Käyttäjän hemputtaja kirjoittamat vastaukset
-
### Noo niin, palataanpas taas asialinjalle, molemmat herrat!
Tuolla toisaalla (ketju: Joko juurikäävän torjuntaan) tulikin METLAlle suora vinkki tutkimustiedon jalkauttamiseen: voisitte antaa suosituksen juurikäävän torjunnan aloittamisesta, pitäisikö jo ruiskuttaa vai ei? Aiemmin suositus on ollut äitienpäivästä isänpäivään, mutta suositeltava torjunta-aika lienee pitenemässä?
Lähetetty: 1 h, 6 min sitten
Lähettäjä: A.Jalkanen ###En ole herra. Kieltäydyn siitä kunniasta.
Olin myös mielestäni asialinjalla (suurinpiirtein).
En myöskään tarkoittanut tälläistä keskustelupalstaa vaan aitoa ”kysy viisaita tai tyhmiä saat viisaan vastauksen”.
Ymmärrän hyvin, että joku päivystävä myyrämaanikko ei sellaista palstaa sietäisi. Tarkoitushan olisi tiedonvälitys ei luulojen tai harhojen mainostaminen.
hemputtaja 23.4.2014, 09:19Kerrankin olen samaa mieltä A.J:n kanssa, vaikka en hänen kanssaan olekaan.
METLAn sivuilta kyllä löytyy armoton määrä tietoa, mutta on myös paljon, mitä ei löydy mistään. Esim. vanhat ja edelleen arvokkaat tutkimukset löytyvät vain Metsäkirjastosta.
Jonkinlainen kysymys ja vastaus -palsta voisikin olla gutaa. Kaikki huomioonottaen sen teko ja ylläpito ei kuitenkaan ole ihan helppoa.
Voisi ainakin kokeilla, että mitä tapahtuu eli onnistuuko.
Kyllä sieltä nykyisinkin tietoa saa, jos uskaltaa kysyä. Kysyy ensin keskukselta ja hän yrittää löytää tutkijan, joka jotain voisi tietää.
hemputtaja 18.4.2014, 13:06Entäs, jos lisää hiukan sokuria ja hiivaa.
Eikös tuo sellaisena säilyisikin paremmin.
hemputtaja 6.4.2014, 12:17### Vihreitten Pekka Sauri, joka valittiin v. 2003 rakennus- ja ympäristötoimesta vastaavaksi Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi,
kunnostautui ostamalla oman saaren Vuosaaren edustalta, ennen Vuosaaren sataman rakentamista.
Jostain syystä asia ei juuri uutiskynnystä ylittänyt.
Lähetetty: 2 h, 30 min sitten
Lähettäjä: Puun takaa ###Enpä tuota tiennyt. Mielenkiintoinen ostos, jos oli jo tuolloin Helsingin kaupungin korkea herra.
Vielä mielenkiintoisemmaksi homma muuttuu, jos on saarensa myynyt. Hyvällä tuurilla ostoksen arvo kun on saattanut muuttua aikalailla.
hemputtaja 5.4.2014, 10:05Herra meitä varjelkoon joutumasta hakaukseen jonkun virkaportaan yksilön kanssa. Hallinnonalalla ja aiheella ei ole väliä. Siinä voi olla hirteen meno lähellä. Oikeudenmukaisuus ja järki eivät kuulu ”arvovaltaiseen” hallinnointiin.
Noista rauhoituksista. Erä metsäteknikko (ei ollut silloin vielä metsäinssejä) kertoi pitäjässään riitaisen perikunnan onnistuneen riitelemään komean metsikön iäkkääksi.
Paikallinen biologian (?) opettaja onnistui aloittamaan rauhoitushankkeen. Ajoi töihin kuvion läpi ja tykkäsi, ettei tuota saanut hakata.
Perikunnan pahin hankkilus potkaisi tyhjää ja päästiin hakkuun suunnitteluun jota opettaja riiteli viimeisen päälle. Lopulta yksi omistajista sisuuntui jaa kaateli kuviolta open ajotielle kunnon rydön.
Hakkuu pantiin seis ja kaadetut puutkin jäivät silleen. Siihen loppui open ajelut ja kuvio rauhoitettiin (luultavasti tai sitten ei).
Mitäpä tästä opimme. No emme mitään. Vastaavaa saadaan aikaiseksi heti kun tilaisuus tulee.
hemputtaja 29.3.2014, 10:17### Hemputtajan kanssa (harvinaista kyllä) samaa mieltä että VMI 1-3 eivät edusta luonnonmetsiä kuin pieneltä osaltaan.
–snip–
Lähetetty: 1 h, 6 min sitten
Lähettäjä: A.Jalkanen ###Hym, hym. Pitikö tuo nyt kaikille kertoa.
Onneksi vaimo ei lueskele tätä palstaa. Voisi tulla liiterissä istumista.
hemputtaja 28.3.2014, 16:21Jatkanpa vielä, kun on tullut tuota jk-intoa vastusteltua, vaikka itsekin sitä täytyy harrastaa, kun on jokunen paikka, jossa on oltava jatkuva metsäpeite. Silti kukin hoitakoon metsiään niin kuin tykkää kuten joku tuolla edellä totesi.
Pahiten meikäläistä kaivattaa jk-porukan ja siihen vihkiytyneiden ns. tutkijoiden älyllinen epärehellisyys ja suoranainen itsepetos.
Kerrotaan naama peruslukemilla, että ei ole tutkittu ja heidän tutkimuksensa ovat ekoja ja täyttä rautaa.
Ja on tutkittu ja selvitelty. On suorastaan räävitöntä ja härskiä vihjailla, että esi-isämme metsäalalla eivät olisi asiaa selvittäneet ja raskaasti miettineet kun pykäsivät maailmalle Harsintajulkilausuman 1948.
Olivat aloittaneet uransa ja eläneet siitä suurimman osan harsintametsätalouden puitteissa. Tiesivät taatusti, että metsänhoidollinen harsinta eli jatkuva kasvatus on tullut tiensä päähän.
Turha myös jankuttaa, että ns. metsänhoidollisella harsinnalla ja jatkuvalla kasvatuksella on joitain oleellisia eroja.
hemputtaja 28.3.2014, 16:07Taisi olla otsikon väite:”Pukkalan laskentamallit eivät toimi käytännössä” todistettuna Metsälehden numerossa 6/2014 otsikolla: ”Jatkuva kasvatus ei juuri taimia kasvata”. Siinä Riikilä käy läpi tutkijoiden K. Eerikäinen, T. Saksa ja A. Valkonen tutkimuksen tuloksia.
Kovasti tulos vaikuttaa siltä, mitä olen odottanut. On jotenkin luonnon tapoihin liittyvä tulos. Ei ne suuret puut ja vanha sienirihmasto parhaita ravinteitaan tulokkaille helpolla anna. Mitä nyt sen verran, että pieni jatkuvuus on puukansalle turvattu.
Oli siellä Timosen vastine jk-konsulttien hupapuheisiinkin.
hemputtaja 28.3.2014, 09:35Luultavasti hyvä pisness, maailmasta kun hulluja löytyy.
Mihin lie aikovat tienestit käyttää. Huijauksen tunnusmerkit kyllä nekin mielestäni täyttyvät. Pistävät rahat sitten mihin lystäävät.
Siinä maanmittaritkin irvistelevät kun pyykyttävät neliön palaa keskelle puutonta rämettä. Verottajankin tiekoneet kiljuvat kun arvioivat kiinteistöveroa läntille ja lappujaan lähettävät Jaappaniin.
Sairasta hommaa. Haisee kyllä hiukan siltä, että tempulla estetään jonkun suoläntin ajautumista kaivos- tai sähköyhtiölle.
Ei kuitenkaan huomannut, että voisi myydä suolle myös hautapalstoja. Jos haudataan pystyyn, ei tarvitsisi neliötä enempää. Talvella ei tarvitsisi kaivaakaan. Antaa raadon ensin jäätyä kalikaksi, sitten pieni alkuraapaisu ja voi painaa kalmon turpeeseen.
hemputtaja 20.3.2014, 15:51### Lainaus ympäristöministeriön ylitarkastajan antamasta vastauksesta jokamiehenoikeuksia koskeviin kysymyksiin:
”Liikennemerkin asettamiseen tulee olla kunnan lupa. Laittomat merkit ovat luonnonsuojelulain vastaisia eikä niitä tarvitse noudattaa. …”
Julkisesti annettu neuvo olla noudattamatta liikennemerkkiä on täysin käsittämätön. Useimmiten liikennettä rajoittava merkki metsätiellä on ilman lupaa asetettu, muttei se tarkoita sitä, että merkki olisi perusteeton. Voi hyvä tavaton, minkä vastauksen herra ylitarkastaja menee antamaan! Tällaisia virkaherroja me elätämme.
Lähetetty: 18.03.2014
Lähettäjä: putte ###Vautsi. Kerrankin yksinkertainen ja selkeä neuvo. Ei mitään kapulakieltä.
Myös helppo noudattaa. Ei muuta kuin ajoneuvo seis ja yhteys kunnan lupaviranomaiseen, että onko laillinen merkki.
Tietenkin asiat kehittyy ja saattaa ilmestyä merkkeihin pieni präntti, että kunnan hyväksymä liikennemerkki.
On ne viisaita siellä ymp:ssä, jos tuo ohje pitää paikkansa.