Käyttäjän hatelo kirjoittamat vastaukset
-
Aikuiset miehet ne jaksaa kiistellä päivä toisensa jälkeen puuntuottamisen ja puukaupan taidoistaan.Kaikesta ei voi olla samaa mieltä,mutta antaa kaikkien kukkien kukkia.Etenkin,kun laki ja asetus sen nyt sallii.Parasta palstalla on mielestäni saada vertaistukea ja uusia näkökulmia puuntuottamiseen.
hatelo 2.12.2014, 20:46Ei tee virkavirhettä,kun suosittelee kuusenistutusta..Se on varma uudistusketju ja tuhoriski suht pieni.Ilkeää neuvoja tulla taloon uudenkin kerran.
hatelo 2.12.2014, 19:26Tuota metsäammattimiehen taustaa minulta löytyy kymmenisen vuotta erilaista inventointi-ja suunnitteluhommista eli kesäajat on kuljettu metsissä päivittäin.Maakunta on tullut kuljettua ristiin rastiin relaskoopin läpi katsottuna.Enpä hyvin paljon valehtele,jos väitän asuneeni metsässä (muissakin kuin omissa).Monen taimikon kehitys on tullut seurattua ensiharvennukseen asti uudistuksesta.Nämä maat kun kasvaa melko hyvin.En vähättele hirvituhoja,turhia kantturoita ovat.Mutta ei hirvituhoilla tarvitsee kaikkia ravoille pelotellakaan.Kannattaa seurata itse alueensa metsistä,mitä missäkin voi kasvattaa.Ps. en ole hirviporukoissa mukana,joten sikäli ei ole omaa lehmää ojassa
hatelo 2.12.2014, 06:17Lähtemättä sen syvemmälle tähän ikiaikaiseen hirvikeskusteluun,totean että olen uudistanut metsiäni sekä kuuselle istuttaen,männylle istuttaen ja kylväen sekä rauduskoivulle istuttaen ja luontaisesti.Näin ihan viimeisenkin vuoden aikana.Ja itse on maalaisjärjellä tehty päätökset,ei neuvojien kaavan mukaan,kun en sellaisia tarvitse.Hirvituhot ovat vakava ongelma ns. talvialueilla,jotka eivät ihan plantaaseilleni yllä.Kesäalueella olen saanut kyllä nousemaan metsän kuin metsän,ainakin luonnon täydentämänä.Eniten koivua istutuksen jälkeen on kurittaneet jänikset,mutta taimi toipuu siitä lähes poikkeuksetta hyvin.Ei kaikkea oikeasti tarvitse laittaa kuuselle,vaikka ei sekään huono vaihtoehto viljavalla maalla ole.
hatelo 24.11.2014, 05:58Olipa kerran erittäin hankala naapuri,joka uhkaili poliisilla ja asianajajilla sekä korvauksilla tehdessäni rajalinjalle omalle puolelleni tien ostopalstalleni.Tsekkasin rajan tarkasti gps:llä ja maastossa näkyi erittäin selvä vanha rajalinja.Sanoin,etten korvauksia maksa,koska en ole tehnyt mitään väärin ja kutsuin maanmittarit paikalle.Naapuri maksoi puolet ja sen jälkeen en ole hänestä mitään kuullut.Kelpasi näköjään omilla varoillani tekemä kääntymäpaikka hänen savotassaan,mutta en viitsi olla pikkumainen.No möin tilan myöhemmin,eikä hänestä ole minulle enää ikinä riesaa.Rahat siirsin paremmalla hollilla olevaan tuottavampaan tilaan.
hatelo 16.9.2014, 19:26Kannattaakohan jättää konekulut metsäyhtiön verotukseen vai hyödyntää ne itse verotuksessa kuluina? Miettikäähän sitä ennen kun vedätte mutkat suoriksi. Lyhyellä matikalla verovähennys tuo vuoden viiveellä kuitupuun ”pystyhintaan” verrattuna vajaan viiden euron lisähinnan motille. Mielestäni se on prosentuaalisesti melko paljon.
hatelo 23.6.2014, 20:33P-Karjalassa halla vieraili juhannusta edeltävänä viikonloppuna. Kuuset selvisivät lähinnä säikähdyksellä.Notkokohdissa saniaiset ”paloivat” aivan ruskeiksi. Kuusi selvisi paremmin.
hatelo 9.6.2014, 21:36Ilman muuta yksi harvennus; tuo tuloja ja jos maapohja on rehevä, niin on siellä tien varressa vaneriakin 40-50 vuoden iässä tehtävässä päätehakkuussa. Tuo metsähän on nyt varsin tiheä, puutakin about 140 mottia/ha. Harvennus 30-40 mottia/ha nyt pois.
hatelo 8.6.2014, 20:28Minä en ymmärrä miksi jotku haluavat tiputtaa metsäomaisuutensa arvoa vaatimalla metsävähennyksen poistoa. Ainakin minä maksan mieluummin 12% kuin 30% veroa puukaupasta. Ja jos myyt käsitellyn tilan, niin tavallaan teet ”tappiota”, joka kuittaa lisättävän metsävähennyksen.
hatelo 30.5.2014, 19:15Itse käytän paria ”hovimätästäjääni”, jotka tekee hommia myös firmoille. Aina ehtivät tehdä kyllä hommat, kun työmaita heille joka vuosi on tarjolla minullakin.Heinimään en ala, kuin viimeiseesä hädässä esim. rehevillä ex-pelloilla. Heti kun aukon istuttaa kunnon mättääseen, niin omt-pohjillakin riittää, kun ekan kerran tulee parin vuoden päästä yhdistettyyn perkaukseen ja vatukon niittoon raivurilla.