märkää T-paitaa odottelemassa kuivumista.
Viime talvena sahaillessa muutaman asteen pakkasessa riitti housut ja T-paita kunhan oli kaulaliina kaulassa. Tauolla tulee sitten äkkiä kylmä märän paidan kanssa.
Taitaa olla vain kaksi ratkaisua: raivailla heiniä shortseissa kesällä tai sitten tureikkoja paksummissa vaatteissa pakkasilla.
Hiluxmetsuri 8.9.2013, 12:15Sähköverkko on teollistuneen yhteiskunnan selkäranka ja eikä tämäkään keskustelu täällä etenisi sähköttä.
Sähkön toimitusvarmuutta voidaan parantaa monin keinoin, mutta reunapuuston poisto johtoalueelta lienee yksi selkeimmistä ja kustannustehokkaimmista. Vaihtoehtona avolinjoille olisivat maakaapeloinnit, joiden kertakustannus on sitä luokkaa, että tuolla hinnalla raivailee melkoisen määrän linjojen reunuksia.
Kuluttajan tilanne paranee sillä verkkoyhtiöitä velvoitetaan epäsuorasti parantamaan sähkönjakelun toimitusvarmuutta nostamalla katkosaikojen korvauksia. Verkkoyhtiölle tulee entistä kiinnostavammaksi raivata linjoja.
Niinkuin aikaisemmin on todettu, sähköverkot ovat monopoliluonteista liiketoimintaa ikuisella pitoajalla. Metsänomistajan kannalta linja, joka menee maiden läpi, muodostaa siis ikuisen haitan ja korvauksen maa-alan käytöstä tulee myös perustua tuolle periaatteelle. Kertakorvaus ja pakkolunastus eivät ole tätä päivää.
Isommilla jännitteilla sähkön siirto hyödyttää satoja tuhansia ihmisiä ja pienemmillä taas edunsaajia voi olla vain kylällinen.
Mielestäni johtojen korvauksen pitäisi olla suhteessa verkkoyhtiön saamaan hyötyyn, toki ottaen huomioon metsänomistajalle aiheutuvan haitan.
Hiluxmetsuri 6.9.2013, 06:15Kuvaamasi tilanne vaikuttaa kyllä sellaiselta, että siihen puuttuminen on aiheellista. Ei voi olla niin, että yhteismetsän nimissä järjestetään sellaista, joka ei sen toimenkuvaan kuulu eikä etenkään sellaista, joka loukkaa osakkaiden yhdenvertaisuutta.
Olisiko joku joskus aloittanut tuonkaltaisen kuppauksen, saanut sille kannattajia ( niinkuin kaikki muiden rahoilla tehtävät asiat tuppaavat saamaan) ja sitten hiljaisemmat ovat vaan maksaneet lystin. On syntynyt peitellyn osingonjaon kaltainen tilanne.
Tukea sinulle oikeudenmukaisuuden tavoittelussasi.