Käyttäjän hemputtaja kirjoittamat vastaukset
-
#### Aina tämä sama aihe pulpahtaa pintaan. Minusta Kemera tuista ei pidä luopua niin kauan, kuin muutakin yritystoimitaa tuetaan. Miksi metsänomistajien pitäsi olla vain maksavana osapuolena, kun muut nauttivat tuista?
Edellä eräsnimimerkki väitti, että Valtio ottaa omansa takaisin, kun kemeratukihommien menoja ei saa vähentää verotuksessa. Tilanne on muuttunut. Kemeratuet ovat verotettavaa tuloa, ja ko. töiden kulutkin saa vähentää.
Lähetetty: 1 h, 5 min sitten
Lähettäjä: MaalaisSeppo
Pisteiden keskiarvo: ####No perhana ja anteeksi.
Hyvä, että korjasit. Olisi tuo pitänyt muistaa ja oikeastaan muistinkin. Tuli vain pätkis.
Homma menee toiseen valoon, kun kemera on verotettavaa tuloa. Muistelin vanhoja.
Siitä huolimatta saattaa olla valtiolle ihan kannattava investointi ja metsänomistajalle pieni lisätulo.
hemputtaja 23.1.2014, 17:41Mielenkiintoinen kuvio. Lopettaa vai ei.
Epäilen, että jos tähtäin on riittävän pitkä, kannatta valtion hyvinkin maksella kemeroita. Saa ne takaisin ennemmin tai myöhemmin.
Riippuu hiukan siitä miten pelataan. Myyntiverotuksen vuoksi kannattaa tietenkin miettiä kannattaako kemeroita hakea.
Jos hakee ja saa, seuraavan puukaupan yhteydessä valtio vie ainakin osan tuista takaisin kun kemeralla avustetuista töistä ei saa verovähennystä.
Jos tilalla ei ole myytävää – mikä ei ole harvinaista sekään – kemeroiden avulla veronalaista myytävää tulee markkinoille hieman nopeammin. Lisäksi voi olla ainut pikku tulo, jonka omistaja saa metsätilastaan ja työstään.
Pieniä metsätiloja Suomessa riittää. Myyntitulo niistä jää vähäiseksi ja ilman tukia voivat hoitorästit kertyä.
hemputtaja 18.1.2014, 15:55### Tarkenna hemputtaja.
Minä en ymmärrä, minka puun takana piru istuu?
Lähetetty: 5 h, 13 min sitten
Lähettäjä: juuso8 ###No mitenpä tuota tuntumaa tarkentaa. Laki tuppaa olemaan niin kuin se luetaan ja suosittelen tutustumista.
Sen vähän perusteella mitä tuota vilkuilin, on uudistettu ja lisätty yksiä sun toisia rajoja ja kun kerran säädöksissä on koitettu määritellä miten metsää on hoidettava, sitä on myös pakko valvoa.
Esim. kuvion uudistumiskelpoisuuden tarkistus ei ole ihan vapaamuotoista.
Suosittelenkin jk:n harrastajille säädösten tarkkaa lukemista. Turha luulla, että riittää hakkuu kerran kymmenessä vuodessa. Pitää varmistaa myös, että metsä jatkaa kasvuaan, kuten tietysti enemmistö tekeekin.
hemputtaja 18.1.2014, 10:26Puun poltto saastuttaa. Aivan varmasti, varsinkin osaamaton poltto.
On vain ihmiskunta puun poltolla selvinnyt. Tosin joskus poltetaan lantaakin. Älytöntä tehdä iso numero yhdestä osatekijästä.
Noita saastuttajia kun löytyy. Hiljan oli jossain väite, että kynttilät ovat koti-ilman pahimpia saastuttajia, minkä uskon enemmittä puheitta.
Epäilen, että kynttilät voivat olla pahempi tappaja kuin puun poltto.
Kynttilät on heti kiellettävä. Hautuumaatkin savuttavat pienhiukkasia niin maan hemmetisti joinain päivinä vuodesta.
Tutkimuksen rahoittajaa en tiedä, mutta seuraukset voi arvata. Lyhyellä varoitusajalla alkaa ympäristöministeriö suoltaa puun polton normistoja.
Uunien valmistajat saavat kehitellä uusia tuotteita, mikä nyt ei ole välttämättä huono asia.
hemputtaja 18.1.2014, 10:07### —snip–
Meillä taas siirryttiin kerralla Euroopan vapaimpaan metsälainsäädäntöön.
Lähetetty: 12 h, 40 min sitten
Lähettäjä: Puun takaa ###Ollaankos sitä nyt ihan varma, että Euroopan vapain.
Huolimattoman silmäilyn perusteella en menisi vannomaan juuri vanhaa paremmiksi uudistettujen säädösten vapausasteita.
Panee epäilemään, että valvontaa pitää lisätä tai ainakin tehostaa, että kaikki ”hienoudet” saadaan perille.
hemputtaja 17.1.2014, 19:23Tässä on vähiinsä arveltu metsäkeskusten töiden loppuvan, kun nyt ihana vapaus koittaa metsälain hirmuvallasta.
Silmäilin huolimattomasti noita uudistettuja metsälakeja.
Mitenkäs tuli sellainen hytinä, että metsäkeskuksilta eivät työt suinkaan lopu. Päin vastoin. Valvottavaa taisi tulla lisää.
hemputtaja 16.1.2014, 15:24Ettei vain olisi esimerkki siitä mitä presidentti Niinistö tarkoitti kun totesi julkisen hallinnon turvonneen liikaa ja kun porukkaa on vähennetty se on tehty aina alapäästä eli kansalaisten palveluista.
Metsäkeskuksia on mäikytetty vähän päästä. Aina kun valtionvarainministeriö on esittänyt säästötavoitteita maa- ja metsätalousministeriölle on alkanut kova saneeraus ja mahtavat organisaatiomuutokset ministeriön juoksupoikien joukossa.
Metsäkeskukset eivät ole joukossa ainoa kärsijä. Kyytiä ovat saaneet myös maatalouden tutkimuskeskus, metsäntutkimuslaitos, jne. Eli oikeastaan suorittava porras. Seminaareissa kulkeva ”parempi” väki on sen sijaan turvassa (kuten pressa vihjasi).
hemputtaja 14.1.2014, 16:43### Niin, itseasiassahan kaistalehakkuu on ollut jk:ta jo kauan aikaa sitten?
Siinähän ne metsän taimettumiskohdat ovat vain kaikki kuvion toisessa reunassa rinnakkain…
Lähetetty: 2 h, 31 min sitten
Lähettäjä: kuusessa ollaan ###Hän otti esille mielenkiintoisen aiheen.
Olen noita kaistaleita nähnyt. Vanhimmasta päästä taisi olla sodan aikana vankityövoimalla hakattuja n. 100 m leveitä ja satojen metrien pituisia kaistoja. Eteläisimmät olivat jossain Porvoon tienoilla.
Tuosta on aikaa ja siitä pitäen on kiinnostanut, että onnistuivatko nuo. Silloin kun ne tapasin olivat enempi surkeita.
En muista nähneeni missään tietoa kaistalehakkuiden onnistumisesta.
hemputtaja 14.1.2014, 13:53### Hemputtaja kumoaa jo seuraavalla lauseella omatkin käsitteensä. Millai tuosta jotain järkevää sitten syntyy?
Jos kaikki muu on jk:ta paitsi aukot ja viljely nin ei kait sinne sitten niitä pottitaimia räpsitä. Eikö se ole viljelyä??
Lähetetty: 1 h, 22 min sitten
Lähettäjä: jees h-valta ###Enkä kumoa ja eihän tuosta jk:sta näillä näkymin mitään järkevää synny.
Kun nyt on otettu vanha kunnon luontainen uudistaminen kokonaan jatkuvaksi kasvatukseksi, niin tottakai seuraava askel on perustaa jk-metsä istuttamalla.
Siihenhän on monia mahdollisuuksia kuten mainitsemani monenkokoiset istutustaimet, jatkuva istutus (= odotetaan muutama vuosi ennen seuraavan taimen istutusta), toinen mätäs istutetaan ja toinen kylvetään, tuikitaan vartepätkiä sinne tänne (paju, leppä, haapa, koivu), sopivalla tuulella kolistellaan naapurin puita, että saadaan siementä, jne.
hemputtaja 14.1.2014, 12:19Eilisessä Ilta-Sanomissa oli pitkä juttu puun polton lopetuksesta. Eiköhän se niin ole, että Guggenheim tulee ja puun poltto Hesasta menee.
Isänmaamme (ja Äidin- kans) Superhallituksen fantsu pääministeri lausuu Hesarin mukaan paheksuvansa meidän kansalaisten kielteisyyttä. Hän tietää mistä puhuu. Noinhan maailman etevin kaulahuivifilosofi Himanen kertoi ohjeissaan Suoman valtiolle.
Tästä huolimatta sanon, että homma on perseestä. Ruvetaan sitten väliaikaisratkaisuna polttamaan kivihiiltä ja öljyä, vanha moottoriöljykin palaa ja lämmittää ihan hyvin. Pianhan saamme oman pikku atomimiilun kellariin.
Turhahan se on pääkaupunkiseutua lämpimänä pitää. Konjakillahan pärjää ihan hyvin. Maaseudultakin pitää uunit heti murskata. Sopivalla tuulellahan niiden savu tulee tänne Päätös-Suomeen. Ne ovat siellä maallla karaistuneita ja muutama päivä ilman sähköä ei tunnu missään.