Käyttäjän hikinen94 kirjoittamat vastaukset
-
Johtuu siitä, että lupakäsittely järjestelmä on tyystin toinen, kuin suomessa. Siellä kunnallishallinto on lupien myöntäjä ja valitusmahdollisuudellakaan ei voida lupia torpata. Suomessa maailman parhaassa maassa taasen voidaan valittaa asiasta kuin asiasta, vaikka nämä valitukset tuottavat yhteiskunnalle ongelmia ja kustannuksia.
Näiden suojeluporukoiden järkeä on syytä epäillä, valituksillaan saivat Ylämaan koirasusi laumankin lopetuksen jäihin. Nythän tämän lauman sekasikiöitä alkaa löytyä milloin mistäkin eteläsuomesta. Millaista suden suojelua tämä on, kun edistetään tällaista. Eikö suden lajipuhtaus ole ollenkaan tärkeää. Minä kutsuisin tätä lähinnä terrorismiksi.
No, kysymys onkin siitä, onko näitä sattunut ja tuleeko sattumaan. Varmaankin useita tuhansia, kenties kymmeniäkin tuhansia myllyjä pyörii alueella, missä jäädä muodostuu ja ei taida ensimmäistäkään tapausta sattuneen 🤔
Jos varoitetaan jostain vaarasta, mistä tahansa, on äärimmäistä pöljyyttä olla uskomatta ja vastuu on itsellä. Myllyn omistajille lienee selvää, että varoitustaulut on tarpeeksi kaukana, ei sielläkään haluta pientäkään riskeä ottaa. Hyvin helppo on taulut laittaa vähän kauemmaksi .
Sitä ensimmäistä odotellessa. Karhun kynsiin joutuminen lienee moninkertainen riski metsässä liikkuessa
Kuten myös on mahdollista saada meteoriitti päähän. Onhan noita pyörinyt jo aika pitkään ympäri skandinaviaa, eikä ole sitä ensimmäistäkään tapausta sattunut.
Vieläkö nämä silmävaraisesti katsotaan 🤔
Onkohan kaikilla sahoilla samat tavat selvittää tukin laatu 🤔🤔 Itse olen hankinnalla tehnyt/teetättänyt tukkejakin. Muutaman lengon ” koetukin” olen vähän uteliaisuuttani laittanut pinoon ja kyllä näistä hylsy on tullutkin. Kaiken kaikkiaan hankinnoilla tehdyissä harvennuksillani on ollut itseänikin arveluttavia tukkeja aina joukossa. Hylky prosentti on siitä huolimatta jäänyt pieneksi.🤔
Noinhan se varmasti käy sahatavaran osalle, mutta täyden hinnan kumminkin puunmyyjä noista saa.
Tyvivääriä mäntyjä kyllä syntyi näiden avojuuri taimien vuoksi asialle asti aikoinaan. Ostin vuosikymmeniä sitten tilan, jossa oli 5 ha tällaista kiikkutuoli nuorta männikköä. Mietiskelin, että näinköjän tuosta tukkeja tehdään milloinkaan. Harventelin pariin kertaan kuvion, ottaen juurikin pahinpia pois. Siihen sai tuolloin vielä pystykarsintaan kemeran ja senkin tein. Aika moni karsituista oli tyvivääriä, näinköhän kemeraehdotkaan oikeasti täyttyivät. Kun nyt käy katsomassa metsää, saa hämmästellä, miten komea männikkö on syntynyt. Näköjään luonto korjaa paljon tätäkin vikaa, puhutaan puun läskin kasvusta.
Mielenkiinnosta katselin kesämökkien rakennusmääriä eri aikakausina. Huiput oli 90 luvun alkupuolella n 8000, siitä on jäljellä enää noin kolmannes. Kylläkin korona vuonna 2021 oli piikki, joka on lähtenyt sitten selvään laskuun. Näiden rakentaminen on pitkälti noilla suurilla vesitöillä, joihin ei etelä suomesta ole pitkä matka. Lisäksi lappi edelleen. hiihtokeskusten vuoksi kiinnostaa. Aikoinaan asuinpitäjässäni näitä rakenneltiin paljon, lähes joka veden rannalle näitä syntyi. Nyt niitä epätoivoisesti kaupataan ale hintoina. Ei varmaan montaa mökkiä viimeiseen 10 vuoteen ole rakennettu. Uskoisin, että muuttotappio kunnissa, joita on valtaosa suomen kunnista tilanne on saman suuntainen.
Konnevesi taitaa olla sopivan matkan päässä eteläisestä suomesta ja tietysti muita isonpia kaupunkeja vielä lähettyvillä. Kun noustaan ylemmäksi rakentaminen hiipuu ja esim pohjois- savon kohdalla se on jo tosi vähäistä. Myytäviä mökkejä voi käydä netistä vilkaisemassa, niitä on paljon. Seurailen noita fb.n tuulivoima sivustoja, joissa kirjoittelee pääasiassa vastustajat. En ainakaan ole törmännyt kirjoituksiin, joissa valitetaan puuttuvan rakennusoikeuden vuoksi. Onko Konnevedelläkään tarvetta tuolle 🤔
Varmaankin saa, omassa laajassa pitäjässäni ei kyllä montaa mökkiä ole vuosikymmeniin rakennettu. Myytävänä kyllä on kymmeniä. Sama kehitys on kyllä joka paikassa pl. joku saimaa ja etelän suuret vesistöt. Aikoinaan tietty ikäluokka näitä väkersi, mutta heidän jälkeläisensä eivät halua enää niitä ja haluavat eroon. Korona osassa suomea vähän muutti kehitystä, mutta jo niistäkin on osa jo myynnissä. Tämä rakennuskielto vouhotus on samaa sarjaa, kuin tuo mikromuovikin. Eli sarjassamme tarinoita, uskokoon ken tahtoo.
AJ voinee kertoa, montako mökin rakennuslupaa esim Kangasniemelle on haettu viimeisen viiden vuoden aikana. Aikahan käsittää vuosia, jolloin myllyistä ei ollut tietoa. Onko myös kukaan valittanut, ettei saanut haluaamaansa rakennus lupaa myllykaavan vuoksi.